Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μουριές Κιλκίς: Τελετή παραλαβής ενός πυροσβεστικού οχήματος

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μουριών καθώς και όλο το προσωπικό της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κιλκίς έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 και Ω/12:00, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ενός (1) πυροσβεστικού οχήματος μάρκας Scania από την εταιρεία Parakevi A.E. στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Μουριών.

Οι Μαθητές του Κιλκίς βροντοφώναξαν


Του Κώστα Κιλτίδη
Οι Μαθητές του Κιλκίς βροντοφώναξαν, ότι η Ελλάς και η Μακεδονία είναι έννοιες ταυτόσημες. Η ψυχή μας και το είναι μας δεν εκχωρούνται! Αρχίζει να ανατέλλει η ελπίδα της αφύπνισης και αναγέννησης. Τους θυμίζω ξανά: θα τους σαρώσει η οργή των νεκρών, η θύελλα των νέων και η βοή των αγέννητων!

Γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρέπει να θυμόμαστε το Γοργοπόταμο;

Της Κωνσταντίνας Μάτσκου
Με αφορμή την επέτειο ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, νιώθουν πολλοί την ανάγκη να θυμηθούν αυτή την ένδοξη σελίδα της Εθνικής Αντίστασης, παραβλέποντας σκοπίμως ή άθελα τους την ταξική έννοια του Ελληνικού αγώνα κατά του φασισμού.

Κιλκίς: Ομιλία-συζήτηση με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, και θέμα “Μεγάλες τομές της παγκόσμιας Ιστορίας”

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σας καλούν στην ομιλία-συζήτηση με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου και θέμα “Μεγάλες τομές της παγκόσμιας Ιστορίας”, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Μακριά από αυτές τις σοκολάτες αν είστε αλλεργικοί στο φουντούκι

Στην ανάκληση προϊόντων σοκολατοποιίας από την αγορά, λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Φορέα, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού) η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

Παιονία: Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Πρόληψη & Γυναίκα»

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας
Δύο εκδηλώσεις ενημερωτικού περιεχομένου με θέμα «Πρόληψη & Γυναίκα» πραγματοποίησε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας το μήνα Νοέμβρη σε συνεργασία με τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωπού και τον Σύλλογο Γυναικών Γρίβας και ομιλητή τον Γιώργο Φραγγίδη, μαιευτήρα – γυναικολόγο και Πρόεδρο της Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ».

Τα νέα της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς (29/11/2018)

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς 
Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Πετυχημένη η εκδήλωση «Προκλήσεις & Ευκαιρίες για επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς»

Η ανοιχτή συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Προκλήσεις & Ευκαιρίες για τους Επιτηδευματίες, Επαγγελματίες, Εμπόρους και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Κιλκίς» διοργανώθηκε από το ΚΕΠΑ, μέσω των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς και διεξήχθη τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Πετυχημένη η επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς»
Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων του νομού Κιλκίς στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τη συνάντηση διοργάνωσαν το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας δια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς». 

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠΟΚ

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠΟΚ διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό Πάλης στα Άνω Λιόσια Αθήνας στις 24-25 Νοεμβρίου 2018.

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Δεκεμβρίου 2018

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Δεκεμβρίου 2018, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (κτίριο Βιολογίας-Φαρμακευτικής ΑΠΘ, 2ος όροφος), ως εξής:

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (29/11/2018)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ήττα για τις Ελπίδες
Την ήττα γνώρισαν οι Ελπίδες Κιλκίς με σκορ 4-1 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Δόξα Χέρσου. Το 0-1 έγινε στο 2’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 0-2 στο 38’ σε αντεπίθεση και στην προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και ενώ έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Απλά μέτρα για ασφαλή οδήγηση σε βροχερές καιρικές συνθήκες

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, ενημερώνουν
Με αφορμή τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αναφέρονται πιο κάτω κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε κατά τις διακινήσεις μας στους δρόμους κάτω από βροχερές καιρικές συνθήκες.

Τι πρέπει να ξέρετε αν χρησιμοποιείτε τζάκι ή σόμπα καυσόξυλων

Υπογράφει ο Επιπυραγός Χρήστος Γκαντίδης
Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας 
. Να καθαρίζετε την καπνοδόχο ανελλιπώς, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να μη φράζει από την καπνιά. Παράλειψη καθαρισμού, προκαλεί ανάφλεξη της καπνιάς μέσα στον καπναγωγό. Αυτή η ανάφλεξη μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές στην εστία, στον καπναγωγό και στην «όλη κατασκευή» του τζακιού. Υπάρχει, επίσης, σοβαρός κίνδυνος για όλο το σπίτι, ειδικά στα σπίτια με ξύλινη στέγη όταν ο καπναγωγός διέρχεται μέσα απ’ αυτή, χωρίς να έχει γίνει σωστή εγκατάσταση και μόνωση με πυράντοχο «αδρανές» υλικό (μονωτικά).

Δήμος Κιλκίς: Ένταξη μεγάλων έργων υποδομής ύδρευσης – αποχέτευσης στο ''Φιλόδημο Ι''

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Δύο μεγάλα έργα υποδομής που θωρακίζουν την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού στην πόλη του Κιλκίς τουλάχιστον για την επόμενη τριακονταετία και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 3.551.039,07ευρώ ενέταξε στο πρόγραμμα ''Φιλόδημος Ι'' η υπό το Δημήτρη Σισμανίδη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

«Θεατρόπολις»: Το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» στο Πολύκαστρο

Το «θεατρόπολις» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε κείμενα Βασίλη Φλώρου και σκηνοθεσία Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Πληρώνονται σήμερα 21,9 εκατ. ευρώ σε 10.400 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 10.378 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.1. και 11.2.1. της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στον πολυχώρο ΕΡΩΔΙΟΣ

Η εντεκάδα που πάει για το Δήμο Κιλκίς

Με ποδοσφαιρική ομάδα, ως προς τη σύνθεσή της, μοιάζει η προεκλογική αυτοδιοικητική κινητικότητα στο Δήμο Κιλκίς, με την ειδοποιό διαφορά ότι οι υποψήφιοι παίκτες δεν αγωνίζονται με την ίδια φανέλα. 

Ο Σύλλογος "Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος", ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς "Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"
Ευχαριστούμε τους ομιλητές π. Αρτέμιο Γρηγοριάτη και Ανθή-Ισμήνη Ναούμη Παπασπανού για τις συμβουλές τους όσον αφορά στην ψυχική και σωματική διατροφή κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς με θέμα «Υγιεινή διατροφή Ψυχή τε και Σώματι». 

Κιλκίς: Εκδήλωση με τον κιλκισιώτη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη


Κιλκίς: Διοργάνωση ημερίδων- ενημερώσεων αναφορικά με αγροτικά θέματα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι μετά από σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς στις 27-11-2018 αποφασίστηκε να διοργανωθούν τρεις ημερίδες – ενημερώσεις από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς, προς ενημέρωση των αγροτών του Νομού, ως κάτωθι:

Τι λέει ο Δημήτρης Κυριακίδης για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης – στήριξης της ΝΔ προς την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019 για τον Δήμο Κιλκίς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επίσκεψη Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας στο Δήμαρχο Κιλκίς

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης συνοδευόμενος από το νέο διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς Χρήστο Παπαποστόλου και τον υποδιοικητή της Δημήτρη Χαραλαμπίδη.

Ο Θανάσης Βουλγαράκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη

Υπογράφει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βουλγαράκης
Γεννήθηκα στο Κιλκίς όπου και διαμένω. Εργάζομαι ως δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ πρώην ΤΕΒΕ και είμαι ο μικρότερος γιος της οικογένειας Δημητρίου και Μαρίας Βουλγαράκη.

Η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ», στο Πολύκαστρο

Όταν το σαράι μένει χωρίς μάγειρα, όλοι θέλουν να φορέσουν τον πιο διάσημο λευκό σκούφο. Ανάμεσα στους υποψήφιους, ο μπαρμπα-Γιώργος, ο Διονύσιος, ο Μορφονιός και ο Καραγκιόζης βάζουν τις ποδιές και όλη τους την τέχνη για να μαγειρέψουν και να μαγέψουν τον Πασά.

Θέση εργασίας στην περιοχή του Άσπρου Κιλκίς (29/11/2018)

«Εταιρία στη περιοχή του Άσπρου Κιλκίς ζητάει για άμεση πρόσληψη Υπάλληλο Γραφείου, απόφοιτο σχολής οικονομικής κατεύθυνσης (Α.Ε.Ι / Α.Τ.Ε.Ι.).

1ο Φεστιβάλ Λύρας και Έγχορδων στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Ο ποντιακός κεμεντζές, ο καππαδοκικός κεμανές, η θρακική και κρητική λύρα ''συναπαντήθηκαν'' στο 1ο Φεστιβάλ Λύρας και Εγχόρδων Οργάνων που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο ''Αρμονία'' και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών ''Το Αρκάδι'' και της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς ''Οι Αργοναύτες'' το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Στο Βόλο η μικτή χορωδία του "Αξιον Εστι" Αξιούπολης

Δελτίο τύπου χορωδίας "Άξιον Εστί" Αξιούπολης
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, καλεσμένη του Συλλόγου προς διάδοση της παραδοσιακής μουσικής "Ιωνία" του Βόλου συμμετείχε και η μικτή χορωδία του "Άξιον Εστί" Αξιούπολης μαζί με τις χορωδίες από Σπάρτη-Κέρκυρα -Σταυρό Χαλκιδικής και την οικοδεσπότη του Βόλου.

Η Αμαλία Ξοπλίδου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλκίς, με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη

Υπογράφει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Αμαλία Ξοπλίδου
Είμαι γέννημα-θρέμμα του Δήμου Κιλκίς με καταγωγή γονέων από την Αγία Κυριακή και την Ευκαρπία του Δήμου Κιλκίς και μεγάλωσα στο Κιλκίς όπου και διαμένω.

Άκρως πετυχημένη η εκδήλωση "Υγιεινή Διατροφή, Ψυχή τε και Σώματι" στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
Μία εκδήλωση για την διατροφή της ψυχής αλλά και του σώματος πραγματοποίησε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Δείτε Video από την Βραδιά Όπερας "Μαρία Κάλλας" 2018, στο Κιλκίς


Η Βραδιά Όπερας "Μαρία Κάλλας" 2018, έγινε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς στις 8:00 μ.μ.. Συμμετείχαν οι σοπράνο Βάσω Βαϊούλη, Γιούλη Καραγκούνη και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.