Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δράσεις λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με την Επιμορφωτική Κιλκίς

Στο πλαίσιο του προγράμματος λαϊκής επιμόρφωσης, ο Δήμος Κιλκίς με ανάδοχο του την Επιμορφωτική Κιλκίς, υλοποίησε με επιτυχία τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου μάθησης σε ενήλικες του Δήμου Κιλκίς:

· «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ»

· «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΑΡΜΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ»


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των προγραμμάτων, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι βασικές αρχές των αντικειμένων κατάρτισης από ειδικούς επιστήμονες.

Αξίζει να αναφερθεί και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις βασικές αρχές της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, από τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κιλκίς, κο Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Το πρόγραμμα «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ» περιλάμβανε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη πρότυπη σύγχρονη μονάδα παραγωγής μανιταριών (πλευρώτους) «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ Α.Ε.» στο Πεδινό Κιλκίς.

Άμεσα και θετικά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διεύθυνσης, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ξενάγησαν τους καταρτιζόμενους στις εγκαταστάσεις τους και τους παρουσίασαν όλες τις ποικιλίες μανιταριών με τις οποίες ασχολούνται αλλά και τις μεθόδους που εφαρμόζουν για τη σωστή και υγιή παραγωγή μανιταριών.

Το πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΑΡΜΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ» περιλάμβανε μια εκπαιδευτική παρουσίαση από την εταιρεία «Mυρεψός ΙΚΕ».

Δηλώνοντας εξ’ αρχής τη θετική τους στάση στην πρόταση της Επιμορφωτικής Κιλκίς, υπεύθυνα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το προφίλ και τις δραστηριότητές της εταιρείας, που αφορούν σε καλλιέργεια και διάθεση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ), καθώς και καλλυντικών εμπλουτισμένων με τα αιθέρια έλαια, υψηλής ποιότητας, με την εφαρμογή μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον και τεχνικών βιολογικής καλλιέργειας.

Τα δύο προγράμματα ολοκληρώθηκαν με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα σεμινάρια του Δήμου Κιλκίς.

Η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης έγινε από την προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς κα Ελευθερία Σπανού, και τον κο Πρόδρομο Πεντζερετζή, οι οποίοι τόνισαν ιδιαίτερα την αξία της δια βίου μάθησης στη σύγχρονη εποχή ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες, για τις πηγές πρόσβασης σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη διά βίου μάθηση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ακόμη προγράμματα επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς:

· «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ», με τη συμμετοχή 12 συνολικά εκπαιδευομένων- αλλοδαπών του Δήμου Κιλκίς μαζί με μαθητές - αλλοδαπούς που προέρχονται από το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους προσόντων και τη βελτίωση στη γραφή και στο διάβασμα, αλλά και σε άλλους τομείς της καθημερινής τους ζωής. Η υλοποίησή του συνεχίζεται επιτυχώς από το σύνολο των εκπαιδευομένων που συμμετέχουν σε αυτό, έως τις 22-02-2019.

· «Εθελοντισμός και προγράμματα της ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας (EVS) μέσω του ERASMUS + για τη ΝΕΟΛΑΙΑ, Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και σύνταξη ευρωπαϊκού βιογραφικού (EUROPASS)».

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό μάθημα στην ενημέρωση των ευκαιριών που προσφέρει το πρόγραμμα ERASMUS + , είτε μέσω διαφόρων οργανισμών είτε μέσω του εθνικού μας φορέα που είναι το Ι.Ν.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρακτικές και εθελοντική εργασία στο εξωτερικό, δωρεάν. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους 28 εκπαιδευομένους που συμμετέχουν σε αυτό έως τις 18-02-2019.

Οι καταρτιζόμενοι που με επιτυχία θα συμμετάσχουν στις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος, θα λάβουν Βεβαίωση Επιτυχούς Συμμετοχής.

Τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της «Επιμορφωτικής Κιλκίς μ. Ε.Π.Ε.» υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.