Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Με αφορμή τα 100χρονα από τη λήξη του Α’ ΠΠ: Ανοίγονται τουριστικές προοπτικές στο νομό Κιλκίς (;)

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μια οργανωμένη προσπάθεια τουριστικής προβολής των ιστορικών μνημείων που άφησε πίσω του ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, φαίνεται να επιχειρείται -για πρώτη φορά σοβαρά- στο νομό Κιλκίς. Αυτό διαφάνηκε τουλάχιστον, στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος εορτασμού της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς για τα 100χρονα από τη λήξη του Α’ ΠΠ. 

Δημιουργία λογοτύπου της επετείου των 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ανοιχτή Επιστολή Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδoς για τον σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό των εκδηλώσεων μέσα στο 2019, για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τόσο η Ομοσπονδία με τους Συνδέσμους της, όσο και τα σωματεία μέλη της, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει αρχές Νοεμβρίου θα αποφασίσει για το τελικό λογότυπο της επετείου των 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

"Οι Νεράιδες του Πόντου" στο Κιλκίς

"Οι Νεράιδες του Πόντου" στο Κιλκίς, την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στην Αυστροελληνική Κιλκίς. Μια συνδιοργάνωση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς και της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες".

Παρεμβάσεις για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος


Σε σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι:

Ομιλία και βράβευση του καθηγητή Ανανία Τσιραμπίδη στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος) με ομιλητή τον κ. Ανανία Τσιραμπίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο, με θέμα: «Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και η συμβολή της στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας». 

Στο τιμόνι του "ΓΕΝΕΣΙΣ" για 4η φορά ο δικός μας Γιώργος Φραγγίδης

Για 4η συνεχόμενη φορά το τιμόνι της Μαιευτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Θεσσαλονίκης παραμένει στα χέρια του Κιλκισιώτη Γιώργου Φραγγίδη, μετά από τις εκλογές των μετόχων που πραγματοποιήθηκαν χθες 19 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Γιώργος Φραγγίδης αναδείχθηκε σήμερα πρόεδρος με ποσοστό πάνω από 70%. 

2η παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο CLLD/LEADER

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς ανακοινώνει ότι λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος και κατόπιν πολλών σχετικών αιτημάτων από διάφορους φορείς, αποφάσισε την παράταση, έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έργα δημόσιου χαρακτήρα του Μέτρου 19.2: «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)».

Να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων σε χωράφια και ρέματα

Ανακοίνωση Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας «Οικολογία-Αλληλεγγύη» 
Να σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη απόρριψη των βορθρολυμάτων σε ρέματα και χωράφια, ζητάει η Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία – Αλληλεγγύη». Και επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας και στους Δήμους για την ουσιαστική ανυπαρξία ελέγχων, προβάλλοντας σχετική καταδικαστική απόφαση στο Κιλκίς ως αποτελεσματική διέξοδο για τους πολίτες και το περιβάλλον. 

Πρώτη συνάντηση για μαθήματα θεάτρου στο «θεατρόπολις»

Το θεατρικό τμήμα του «πόλις», ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 θα γίνει η πρώτη συνάντηση όσων ενδιαφέρονται να συμετάσχουν φέτος στα μαθήματα και στις δραστηριότητες του «θεατρόπολις», πάντοτε σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωτήρη Ταχτσόγλου. 

Κιλκίς: Camp επιλογής ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ



11.808 λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στο Τελωνείο Ευζώνων

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 07:00 π.μ. οι υπάλληλοι της Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών ΝΤΑΡΚΟ, στην είσοδο της χώρας μετά από έλεγχο σε Ι.Χ. Ελληνικών Αρχών με οδηγό στοιχείων Ελληνικών Αρχών, ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα στον χώρο αποσκευών του Ι.Χ. συνολικά έντεκα χιλιάδες οκτακόσια οκτώ (11.808) τεμάχια τσιγάρων διαφόρων εταιρειών.