Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Απολογισμός 2018 της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης 
Κάθε χρόνο η ομάδα μας, στα πλαίσια αξιολόγησης της πορείας μας στον χρόνο που πέρασε και σχεδιασμού για το νέο έτος, πραγματοποιεί συνάντηση όπου και ανακοινώνεται ο απολογισμός του έτους: 

Το έτος 2018 ήταν μια αρκετά δραστήρια χρονιά με την καινοτόμο πρωτοβουλία της ομάδας μας «ανακύκλωση επίπλων» να συνεχίζεται, όπου τα παλιά άχρηστα έπιπλα για κάποιους, έπειτα από την επισκευή τους, δίνονται Δωρεάν σε φτωχές οικογένειες που τα χρειάζονται.

Ξεκινήσαμε τη λειτουργία της σελίδας μας «Η γωνιά του συγγραφέα» όπου εκθέτουμε, σε ηλεκτρονική μορφή e-book, βιβλία δικά μας αλλά και φίλων μας που το επιθυμούν. Η «δική μας βιβλιοθήκη» απευθυνόμενη σε όλους τους σκεπτόμενους αναγνώστες.

Όταν είδαμε την αδιαφορία στήριξης του e-paionia.gr, εντάξαμε στην ιστοσελίδα μας τον Πολιτιστικό Οδηγό Παιονίας, μια προσπάθεια ανάδειξης όλης της περιοχής του Δήμου Παιονίας. Εκτιμώντας την πολιτιστική προσπάθεια που δεν στηρίχτηκε, βρήκε θέση σε μας με τον τίτλο «Η Παιονία Σήμερα».

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την φοροτεχνικό Ευφρόσυνη Στ. Μόρκου στην Χαλκηδόνα, έναν ανώνυμο και μια ηλικιωμένη κάτοικο της Ειδομένης, που με την παρέμβασή τους υλοποιήθηκε η κυκλοφορία των ημερολογίων του 2019, τα οποία διανείμαμε ΔΩΡΕΑΝ: Οι φωτογραφίες μιας άλλης εποχής, που οι κάτοικοι με την ενότητα, την σύμπνοια, την συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό συμμετείχαν από κοινού σε δραστηριότητες και έτσι συνέβαλαν τότε στην ανάπτυξη του τόπου μας. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες η Κοινόχρηστη Αίθουσα Εκδηλώσεων, που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα για όποια εκδήλωση επιθυμεί. Αυτά τα συναισθήματα προσπαθήσαμε να διαδώσουμε και εμείς με τη βοήθεια και στήριξη κάποιων εθελοντών (Εθελοντές Ειδομένης) που πλέον σχεδιάζουν το δικό τους μέλλον στα τοπικά δρώμενα.

Σε όλη αυτή την πορεία εμφανίζεται ο εθελοντισμός, η συνεργασία, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη, αλλά και η ηχηρή απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση μεμονωμένους τοπικούς συμβούλους. Αδιαφορία και απαξίωση ήταν αυτό που εισέπραξε η ομάδα μας από τους τοπικούς άρχοντες.

Αιτήματά μας για τα οποία αδιαφόρησαν:

1) Διόδια: ελεύθερη διέλευση κατοίκων περιοχής

2) Καλλιτεχνικό χωριό (παλαιός παιδικός σταθμός;) Ειδομένης

3) Επιστροφή εκχιονιστικού μηχανήματος στην έδρα του (Ειδομένη)

4) Οδικός καθρέφτης σε επικίνδυνο σημείο στην διασταύρωση σταθμού Ειδομένης

5) Επέκταση δικτύου φωτισμού στα κοιμητήρια και τοποθέτηση παροχής ρεύματος

6) Κοινωνικοί λαχανόκηποι

7) Εθελοντική δενδροφύτευση Δημοτικού σχολείου Ειδομένης

8) Πρόταση στήριξης αιτήματος για προαστιακό σιδηρόδρομο

9) Επέκταση του δρομολογίου ΚΤΕΛ στην Ειδομένη (Πολύκαστρο - Τελωνείο Ευζώνων)

10) Αδέσποτα ζώα του δήμου Παιονίας

11) Επαγγελματικός και πολιτιστικός οδηγός Παιονίας

12) Κάδοι ανακύκλωσης στην Ειδομένη

Σε όλες αυτές τις προτάσεις μας δεν εξετάστηκε καν ως ενδεχόμενο να είναι εφαρμόσιμο κάποιο από τα αιτήματά μας. Εισπράξαμε την αδιαφορία, προφανώς γιατί παραμένουμε ενεργοί πολίτες, δραστηριοποιημένη χωρίς παρεμβάσεις ομάδα.

Εμείς, όμως, ευχόμαστε η νέα χρονιά 2019 να αποτελέσει ένα σταθμό, όπου περισσότεροι ενεργοί πολίτες θα συσπειρώνονται σε ευαισθητοποιημένες δραστήριες ομάδες για να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.