Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΚουΠα Basketball: Καθαρή νίκη επί ενός αδύναμου αντιπάλου

Του Γιάννη Σιταρίδη
Δεν θα μπορούσαν να γραφούν πολλά για ένα ειδικών συνθηκών παιχνίδι σαν κι αυτό. Η ομάδα της ΚουΠα φιλοξενήθηκε από τον Α.Σ. Κολινδρού και επικράτησε με το εμφατικό 37 – 82. Με αυτή τη νίκη η γηπεδούχος φιγουράρει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ μαζί με το ΓΑΣ Βαφύρα Δίου. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο ΔΑΚ Κιλκίς,

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ένα 16 – 0 ήταν αρκετό στο ξεκίνημα του αγώνα για να καταστεί ξεκάθαρος ο νικητής του αγώνα. Σφιχτή άμυνα, πολλά κλεψίματα, συνεχείς αιφνιδιασμοί, και επαναλαμβανόμενα χωρίς απάντηση καλάθια από τους Παπαδόπουλο και Μουστάκα, το σκορ στο 25 – 2, και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά και αμετάκλητα προς την πλευρά της ΚουΠα. Σκορ περιόδου: 08 - 29

Critical Point A περιόδου: Η σοβαρότητα της ομάδας.
Η ομάδα μπήκε με την πρέπουσα σοβαρότητα, δεν υποτίμησε τον αντίπαλο, και έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη νίκη, αποφεύγοντας ανεπιθύμητα στραβοπατήματα.

Η δεύτερη περίοδος δεν έμοιαζε με την πρώτη. Κάποιες αναμενόμενες αλλαγές στην πεντάδα, προκάλεσαν μια μικρή ανισορροπία στην ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Αντίθετα η άμυνα έγινε ακόμα σκληρότερη με την ΚουΠα να δέχεται μόλις 4 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο.

Σκορ ημιχρόνου: 12 - 42

Critical Point Β περιόδου: Η άμυνα της φιλοξενούμενης.
Οι 4 μόλις πόντοι, αποτελούν και ρεκόρ για φέτος. Ουσιαστικά σε αυτήν την περίοδο η ομάδα του Κολινδρού παραδόθηκε οριστικά και το μόνο που απέμενε πλέον ήταν να μάθουμε όλοι, ποια θα ήταν η τελική διαφορά στο σκορ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και τις επόμενες δυο περιόδους. Η ομάδα της ΚουΠα ανά διαστήματα πρόσφερε και θέαμα σε ένα άδειο αλλά πολύ όμορφο κατά τα άλλα γήπεδο. Η τρίτη και η τέταρτη περίοδος είχαν ακριβώς την ίδια εικόνα.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Τάσος Μουστάκας. Κυριαρχικός! 17 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς.

Ιωαννίδης και Πλάκα ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Δήλωσαν και ο δυο παρόντες και έδειξαν με τη συμβολή τους πως ο coach μπορεί να τους υπολογίζει.

Συνολικά δεν υστέρησε κανείς. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έδωσαν ό τι είχαν προκειμένου να επικρατήσει η ομάδα. Η ομαδικότητα και ο αλτρουισμός που επέδειξαν οι παίκτες φαίνεται και από τις 21 ασίστ που μοίρασαν, οι οποίες επίσης αποτελούν ρεκόρ για την ομάδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το γεγονός πως η ομάδα έπαιξε δυνατά και ανταγωνιστικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σημαίνει πως σεβάστηκε τον αντίπαλο, όπως και όφειλε να κάνει. Γενικά ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής. Ο προβληματικός και μεταξύ άλλων αποδεκατισμένος Κολινδρός, προσπάθησε, αλλά αυτό ήταν εμφανές πως δεν έφτανε. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της ΚουΠα θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε μια καλή προπόνηση εν όψει των δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα 4, Παπαδόπουλος 12, Ποζίδης 5(1τρ.), Ψωμιάδης 6, Δαλαλέλης, Χοτουμανίδης 9(1τρ.), Τσουλφαϊδης 5 (1τρ.), Αραμπατζής 5, Μουστάκας 17(1 τρ.), Ιωαννίδης 15, Κώττης 4.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ:
08 – 29 / 12 – 42 / 26 – 64 / 37 - 82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.