Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Περί Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς... ο λόγος

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Κάθε χρόνο ψηφίζεται η τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, δηλαδή ο λογαριασμός του νερού, που θα εφαρμοστεί για την επόμενη χρονιά. Άρα όλοι είναι ευχαριστημένοι από τις χρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Τι λένε όμως οι πολίτες και τι οι φορείς;

Αναγόρευση του Δήμου Παιονίας σε εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» λαμβάνοντας υπόψη την ξεχωριστή προσφορά του Δήμου Παιονίας στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του Ελευθερίου Βενιζέλου, την πολύτιμη συμπαράστασή του προς το Ίδρυμα και τη στενή συνεργασία στην οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη μάχη του Σκρα, αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει το Δήμο Παιονίας σε εταίρο του που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το Ίδρυμα σε αυτούς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες προς αυτό ή στην ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μεγάλη επιτυχία για το Kinesis στο Καζακστάν

Δελτίο τύπου Kinesis 
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της IBU Kyodokyokushin στο Αλμάτι του Καζακστάν βρέθηκε ο αθλητής του Kinesis Σταύρος Σοαντζόγλου στις 18 Νοεμβρίου.

Προσφορά που τα "σπάει", από το Golden Athlos Fightclub & CrossFit Center

Ο ATHLOS FIGHT CLUB & CROSSFIT CENTER
συμμετέχει στην BLACK FRIDAY με έκπτωση που τα "σπάει"
99 Ευρώ/Ετήσια συνδρομή και κάνεις ότι θέλεις.
CROSSFIT - KICK BOXING - MUAY THAI
BOXING - Μ.Μ.Α. - ΒΑΡΗ - TRX - TAE ΚBO
ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ 
Τρέξε να προλάβεις την προσφορά
της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου

Κιλκίς: Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Επιμορφωτική Κιλκίς, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – καθ. Σκόρδα Γεώργιο και τους παρακάτω φορείς:

Γνωρίστε την έκθεση "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς"

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 12.00, η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ προσκαλεί πολίτες και επισκέπτες του Κιλκίς να γνωρίσουν, με την βοήθεια αρχαιολόγων, την επετειακή θεματική έκθεση «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ - Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Με έξι αθλητές ο Άθλος Κιλκίς στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών της ΕΟΠΤ

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς 
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Παλατάκι του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη το 7ο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών και το 11ο Φεστιβάλ Μυγδωνία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

Στους κινηματογράφους το ντοκυμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ


Δελτίο τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Από τις 29 Νοέμβρη θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, το ντοκιμαντέρ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ”, που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί (Δεκέμβριος 2018)

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί (Δεκέμβριος 2018) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.

Σχεδιάζει στο γήπεδο, ο Αρίστος Φαχουρίδης του ΓΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου του ΓΑΣ Κιλκίς
Ο Αρίστος Φαχουρίδης είναι από τα νέα παιδιά του ΓΑΣ Κιλκίς, με τον 20χρονο αθλητή της ομάδας μας να συνδυάζει το χάντμπολ με τις σπουδές, καθώς είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Πάμε να δούμε τι μας είπε.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2018

Ενημερώνουμε τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, ότι οι δηλώσεις συγκομιδής για το έτος 2018 θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr.

"Ένεση" άνω του μισού δισ. ευρώ στην οικονομία με το Εξοικονόμηση-ΙΙ

Πόροι 525 εκατ. ευρώ διοχετεύονται ήδη στην οικονομία μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον ΙΙ». Σήμερα συνεδρίασε η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή στο πρόγραμμα επιπλέον 2.127 αιτήσεων, επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 33,72 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,15 χρηματοδοτούνται από δημόσια δαπάνη 24,15 εκατ. ευρώ. 

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στους διασυλλογικούς αγώνες Kick Boxing στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Διασυλλογικοί αγώνες Kick Boxing διεξήχθησαν στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκη, στις 11 Νοεμβρίου 2018 με διοργανωτή τον Α.Σ Budo Fighters και υπεύθυνο τον Νάσσο Γλυκή.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στις 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση "Ελλάς, Γελάς!" του Γιώργου Σουρή, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου


Μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν, το Αˊ Βραβείο Κοινού, το Βραβείο Κοστουμιών, πολλές υποψηφιότητες στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης αλλά και τις καλύτερες κριτικές που έλαβε, η παράσταση «Ελλάς, γελάς…» επιστρέφει δριμύτερη για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 21.00.

Θεσσαλονίκη: 4ο Forum Υγείας 2018 με θέμα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την ενεργό συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας διοργανώνεται η ενημερωτική διημερίδα - 4ο Forum Υγείας 2018, με θέμα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«ΦιλόΔημος»: 132 εκατ. ευρώ για 43 νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης - 3.551.039,07 € για τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

«Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.».

Στο ΦΕΚ 5206/Β/20.11.2018 δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πλαίσιο Οργάνωσης και Λειτουργίας του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.”».

Αυτός είναι ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας

Ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα και στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είχε γίνει γνωστό, λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Έναρξη υποβολής αιτήσεων Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνει την έναρξη, αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.00, της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το "Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς», που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο http://www.oaed.gr/.

Το Σωματείο «ΧΟΡΟΝΟΣ εν κύκλιος κίνηση», συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Σωματείου «ΧΟΡΟΝΟΣ εν κύκλιος κίνηση»
Το Πολιτιστικό Σωματείο «ΧΟΡΟΝΟΣ εν κύκλιος κίνηση», σας καλεί, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, να στηρίξετε την προσπάθειά μας και να συμμετέχετε στην συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης, που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως τις 20:00, στα γραφεία μας επί της 21 Ιουνίου 122, 1ος όροφος.

«Θεατρόπολις»: Το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε Παντελεήμονα και Πολύκαστρο

Το «θεατρόπολις» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις», σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε κείμενα Βασίλη Φλώρου και σκηνοθεσία Σωτήρη Ταχτσόγλου.

"Ευτυχώς που δεν μας πήραν και αυτό το ΤΕΙ"

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Με το πλέον εμφατικό τρόπο η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά λέει εδώ και άλλα κάνει μετά.

Φεστιβάλ Λύρας και Εγχόρδων στο Κιλκίς

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
11:00-13:00 Μαθήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων τα μαθήματα είναι 45λεπτα

Κάλεσμα στους εθελοντές και τους φίλους της Βιβλιοθήκης για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις 2018

Ανακοίνωση Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Και φέτος, υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα με ανάγνωση παραμυθιών, αφηγήσεις ιστοριών, ζωγραφική, χειροτεχνίες και σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε να κάνουμε και αυτές τις γιορτές ξεχωριστές! 

Επισκέψεις του υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη
O Yποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (ΚΚΣ Κιλκίς).

"Άιντε θύμα... άιντε ψώνιο..."*


Του Μάκη Ιωσηφίδη
Βράδυ Κυριακής 3 Ιουνίου 2018
Γράφει ο γιατρός Άγγελος Χατζής στο ημερολόγιό του
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος. Από χθες είμαστε οικογενειακώς στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική, στη Χανιώτη. Χθες το πρωί με το πολυτελές μου σκάφος, όλη η οικογένεια και φίλοι επισκέπτες μας ξαμολυθήκαμε στο Αιγαίο.

Σύσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Πολύκαστρο με θέμα: «Αυτοδιοικητικές εκλογές Μαΐου 2019»


Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου (Πλατεία Πολυκάστρου), η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Δημοτική Οργάνωση Παιονίας του Κινήματος Αλλαγής, συγκαλούν Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη με θέμα: «Αυτοδιοικητικές εκλογές Μαΐου 2019».

Black Friday στο Yoga Pilates House Kilkis


Επίσκεψη μαθητών του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στον πολυχώρο WE της Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς με την συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μεταβήκανε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επισκέφθηκαν τον πολυχώρο WE, με σκοπό να γνωρίσουν και να ψυχαγωγηθούν με τα αθλήματα Skating, Toξοβολία και Αναρρίχηση σε ειδικό τοίχο.

Δείτε Video από τα εγκαίνια των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στο Πολύκαστρο


Επιμέλεια Κειμένου - Σχολιασμός: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2018, αργά το απόγευμα και παρά τον ψυχρό καιρό και την μπόλικη υγρασία αρκετές δεκάδες νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες από το Πολύκαστρο και το Κιλκίς συγκεντρώθηκαν στα νέα γραφεία της ΔΗΜΤΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επί της Οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων υπό την υψηλή παρουσία του πρ. ΥΠΕΘΑ, πρ. Προέδρου της Βουλής και πρ. Προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μειμαράκη, Βουλευτή Β' Αθηνών με την ΝΔ. 

BLACK FRIDAY στο κατάστημα "NAILS AND MORE" KILKIS