Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

"ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΠΑΙΟΝΙΑΣ": Η εφημερίδα που υπηρετεί έντιμα, ασυμβίβαστα και αξιοπρεπώς την αλήθεια


Ήταν το 2006, όταν η εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΠΑΙΟΝΙΑΣ", αναδείκνυε πρώτη πανελλαδικώς ένα θέμα που τότε συντάραξε την κοινή γνώμη: το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού. 

Νίκη για την Ελλάδα έφερε ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Διεθνής αγώνας Ιππικής Αντοχής CEI1* 80 χλμ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Ράντσο Κιλκίς. Στον αγώνα συμμετείχαν από τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς η Ειρήνη Μητώνα με τον ίππο Aphroditi η οποία κατέλαβε την 1η θέση και η Βικτώρια Σχοινά με τον ίππο Salomon, η οποία κατέλαβε την 2η θέση, δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα.

Φαχουρίδης: "Μέτρα προστασίας για τους απολυμένους εργάτες να πάρει ο Δήμος Κιλκίς"

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κιλκίς 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη 1 Οκτώβρη ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φαχουρίδης, έθεσε θέμα προ ημερήσιας διάταξης, για μέτρα προστασίας των ανέργων του Κιλκίς.

Εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη β΄περιόδου 2018 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 το πρωί, στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, 1ος όροφος).

Η γοητεία του μικρού και του μέτριου*

Του Δημήτρη Μάρδα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
Αν δεν απαλλαγούμε από το σύνδρομο της μετριότητας που διαπερνά για δεκαετίες την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, ο στόχος για επενδύσεις της τάξης των 100 δις ευρώ για την επόμενη πενταετία θα είναι άπιαστο όνειρο!

«Παιδεία: Η μόνη πραγματική μηχανή ανάπτυξης»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*
Η Παιδεία είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και χτυπάει σωστά μόνο όταν ο παλμός της δημόσιας ζωής είναι ζωηρός και υγιής. Η ποιότητα της Παιδείας στη χώρα µας οριοθετεί, όχι απλά την προοπτική της για το μέλλον αλλά, σε τελική ανάλυση, την ποιότητα της Δημοκρατίας µας.

Εκδήλωση παρουσίασης των ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς

Υπογράφει η Δέσποινα Μαυρίδου
Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς 
"Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ειδικοτήτων κατάρτισης στο πλαίσιο έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 και της διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus + με τίτλο «Καταρτιζόμενοι σε κίνηση - Ένα βήμα προς την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29-10-2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. 

Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, τη Γουμένισσα. 

Συλλυπητήρια Χ. Γκουντενούδη για τον θάνατο του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον απροσδόκητο χαμό του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή.
« Ο ξαφνικός χαμός του αγαπητού συναδέλφου γέμισε με θλίψη τον κόσμο της αυτοδιοίκησης. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Θα μείνει όμως βαθιά μέσα μας η προσφορά και το έργο του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες."

2,7 εκατ. ευρώ για τη μετακίνηση των πολυτέκνων

Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, εγκρίθηκαν δαπάνες συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, για τη μετακίνηση των πολυτέκνων με μειωμένο κατά 50% εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Καθιέρωση της 27ης Οκτωβρίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Λαγκαδά

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008), η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λαγκαδά σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.

Τα νέα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (25/10/2018)


Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11), στο τηλ. 23410-27684, 6 - 8 μ.μ.

Χατζησάββας: "Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εγκαλούμενος για σωματικές βλάβες σε βάρος υπαλλήλου του"

Υπογράφει ο Χ. Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς, με την κατηγορία πως χειροδίκησε και άσκησε σωματική βία κατά υπαλλήλου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Αποφύγετε την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε Ροδόπη, Νάουσα και Λαγκαδά οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου πήρε εκκίνηση ο επετειακός αγώνας 100 μιλίων Rodopi Ultra Trail ο οποίος συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια διεξαγωγής. 162 αθλητές ξεκίνησαν με 108 από αυτούς να τερματίζουν τα 164 χιλιόμετρα της διαδρομής. 

Μαθήματα υποκριτικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου
ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Για αρχάριους και προχωρημένους ενήλικες από το τέλος Νοεμβρίου ξεκινούν στην Τέχνη μαθήματα για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων υποκριτικής και αυτοσχεδιαστικής ικανότητας (ορθοφωνία, μέθοδος Στανισλάφκι, εκμάθηση ρυθμού, ύφους, ασκήσεις εμπιστοσύνης, ευρηματικότητα κ.α.).

"Γιατί να επιλέξω ένα ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης;"

Δελτίο τύπου Kinesis Gym Kilkis
Πήρατε την μεγάλη απόφαση να γραφτείτε σε γυμναστήριο; Τότε έχουμε κάποιες προτάσεις για εσάς, ώστε να περνά πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά η ώρα σας.

Εργασίες συντήρησης στις επαρχιακές οδούς «Θεσσαλονίκης-Καλοχωρίου και Αγχιάλου-Νέας Μεσήμβριας-Ξηροχωρίου-όρια νομού»

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί των επαρχιακών οδών αρ. 1 «Θεσσαλονίκης-Καλοχωρίου» και αρ. 6 «Αγχιάλου-Ν. Μεσήμβριας-Ξηροχωρίου-όρια νομού», από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

"Ο Δήμαρχος Παιονίας "λογοδοτεί" και σας καλεί να είστε όλοι εκεί..."

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας
"Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Π. Γκουντενουδης, σας καλεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, στην εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων (λογοδοσία) της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2017.
Παρακαλείσθε όπως είστε όλοι εκεί."