Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

"Εθνικισμός-Κοσμοπολιτισμός, εργαλεία προώθησης και υλοποίησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών"

Γράφει ο Παναγιώτης ΣαββίδηςΗ Ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, με στόχο να μειωθεί η Ρωσική επιρροή στα βαλκάνια, αλλά και της Κίνας, οξύνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, για το ποια μονοπώλια, ποιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, ποιανού κράτος, θα αποκτήσει πλεονεκτήματα από την μεταφορά ενεργειακού πλούτου και εμπορευμάτων, περνάει μέσα από την «συμφωνία των Πρεσπών».

Η συμφωνία αυτή αποτελεί σχέδιο αμερικανονατοικής εμπνεύσεως με συμβολή και της Ε.Ε.

Είναι μια συμφωνία αντιδραστική που υπηρετεί την παραπάνω στρατηγική με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία.

Περιέχει σπέρματα αλυτρωτισμού που εντέχνως αφήνονται, για να συντηρούνται εθνικιστικά πάθη, εθνικιστικά μίση και αυτά να αναγείρονται με οξυμένη η ήπια μορφή ανάλογα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αυτή είναι η ουσία και ο πυρήνας αυτής της συμφωνίας και ως έτσι πρέπει να καταγγελθεί και να αντιπαλευτεί από τον λαό μας, από τους λαούς της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Αντί αυτού βλέπουμε να επιχειρείται η συγκάλυψη του πραγματικού περιεχομένου αυτής της συμφωνίας, δηλαδή ποιος την προωθεί, για ποιο σκοπό.

Συγκάλυψη που πλειοδοτούν και τα λεγόμενα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, με το πάζλ του λαϊκού αποπροσανατολισμού να συμπληρώνεται με τους θιασώτες του κοσμοπολιτισμού που στηρίζουν και προωθούν αυτή την συμφωνία, «ζυμώνοντας» το κίβδηλο – ψεύτικο δίλημμα, πρόοδος η συντήρηση.

Ο κοσμοπολιτισμός είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος του εθνικισμού, και τα δυο αποτελούν εργαλεία προώθησης και υλοποίησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των λαών, για την ειρήνη τους συνύπαρξη, την ασφάλεια, την ισότιμη συνεργασία.

Σίγουρα αυτά δεν μπορούν να τα προσφέρουν στους λαούς εκείνες οι δυνάμεις, πολιτικές – οικονομικές – κοινωνικές, που ανταγωνίζονται για οικονομική κυριαρχία και κατά συνέπεια πολιτική, βάζοντας τους λαούς στο κάδρο και ενίοτε βουτώντας τους στο αίμα, για να επιλύονται με αυτό τον τρόπο τα ισχυρά ανταγωνιστικά οικονομικά τους συμφέροντα όταν αυτά οξύνονται σε μεγάλο βαθμό.

Αλήθεια, χωρίς να κινδυνολογεί το παρόν κείμενο, ποιος πατριωτισμός θα δικαιολογείται σε μια γενικευμένη σύρραξη και χύσει ο λαός μας το αίμα του, για να μοιράσουν τα ισχυρά μονοπώλια τις ενεργειακές οδούς, τις οδούς περάσματος εμπορευμάτων;

Γιατί αυτά τα συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις τεχνητές εντάσεις των λαών όπως είναι το ονοματολογικό με το κράτος των Σκοπίων.

Ποιος ο λόγος τότε τα πηγαινέλα Αμερικανών παραγόντων, Ευρωπαίων, πολιτικών προσωπικοτήτων, της Κομισιόν, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και άλλων «αστέρων» της καπιταλιστικής εξουσίας;

Πιστεύει κανείς ότι νοιάζονται όλοι αυτοί να λυθεί το ονοματολογικό ζήτημα, για να ζήσουν αρμονικά οι λαοί, μονιασμένοι και να ευημερούν?

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που πρέπει να δει καθένας και καθεμιά, που επιμελώς αποκρύβουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, από κοινού με τους καιροσκόπους – τυχοδιώκτες του κοσμοπολιτισμού.

Το ίδιο γίνεται και από την άλλη πλευρά από το κράτος των Σκοπίων.

Η καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος δεν είναι τυχαία την συγκεκριμένη συγκυρία, όταν αναμένονται ανακατατάξεις στα βαλκάνια, αλλαγές συνόρων (βλ. Κόσσοβο).

Αυτό το κλίμα βοηθάει για να προωθηθούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί που γίνονται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, σε ανταγωνισμό με άλλα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ( Ρωσία, Κίνα), με τις εγχώριες αστικές τάξεις των κρατών και τις κυβερνήσεις τους.

Αυτά τα σχέδια πρέπει να καταγγελθούν στα συλλαλητήρια.

Ο ρόλος των ιμπεριαλιστών , του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των ΗΠΑ, οι ανταγωνισμοί τους που εξελίσσονται στην περιοχή, ο επανασχεδιασμός σφαιρών επιρροής, που κινείται στην λογική του «διαιρεί και βασίλευε», στην υποταγή δηλαδή των λαών, να ζουν με περιορισμένη κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Αλήθεια οι ομιλητές αυτών των συλλαλητηρίων γιατί δεν βγάζουν άχνα, που ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια αμερικανονατοική βάση, σε ένα πολεμικό ορμητήριο και κάθε άσκηση τους με την συμμετοχή τμημάτων του Ελληνικού στρατού θυμίζει προετοιμασία πολέμου ?

Αυτό είναι το σύγχρονο πατριωτικό καθήκον σήμερα να αντισταθεί ο λαός σε αυτά τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Αυτό το καθήκον θέλουν να υποσκάψουν, να υποβαθμίσουν, να προσπεράσουν, οι εκλεκτοί του συστήματος, που ανέλαβαν δράση ο καθένας από το «μετερίζι» του, για να εγκλωβίσουν τον λαό στο τεχνητό κα ψεύτικο δίλημμα πρόοδος η συντήρηση.

Γιατί ούτε φασίστας είναι εκείνος που με αγνές προθέσεις πηγαίνει σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία, ούτε προοδευτικός εκείνος που υπερθεματίζει λύσεις αμερικανονατοικής κοπής.

Και οι δυο μεριές θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμα τους στην συνείδηση του λαού, με κοινή συνιστάμενη το ξέπλυμα του ιμπεριαλισμού και των δολοφονικών σχεδίων και ραμμένα στα συμφέροντα της αστικής τάξης ένας φολκλορικός πατριωτισμός μιας χρήσεως και ένας ψευτοπροοδευτισμός.

Ο ανόθευτος γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός προσπέρνα τις συμπληγάδες του «εφικτού» και του «ρεαλισμού» του συμβιβασμού και της υποταγής, δεν ετεροκαθορίζεται από τους συσχετισμούς δύναμης των ιμπεριαλιστών.

Προασπίζεται την λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία σε ασυμβίβαστη πάλη με τις ιμπεριαλιστικές επιβουλεύσεις και τα υποστυλώματα τους, τις εγχώριες αστικές τάξεις, το κεφάλαιο, τους καπιταλιστές.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψει ο λαός, σε αυτή την κατεύθυνση να «εκπαιδευτεί» μέσα από τους καθημερινούς αγώνες που πρέπει να δώσει, για την ζωή που του μικραίνουν, σε αυτή την κατεύθυνση αποκτά περιεχόμενο ο πατριωτισμός, γιατί έχει συνεκτικότητα, δεν είναι ευκαιριακός και χειραγωγούμενος από τους μηχανισμούς εκμαυλισμών των λαϊκών συνειδήσεων του συστήματος.

Ο λαός μας , οι λαοί της περιοχής, μέσα από δυσκολίες, θα βρουν κοινό βηματισμό, θα αγωνιστούν, θα παλέψουν και θα αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για να ζήσουν πραγματικά ειρηνικά, χωρίς μίση, εθνικισμούς, με αλληλοσεβασμό και ισότιμη συνεργασία.

Σε αυτό τον σκοπό, σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις, για την λαϊκή – κοινωνική προοπτική και προκοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.