Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η ταινία “Adaptation” στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας παρουσιάζει ένα χιουμοριστικό στοχασμό πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, μια ταινία που παντρεύει με σχεδόν σουρεαλιστικό τρόπο τη φαντασία με την πραγματικότητα, με τίτλο “Adaptation” την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8.00 το βράδυ στην ΤΕΧΝΗ.

Το Adaptation είναι μια ταινία που μιλά για την προσαρμογή (adaptation). Όχι μόνο για την προσαρμογή ενός βιβλίου σε σενάριο, αλλά και για την προσαρμογή στη ζωή, την αναγκαιότητα του ανθρώπου για αλλαγή, ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο σεναριογράφος Τσάρλι Κάουφμαν δεν βρίσκει ιδέες για να κάνει σενάριο ένα βιβλίο της Σούζαν Ορλεαν με ήρωα τον Τζον Λαρός, έναν περιθωριακό τύπο που γνωρίζει τα πάντα για τις ορχιδέες. Κι ενώ η Σούζαν και ο Τζον ζουν τη δική τους ρομαντική περιπέτεια, ο δίδυμος αδελφός του, Τσάρλι, ανακηρύσσεται σεναριογράφος της χρονιάς με ένα σενάριο-έκτρωμα!

Η ταινία ακροβατεί μεταξύ της πραγματικού και του φανταστικού κόσμου. Ο Charlie Kaufman είναι ο σεναριογράφος της ταινίας. Ο Nicolas Cage είναι καταπληκτικός στο διπλό ρόλο των διαμετρικά αντίθετων αδελφών Kaufman. Δεν υστερούν οι ερμηνείες της Meryl Streep και του Chris Cooper, οι οποίες βραβεύτηκαν με χρυσές σφαίρες δεύτερων ρόλων. Το Adaptation είναι μια διαφορετική ταινία, την οποία αξίζει σίγουρα να δείτε.

Εμφανίζονται πραγματικά πρόσωπα παίζοντας τους εαυτούς τους, πραγματικά πρόσωπα που τα υποδύονται ηθοποιοί αλλά και πρόσωπα που δεν είναι πραγματικά!

To Adaptation είναι μια ταινία που μιλεί για το πάθος στη ζωή.

Η ταινία βραβεύτηκε με Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Προτάθηκε για 4 Όσκαρ.

Όσκαρ Β΄Ανδρικού ρόλου στον Κρις Κούπερ. Προτάθηκε για 6 Χρυσές Σφαίρες.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε την αγάπη για τον κινηματογράφο στο Κιλκίς και να μεγαλώσουμε την όμορφη, σκεπτόμενη, χαρούμενη παρέα της πόλης, γιατί είπαμε... οι παρέες γράφουν ιστορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.