Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των παλαιμάχων Γουμένισσας και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Γουμένισσας
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 6 το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Πολυπέτρου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Γουμένισσας υποδέχτηκαν την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. 

Επιλογή μουσικού οργάνου ναι, αλλά ποιο;

Ανακοίνωση  Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Επιλογή μουσικού οργάνου ναι, αλλά ποιο; Συχνά αναρωτιόμαστε ποιο μας ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και ενδεχομένως στις δυνατότητες του παιδιού.

Ο Άθλος στην Εμποροπανήγυρη 2018 και στο Κερνάμε Κιλκίς


Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Από 5 Σεπτεμβρίου 2018  ημέρα Τετάρτη έως 9 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη στο Κιλκίς. Σε αυτήν την δράση του δήμου Κιλκίς συμμετείχε και με αθλητικός Σύλλογος Άθλος διατηρώντας εκθεσιακό περίπτερο εντός της περιοχής της εμποροπανήγυρης μπροστά στο Δημαρχείο του δήμου.

Στο Σταυροχώρι και στην Κρηστώνη προπονείται η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού ξεκίνησε τις προπονήσεις της για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Οι ομάδες Κ10 Α1, Κ10 Α2 και Κ6 προπονήθηκαν κάτω από ιδανικές συνθήκες στο γήπεδο της Κρηστώνης, με την Κ16 του Συλλόγου να προπονείται στο Αθλητικό Κέντρο του Σταυροχωρίου. 

Η Coca Cola εξευτελίζεται από την Θεσσαλονίκη

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Κωμικοτραγικές καταστάσεις συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και μήνες τα golden boys και τα golden girls της Coca Cola προσπαθούσαν απεγνωσμένα να προετοιμάσουν το κλίμα για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ και η εταιρεία σύμβολο του αλόγιστου καταναλωτισμού, δεν μπορούσε να απουσιάζει από την εκδήλωση. 

Εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο δήμο Κιλκίς

Μέσα από μια ''δραστήρια'' συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Κιλκίς και το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια για την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Με κεντρικό σύνθημα Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων σε επιστημονικές Ολυμπιάδες

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι έως και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή Ρομποτικής, ή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).

Ένα σημαντικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην εφημερίδα "Έθνος

Ένα πολύ σημαντικό αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή θα δοθεί με την εφημερίδα «Εθνος» υπό τον τύπο 40σέλιδου περιοδικού την ερχόμενη Κυριακή (16 Σεπτεμβρίου 2018). Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μην το χάσετε.

Κολυμβητικός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας “Thermaikos Open Water 2018”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., και ο Κολυμβητικός Αθλητικός Όμιλος Θερμαϊκού (Κ.Α.Ο.Θ.) συνδιοργανώνουν για έκτη συνεχή χρονιά τον Κολυμβητικό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας “Thermaikos Open Water 2018”. Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας 2018, στην Καρίτσα Πιερίας

Η φετινή 16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη - Κριταμά), θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Σχολή ανάδειξης νέων διαιτητών στο Κιλκίς

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στον στίβο του Αλέξανδρου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Στίβου Αλέξανδρου Κιλκίς
Ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς τις προπονήσεις της η νέα Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς, που σε πρώτη φάση θα πραγματοποιούνται κάθε : 

Εγκαίνια πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παγκόσμια κληρονομιά

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στο Πρόγραμμα “World Heritage Journeys” που αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και υλοποιείται σε συνεργασία με το National Geographic και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς στην 31η συνεδρίασή του στις 06/09/2018 αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη αρχαιρεσιών σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 501/01-03-2018 έγγραφο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και τις διατάξεις του Ν.4512/2018 (ΦΕΚ 5/τ.Α΄/17-01-2018) για την ανάδειξη:

Αγιασμός και υποδοχή για τα πρωτάκια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία και του Δ/ντή ΠΕ Κιλκίς κ. Αριστείδη Παπαδόπουλου, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν με σεβασμό και κατάνυξη την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια τον σύντομο και περιεκτικό λόγο του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ζάεφ: "Όνειρό μας είναι να γίνουμε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας"

Ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018.

28χρονος πέθανε από αναθυμιάσεις στο οινοποιείο του

Σήμερα (13 Σεπτεμβρίου 2018) και περίπου στις 11.10 ώρα σε περιοχή της Αλμωπίας, 28χρονος ημεδαπός, κατά τη διάρκεια εργασιών ανάδευσης μούστου σε οινοποιείο ιδιοκτησίας του, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, όπου και κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Φιλιππάκος προς Γκουντενούδη: "Θα συναντηθούμε στο επόμενο ταξίδι μου"


Υπογράφει ο Τζανέτος Φιλιππάκος
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη
επί Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης

"Αξιότιμε Δήμαρχε Παιονίας, κύριε Χρήστο Γκουντενούδη 
Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο της υπ’ αριθ. 16100 από 12/09/2018 επιστολής σας, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία κοινοποιήσατε και στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα.

Ποτίστηκε ο σπόρος του συνεργατισμού καστανοπαραγωγών στην Παιονία

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Βράδυ Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Γρίβα, ποτίστηκε με λίγη περισσότερη γνώση ο σπόρος του συνεργατισμού που έσπειρε με τις εντατικές του προσπάθειες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπακάλης Γιώργος σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο κα Μιχαλία Καραμισάκη και σε συνέχεια παλαιότερης δράσης του αείμνηστου Παύλου Πασσαλίδη. 

Κιλκίς: "Ο Αθλητισμός στο εκτελεστικό απόσπασμα"

Γράφει ο Παναγιώτης Αμοιρίδης
Γονέας αθλουμένων σε αθλητικό σύλλογο
και μέλος αθλητικού συλλόγου
"Κάθε χρόνο εμείς οι Σύλλογοι που κάνουμε χρήση των κλειστών γηπέδων των Σχολείων (2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο) περιμέναμε και περνούσαμε από σαράντα κύματα για να μπορέσουμε να αθλήσουμε τα παιδιά των δημοτών, τους μαθητές των σχολείων, τις ομάδες που εκπροσωπούν επάξια το Δήμο και το Νομό στα εθνικά πρωταθλήματα.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 34χρονο για καλλιέργεια 2 δίμετρων χασισόδεντρων

Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 34χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε χώρο ιδιοκτησίας του 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 351,5 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

6η Εθελοντική αιμοδοσία από τη DOPPLER

Ανακοίνωση DOPPLER 
Η DOPPLER αποδεικνύει τη μεγάλη της ευαισθησία στους εργαζόμενους της και τις οικογένειές τους. Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, μια ακόμη εθελοντική ημέρα αιμοδοσίας έγινε στα κεντρικά μας γραφεία, στο Πολύκαστρο. 

Συμβουλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας

Υπογράφει ο Χρήστος Ι. Γκαντίδης
Επιπυραγός
Διανύοντας ήδη το μεγαλύτερο τμήμα του Καλοκαιριού και συνεχίζοντας προς την λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31η Οκτωβρίου) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας σας υπενθυμίζει και σας συμβουλεύει:

Ξεκινά η Φωτογραφική Λέσχη Κιλκίς


Πρόγραμμα της οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για τη νέα σχολική χρονιά


Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υποστήριξη και την καλλιέργεια της ορθής οδικής συμπεριφοράς και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων δημιούργησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», οκτώ κοινωνικά μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Τα νέα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς - 13/9/2018

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς
Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας διανύει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς και ήδη συμπληρώνονται αισίως 22 τμήματα ποδοσφαίρου.

Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΦΕΤΑ 2018, στην Ελασσόνα Λάρισας

Η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», 14-16 Σεπ 2018, στην Ελασσόνα, Λάρισας, αποτελεί μια μεγάλη διοργάνωση ευρωπαϊκής εμβέλειας στην οποία συμμετέχουν κτηνοτρόφοι & παραγωγοί γάλακτος, παραγωγοί φέτας, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας, Φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρ. Ένωσης, Πρεσβείες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου. Περιλαμβάνει τρία διακριτά τμήματα με την Έκθεση, το Επιχειρείν & το Φεστιβάλ.

Πρόεδρος της Νίκης Ευκαρπίας ο Κώστας Πουντζουκίδης

Ανακοίνωση Νίκης Ευκαρπίας 
Νέο δυναμικό ξεκίνημα θέλει να δώσει ο Κώστας Πουντζουκίδης στην ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου Νίκη Ευκαρπίας. Την περασμένη εβδομάδα έπεσαν οι υπογραφές και μετά από εκλογές του Δ.Σ. του συλλόγου εξελέγη ως νέος πρόεδρος της Νίκης Ευκαρπίας ο Κ. Πουντζουκίδης του "Άθλου" Κιλκίς. 

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, ο Σούλης Καζαντζίδης

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Δάσκαλος

"Για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που τόσο χρειαζόμαστε, για να επιτευχθούν τα κομβικά άλματα που τόσο έχουμε ανάγκη, πρέπει πρώτα να χτίσουμε ξανά τους θεμέλιους λίθους της ύπαρξής μας. Να περπατήσουμε ξανά τους δρόμους που μας μεγάλωσαν. Να δούμε το μέλλον μας μέσα από το μέλλον της πόλης και των χωριών της, εκεί που αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε.

Δείτε Video από τη μελωδική βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού Κιλκίς


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, στοχεύοντας στη γνωριμία του κοινού με την αρχαία πολιτεία του Παλατιανού, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό-Πολιτιστικό Σύνολο «Πόλις» και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Κιλκίς «Π. Μουλλάς» - μελωδική βραδιά την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19.30 στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού.