Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Κιλκίς 2.038 μ.Χ. - Επιτέλους από εδώ και πέρα τα σχολεία του Κιλκίς πάντα ανοιχτά!

➤Τα νήπια και οι μαθητές δημοτικών για χιονοπόλεμο και κατασκευές από πάγο στο γήπεδο του Κιλκισιακού 
Μαθητές γυμνασίων εθελοντικά για αποχιονισμό και αρωγή σε νοσοκομείο Κιλκίς, γηροκομείο κτλ
Όλοι οι άλλοι πολίτες υποχρεωτικά καθαριότητα χιονιού μπροστά από σπίτια και καταστήματα.
Της απεσταλμένης στο Κιλκίς: Χανούμ Ταβούκ Πεϊνιρλί
Αν και έχουμε φτάσει στο σωτήριο έτος 2.038 μΧ και ο χειμώνας είναι απίστευτα βαρύς με έντονες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου, παρόλα αυτά στο Κιλκίς ζούμε καταπληκτικά! 

Δόξα να έχει ο Αλλάχ που μας ελέησε μετά την κατοχική δυτικοχριστιανική λαίλαπα αιώνων, για να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα και όχι φυσικά από το χιόνι. 

Όχι όπως τότε το 2019 μΧ που οι κακομαθημένοι Έλληνες ξεφτίλιζαν τα πάντα. 

Όλα τους έφταιγαν και μόνο γκρίνιαζαν. 

Όποιον επέλεγαν να τους κυβερνήσει, είτε στο Δήμο, είτε στην κυβέρνηση, αμέσως μετά τον έβριζαν. Δεν τους είπε κανείς πως στη δημοκρατία σέβεσαι όποιον εκλέχτηκε για 4-5 χρόνια που θα κυβερνά; 

Ειδικά τα παιδιά τους οι άτιμοι τα είχαν στο «φτύσιμο». Χωρίς λόγο τα τρέλαιναν και τα άγχωναν δήθεν για να μάθουν. Τα έβαζαν (γονείς και εκπαιδευτικό κατεστημένο) να παπαγαλίζουν και δώστου χιλιάδες ευρώ σε ιδιαίτερα και φροντιστήρια.

Με κάθε ευκαιρία όμως τα σχολεία έκλειναν με το παραμικρό. Συνελεύσεις και εκλογές σε ώρες μαθημάτων. Επινοούσαν αργίες από το πουθενά (Αγίου Ιωάννη), έβλεπαν χιόνι και πάγο, αμέσως να κλείσουν. Κι αν τους ρωτούσες πάλι δυσαρεστημένοι ήταν.

Έτσι σήμερα 9 Ιανουαρίου 2.038 μΧ και με εντολή της ηγεσίας του 35ου καντονιού-χαλιφάτου της Ευρώπης, την περιοχή δηλαδή «Βαλκανικής Βορειοκεντρικής Μακεδονίας» με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη και συμπρωτεύουσα τα Σκόπια, αποφασίστηκαν τα παρακάτω σχετικά με τα προβλήματα της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών.

Το κείμενο υπογράφουν ο τοπικός Ιμάμη Κιλκίς κ. Ορχάν Παμούκ Τεκμπιλέκ και ο φρούραρχος της Αμερικανικής Διοίκησης Αντιστράτηγος Αλεξάνταρ Βουκεφαλίδης, βέρος «μακεδόνας» που γεννήθηκε στο Κεντάκι των ΗΠΑ με μάνα από το Τίτο Βέλες και πατέρα πόντιο από το Βουρλάν:

Η ανακοίνωση
Αγαπητοί συμπολίτες

Λόγω των πρόσφατων ισχυρών χιονοπτώσεων, αποφασίζουμε τα παρακάτω για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης:

«Όλοι οι μαθητές θα έρθουν υποχρεωτικά στα σχολεία τους και με ευθύνη των γονέων τους. Δεν πρέπει να πάει ούτε λεπτό χαμένο για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Κι αν μείνουν μέσα στο σπίτι τι θα κάνουν; 

Ή θα βλέπουν τηλεόραση ή θα παίζουν στο playstation, η θα είναι μπροστά στο κινητό και θα στέλνουν χαζομηνύματα ο ένας στον άλλο. Αποχαύνωση δηλαδή. 

Και οι γονείς που δουλεύουν που θα τα αφήσουν;  Τόσα τραβάνε για να επιβιώσουν. Να τους δώσουμε κι άλλο πρόβλημα; Ή μήπως φοβάστε μην κρυώσουν τα πoυλάκια σας; Και τι έγινε; Ας κρυώσουν. Για αποστείρωση τα έχετε; Κι όταν μεγαλώσουν τι θα τα κάνετε; Μπούληδες που θα φοβούνται τη ζέστη, τη βροχή και το κρύο και θα αρρωσταίνουν με το παραμικρό; 

Όσες ημέρες έχει χιόνι δεν θα γίνει μάθημα, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε στα παιδιά μας κάτι διαφορετικό. Παιδεία δεν είναι μόνο τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία. 

Παιδεία είναι «παιδεύω» - «εκπαιδεύω» το παιδί για το καλό του. Του δείχνω με πράξεις τι σημαίνει παιχνίδι, ξεγνοιασιά, αγάπη στη φύση, αλληλεγγύη, σεβασμός στην πατρίδα και τον συνάνθρωπο, του δείχνω τι σημαίνει έχω δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Ακόμη και μέσα στο χιόνι. 

Έτσι όλα τα νήπια και τα δημοτικά σχολεία θα πάνε στο γήπεδο του Κιλκισιακού να παίζουν χιονοπόλεμο μέχρι τελικής πτώσης και να κυλιστούν στο χιόνι, η θα τσουλάνε σε πλαστικές σκάφες. 

Θα γίνουν διαγωνισμοί με κατασκευές χιονάνθρωπων ή γλυπτών από πάγο, ενώ όλα τα παιδάκια θα πάρουν δώρο μια σακούλα μαγειρικό αλάτι για να κάνει η μαμά νόστιμο φαγητό. 

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα πάρουν φτυάρια και άλλα εργαλεία από τα αποθέματα του σχεδίου «Ξενοκράτης» και θα συμβάλλουν στον αποχιονισμό του Γηροκομείο, Νοσοκομείου και άλλων χώρων που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. 

Η συμμετοχή θα είναι εθελοντική ενώ οι μαθητές αυτοί θα λάβουν μια δωροεπιταγή 20 ευρώ για σούπερ μάρκετ με μοναδικό στόχο να καταλάβουν με τι κόπο βγαίνουν τα χρήματα και τι τραβάνε οι γονείς τους για να τους σπουδάσουν και να τους μεγαλώσουν, ενώ στερούνται τα πάντα κάνοντας "παξιμάδι τα κακά τους" . 

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες προσφέρω και βοηθώ. Όλοι οι άλλοι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τους χώρους μπροστά από τα μαγαζιά ή τα σπίτια τους. 

Η πόλη μας το Κιλκίς με τη συμμετοχή όλων μπορεί να λάμπει όσο χιόνι ή πάγο κι αν έχει. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εμείς σαν εξουσία θα κάνουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για τον καθαρισμό των δρόμων κτλ»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Αλ Τζαζήρα Γνώμης», ομάδα της δυτικοχριστιανικής μειονότητας (μόλις το 7% του πληθυσμού του Κιλκίς) που στην πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, αντιδρά μιλώντας για φασιστικές πρακτικές που έχουν στόχο να καταστείλουν τα δικαιώματα των μαθητών. 

Όπως ανέφερε πρώην συνδικαλιστής εκπαιδευτικός «Είναι ντροπή! Ζούμε χούντα, ταλαιπωρούν τα παιδιά οι φασίστες. Στα δικά μας χρόνια όλοι ήμασταν  αραχτοί και πρώτοι από όλους εμείς..."




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.