Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Επιδοτούμενα προγράμματα μακροχρόνια ανέργων κάτω των 25 και άνω των 50 ετών

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο πλαίσιο του ειδικού στόχου περί ενίσχυσης της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, αναλαμβάνει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων μακροχρόνια ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων μακροχρόνια ανέργων ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα έχουν θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και την προώθησή τους στην απασχόληση.

Το έργο περιλαμβάνει: 


· Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη επαγγελματικού προσανατολισμού, κάθε ωφελούμενου.

· Υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης, θεωρητικής κατάρτισης και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις

· Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων κάθε ωφελούμενου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: 


· ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ

· ΠΩΛΗΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

· ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

· ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

· ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λάβουν οι ωφελούμενοι, κυμαίνεται από 2.230 € έως 2.250 € (συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων).

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

1. Είναι μακροχρόνια άνεργος με ενεργό δελτίο ανεργίας.

2. Έχει χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα, ήτοι έως

· Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου

· Απόφοιτοι ΕΠΑΛ

· Απόφοιτοι ΕΠΑΣ

· Απόφοιτοι Γυμνασίου

· Απόφοιτοι Δημοτικού

3. Είναι έως 25 ετών ή πάνω από 50

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

1. Αίτηση Συμμετοχής

2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.

3. Αντίγραφο του Απολυτήριου Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.

4. Αντίγραφο του Ατομικού Εκκαθαριστικού της Εφορίας του φορολογικού έτους 2017. Στην περίπτωση που οι αιτούντες δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, προσκομίζουν Αντίγραφο του Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφονται στο Οικογενειακό Εκκαθαριστικό ως προστατευόμενα μέλη, ενώ συμπληρώνουν στην αίτησή τους το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας τους για το φορολογικό έτος 2017. 


Επισημαίνεται ότι αιτούντες που δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης και δεν ήταν προστατευόμενα μέλη το 2017 θα πρέπει να καταθέσουν αντίγραφο του Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας και σχετική βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία να αναφέρεται ότι δεν υποχρεούταν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 2017.

5. Αντίγραφο της εν ισχύ Κάρτας Ανεργίας, την οποία δήλωσε ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική του αίτηση (από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της συνεχόμενης ανεργίας που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική του αίτηση).

6. Αντίγραφο του αποδεικτικού ανανέωσης της δηλωθείσας, στην ηλεκτρονική αίτηση, κάρτας ανεργίας. Στο αποδεικτικό ανανέωσης θα πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός της κάρτας ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση, η καταληκτική ημερομηνία της επόμενης ανανέωσης ή ισχύος της κάρτας ανεργίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

7. Ατομικό σχέδιο δράσης (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ) με ημερομηνία σύνταξης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Αντί της προσκόμισης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης γίνεται δεκτή και η Βεβαίωση Εξατομικευμένης Παρέμβασης του Ο.Α.Ε.Δ., η οποία πιστοποιεί ότι ο ωφελούμενος έχει περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία διεξαγωγής της Εξατομικευμένης Παρέμβασης και όχι η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου πρέπει να είναι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Στην περίπτωση που δεν αποδεικνύεται η ημερομηνία διεξαγωγής της εξατομικευμένη παρέμβασης, ο ωφελούμενος πρέπει να υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι έχει περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων

8. Υπεύθυνη Δήλωση (η οποία θα απευθύνεται στην ΚΕΕΕ) ότι δεν είναι Μαθητές, Σπουδαστές ή Φοιτητές και ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 
 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/02/2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΑΙΤΗΣΕΙΣ στα γραφεία του ΚΔΒΜ2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

· ΚΙΛΚΙΣ: στα τηλέφωνα: 2341028705, 2341029690 (από τις 8:00 έως 15:00) – Διεύθυνση: Δοϊράνης 56 (1ος όροφος) epimorfotiki@epimorfotiki.gr

· ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: στο τηλέφωνο: 2343097340 (από τις 8:00 έως 15:00) – Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 37



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.