Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Προτάσεις για την τροποποίηση του νόμου για την εκμίσθωση κοινόχρηστων εκτάσεων

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης 
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Από τις διατάξεις του Αρθ. 4 του Ν. 4061/12 προβλέπεται η διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινοχρήστων εκτάσεων. Από την έως τώρα εμπειρία της Περιφερειακής Ενότητας στο θέμα κατά τον χειρισμό των υποθέσεων, προέκυψαν ορισμένες δυσχέρειες –αδικίες, που προκαλούν την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια των τοπικών καλλιεργητών του Νομού.

Νext top sexist model και σεξισμός στη διαφήμιση

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας 
➤Στοχεύουμε στην διασφάλιση της ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων.
Εμμένουμε ότι από την ποιότητα αυτή δε μπορεί να απουσιάζει ο σεβασμός στην ισότητα των φύλων με την ενίσχυση πρακτικών που θα αντιτίθενται στα αναχρονιστικά-έμφυλα σεξιστικά και πατριαρχικά στερεότυπα.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς σε αγωνιστικό σεμινάριο στην Προσοτσάνης Δράμας

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Προπονητική και αγωνιστικό σεμινάριο διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Προσοτσάνης Δράμας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2018.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, όπως έχει καθιερωθεί η 10η Οκτωβρίου κάθε έτους:

Νόμος για την παραχώρηση εκτάσεων του ΥΠΑΑΤ σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε ανέργους

Οριστικό τέλος μπαίνει στο προηγούμενο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με απόφαση, που υπογράφτηκε από τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, από την 1η Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις συγκεκριμένες εκτάσεις. 

Σούλης: "Πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου"

Από το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, Αναστάσιου (Σούλη) Καζαντζίδη, λάβαμε και δημοσιεύουμε κατάσταση με τα ονόματα των 45 πρώτων πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για το δήμο Κιλκίς.

Τζόρμπα ρωτά, Σούλης απαντά


Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τζόρμπα, αποκαλύπτει και αναλύει το λόγο που χρειάζονται 180 ψήφοι στη βουλή για να περάσει το προσύμφωνο των Πρεσπών. Μιλάει επίσης και για την υποψηφιότητά του στο δήμο Κιλκίς.

Μια ακόμη πετυχημένη η εκδρομή των συνταξιούχων των ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας
Να σκεφτεί κανείς ότι το πούλμαν ήταν υπερπλήρες και υπήρχε μεγάλος αριθμός στην αναμονή μην τυχόν και δεν έρθει κάποιος από αυτούς που δήλωσαν. Για τον λόγο αυτό δέχθηκε οξεία κριτική ο Πρόεδρος Κώστας Πινέλης, γνωστός για τις «συντηρητικές απόψεις» του και την παραδοσιακή «Θρακιώτικη τσιγκουνιά», γιατί δε μίσθωσε και δεύτερο πούλμαν. 

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού Δημήτρη Γκιούλτσου


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια ζεστή, όμορφη και πληθωρική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού,  Δημήτρη Γκιούλτσου, με τίτλο “Τα ημιτελή” το βράδυ της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 στην Τέχνη. 

Να γίνουμε πρωτεύουσα πόλη των προσφύγων

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Η ανταλλαγή των πληθυσμών είναι ένα ζήτημα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική επιστήμη. Αποτελεί και σήμερα ένα από τα πολλά desiderata όχι μόνο της ιστορικής επιστήμης, αλλά και των πολιτικών επιστημών, της κοινωνιολογίας, της εθνολογίας και, φυσικώς, της φιλοσοφίας. 

Χρήστο Παπαστεργίου για Περιφερειάρχη, στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής


Δελτίο τύπου Κινήματος Αλλαγής
Η Περιφερειακή Συνέλευση Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής, αποφάσισε ομόφωνα να υποστηριχθεί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος θα ηγηθεί ισχυρού ψηφοδελτίου, ευρύτερης προγραμματικής ευθύνης και αναπτυξιακής προοπτικής.

Το τμήμα στίβου του Γ.Α.Σ. Κιλκίς, στο γυμναστήριο Kinesis

Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ. Κιλκίς
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στο γυμναστήριο Kinesis βρέθηκε η ομάδα στίβου του Γ.Α.Σ.Κ. με μία ομάδα αθλητών δρόμων και αλμάτων και μαζί τους επιβλέπων τον προπονητή Φίλιππο Μισαηλίδη, ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα RPM. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία, λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της οδού Λαγκαδά και του παραπλεύρου δικτύου αυτής, από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 59χρονος για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του

Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 59χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης.

Κιλκίς: Τσάκωσαν δύο αλλοδαπούς για παράνομη διακίνηση ενός αλλοδαπού

Συνελήφθησαν χθες (8 Οκτωβρίου 2018) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 2 αλλοδαποί ηλικίας 43 και 27 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει και να μεταφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής, 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα, με σκοπό την διευκόλυνση της εισόδου του.

"Μπλοκάρονται" οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγώνα χάντμπολ στην Έδεσσα

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ», για τον αγώνα χειροσφαίρισης του Πρωταθλήματος Handball Premier Ανδρών 2018 - 2019, μεταξύ των ομάδων «ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ», που θα διεξαχθεί αύριο (10 Οκτωβρίου 2018) και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Πετυχημένο το φεστιβάλ αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και πάλι το φεστιβάλ αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών στο Κιλκίς με διοργανωτή το ειδικό δημοτικό σχολείο Κιλκίς και την στήριξη των ομοσπονδιών ΕΟΠΤ  Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών), ΕΟΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Αυτοάμυνας).

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (9/10/2018)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Αλέξανδρο Κιλκίς για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής του 1ου ομίλου. Αυτή τη φορά με τον Ορφέα Ξάνθης σε εκτός έδρας παιχνίδι. 

Εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου Δοϊράνης







Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμαρχος Κιλκίς κος Δημήτρης Σισμανίδης θα εγκαινιάσει την Μόνιμη Εικαστική Έκθεση στο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης, ένα έργο που χρηματοδότησε ο Δήμος Κιλκίς και υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το βιβλιοπωλείο “ΣΥΜΜΕΤΡΟ”

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στο βιβλιοπωλείο “ΣΥΜΜΕΤΡΟ” και τους ανθρώπους του, Παναγιώτη Καραγιαννίδη και Μαρία Συγγουρίδου, για την αμέριστη στήριξη τους στην εκτύπωση των αφισών των καλλιτεχνικών τμημάτων και δραστηριοτήτων της Τέχνης. Αγόγγυστα και πάντα πρόθυμα στέκονται δίπλα στην Τέχνη και τις ανάγκες της, ευγενικοί πομποί πολιτιστικής ανάσας,

Θεσσαλονίκη: Διημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού με δωρεάν εξετάσεις

Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση - πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει Διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»