Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Στις πολυμήχανες πόλεις δεν κάνου(ν)με μισές δουλειές…

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Στην πρώτη δημόσια παρουσίαση, πριν ένα μήνα ακριβώς, μιας σειράς προτάσεων για την Θεσσαλονίκη της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις” διαχωρίσαμε τις κατευθύνσεις του προγραμματικού πλαισίου σε τρεις κατηγορίες: τις άμεσες, τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Video: SWING στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, με τον Ηλία Καλπάκα


SWING στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, με τον Ηλία Καλπάκα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

Του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου σήμερα

Γράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δικηγόρος - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς
Σήμερα όπως και κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου εορτάζεται από την Εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.
Ο Άγιος Διονύσιος πέραν από Πολιούχος των Αθηνών αποτελεί και Προστάτη των Λειτουργών της Θέμιδος, Δικαστικών και όλων των υπηρετών του Δικαστικού Σώματος γενικότερα.

Ευρεία σύσκεψη για τα Παρατηρητήρια ελέγχου δόμησης

Ευρεία σύσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ελέγχου Δόμησης (Περιφερειακών Παρατηρητηρίων) και των Τμημάτων Ελέγχου Δόμησης (Τοπικών Παρατηρητηρίων), πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Το Ράντσο Κιλκίς γιορτάζει τα 13 χρόνια του και σας προσκαλεί...

Τι μάθαμε από την δημοσίευση των διαλόγων των Αρχηγών της FYROM;


Γράφει ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος * 
Αρχικά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Εφημερίδα Καθημερινή και στο άψογο επιτελείο της! Μας έδωσαν πλούσιο και ουσιαστικό υλικό.

44 χρόνια Νέα Δημοκρατία

Δελτίο τύπου Λ. Αυγενάκη
Ανανέωση και σύνθεση, σεβασμός στην ιστορία και άνοιγμα στη νέα γενιά. Εικόνες με μεγάλες αντιθέσεις που περνούν ισχυρούς συμβολισμούς και βαθιά μηνύματα. Η Ν.Δ. εμφανώς αλλαγμένη και ανανεωμένη, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ουσία, ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυσή της οδεύοντας προς τις εκλογές.

Η δεξιά χειρ του Αγίου Νεκταρίου, από την Αίγινα στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας ότι θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε το Ιερό Λείψανο, την δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από την Αίγινα.

Εύζωνοι Κιλκίς: Συνελήφθη 32χρονος για εκκρεμή καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι στους Ευζώνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, 32χρονος αλλοδαπός, καθώς κατά την είσοδο του στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 40 ετών και χρηματική ποινή 91.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Και στο Κιλκίς: "Εκχωρήθηκε δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια"

Δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη
Η πρόσφατη μεταβίβαση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου υλοποιεί μια ακόμη μνημονιακή δέσμευση της Κυβέρνησης Τσίπρα στα πλαίσια της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια, γεγονός το οποίο αποτελεί την πιο μελανή σελίδα της μεταπολιτευτικής περιόδου της χώρας. 

Περιήγηση γνωριμίας στο βυζαντινό φρούριο του Γυναικοκάστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» για το έτος 2018 είναι αφιερωμένες στη δυναμική των πολυδιάστατων πόλεων, μεγάλων ή μικρών, σπουδαίων ή μη παλιών ή και νέων, με τις ακόλουθες δράσεις:
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση γνωριμίας στο βυζαντινό φρούριο του Γυναικοκάστρου από την κ. Μαγδαληνή Παρχαρίδου, αρχαιολόγο. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και οικογένειες.

Αγιασμός στον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Δελτίο τύπου Συλλόγου  Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τις δράσεις του για την νέα σεζόν ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ. Έτσι λοιπόν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο γραφείο του Συλλόγου παρουσία μελών και φίλων και με την ευλογία της Εκκλησίας μας από τον Π. Δωρόθεο πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Συλλόγου και των χορευτικών τμημάτων Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.