Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Στους 28.211 έφθασαν οι δικαιούχοι στο "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ"

Σήμερα, συνεδρίασε η Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή επιπλέον 14.709 αιτήσεων, για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 224,62 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 175,03 εκατ. ευρώ).

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χ. Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Σχετικά με τις βλάβες, εκρήξεις και πυρκαγιές που συμβαίνουν στους υποσταθμούς της Δ.Ε.Η. στη Θεσσαλονίκη» 
Ανησυχητική συχνότητα έχουν λάβει και πάλι οι βλάβες, οι εκρήξεις και οι πυρκαγιές οι οποίες παρατηρούνται σε υποσταθμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Η Φέτα Ξαναγεννιέται στην Ελασσόνα»

Με το ειδικό βάρος ενός συνεδρίου που προσελκύει προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με μια σημαντική έκθεση επαγγελματιών του κλάδου της παραγωγής, διάθεσης και εμπορίας της φέτας, αλλά και με μια πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα ο Δήμος Ελασσόνας επαναφέρει την Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» φιλοδοξώντας να δημιουργήσει νέα δεδομένα εντός και εκτός συνόρων, για το δημοφιλέστερο ΠΟΠ προϊόν της χώρας.

Τελικά αποτέλεσμα για την ένταξη στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids and Junior

Ανακοίνωση  ΚΔΑΠ Kinesis for Kids and Junior
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα τελικά αποτελέσματα ΕΣΠΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» 2018-19 βγήκαν.

Γιορτή ευεξίας και εκλεκτών γεύσεων, η 3η Γιορτή Καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς


Το χρυσάφι του κάμπου του λεκανοπεδίου των Μουριών έθελξε εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες που το περασμένο Σάββατο προσήλθαν στο Σ.Σ. Μουριών για να γευθούν τον καρπό του καλαμποκιού που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τοπική αγροτική παραγωγή και να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε μια γιορτή ευεξίας και εκλεκτών γεύσεων.

Εργασίες συντήρησης οδών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης επί της 15ης Επαρχιακής Οδού (Λαγκαδά-Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας) και στο έρεισμα της 24ης Επαρχιακής Οδού (Ν. Μαδύτου – ορίων Νομού Θεσσαλονίκης προς τον οικισμό Βαρβάρας Ν. Χαλκιδικής) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018.

Ο Κώστας Κιλτίδης «σπάει» σιωπή του και προχωρά σε αποκαλύψεις γεγονότων

Πηγή: www.karfitsa.gr
Για ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές εξαγωγές του αγροτοδιατροφικού τομέα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία μιλά στην Karfitsa ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Κιλτίδης. Για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη εμπλοκή στις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις ο κ. Κιλτίδης «σπάει» σιωπή του και προχωρά σε αποκαλύψεις γεγονότων, άγνωστων μέχρι σήμερα.

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Εθνική Ελλάδος Beach Handball


Στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στη Θεσσαλονίκη, έφτασε από το Καζάν της Ρωσίας η Εθνική Ελλάδος Γυναικών στο beach handball και Πρωταθλήτρια κόσμου, η οποία νίκησε στο τελικό την Νορβηγία 2-1 σετ.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ενεργοποιείται από αύριο, 31 Ιουλίου 2018, η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι όλα τα πρόσωπα που δηλώνονται ως μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον υποχρεούνται.

Δήλωση Φραγγίδη, για την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι

Γράφει ο Γεώργιος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Πρόεδρος ΔΣ Κλινικής Γένεσις Θεσσαλονίκη
Έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από τότε που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες τραγωδίες, στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ζούμε μία τεράστια καταστροφή, μία αληθινή τραγωδία.

Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Δημαρχείο Κιλκίς

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου Κιλκίς λόγω τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Κιλκίς που αφορούν στην υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου της Γ. Καπέτα.

Μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.)

H Κεντρική Υπηρεσία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης διενεργεί Επαναληπτικό Μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) σε περιοχές των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Έβρου και Θεσσαλονίκης, αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής και αριθμό διακήρυξης 64/2018.

Σημαντικές βελτιώσεις στη φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς 
Για την καλύτερη οργάνωση της Εμποροπανήγυρης εργάζεται η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προσθέτοντας στο σχεδιασμό της στοιχεία που αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν τον ιστορικό θεσμό της πόλης.

Εξοπλίζονται οι φορείς πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Στον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αλλά και για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών συνεπειών τους, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» για τους μελισσοκόμους Πιερίας

Στα πετυχημένα βήματα της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας και οι μελισσοκόμοι της Πιερία καθώς μια ομάδα μελισσοκόμων προχώρησε στην δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας. 

"Αποκαλύπτονται όσοι διαφέντευαν το Νοσοκομείο Κιλκίς τα χρόνια της ρεμούλας"

Ανακοίνωση Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πληθώρας δημοσιευμάτων και καταγγελιών από φορείς που έχουν σχέση με την υγεία, από κόμματα και από πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν διοικητικές θέσεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Καταγγελία κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για καθαιρέσεις προϊστάμενων

Καταγγελία Διοικητικoύ Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για καθαιρέσεις Προϊστάμενων
"Κύριε Υπουργέ, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 7 στις 23-07-2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεοδώρου Ρεβενάκη ο οποίος προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του» την νομοθεσία και καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

ΓΑΣ Κιλκίς: Ρεκόρ στη Λάρισα με Ανέστη Νάνο και Σωτηρία Καζαντζίδου

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών (Κ23) 2018 που διεξήχθη στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου με τη συμμετοχή πάνω από 700 αθλητών και αθλητριών οι οποίοι θα εκπροσώπησαν 130 Σωματεία.

Κιλκίς: Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Κιλκισιώτη Γιώργου Δουγαλή



Ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο ανάδειξης του τοπικού δυναμικού και των νέων καλλιτεχνών, φιλοξενεί στον υπαίθριο χώρο στη θέση “Πλατάνια” στο Παλιό Γυναικόκαστρο την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Γιώργου Δουγαλή με τίτλο " ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΦΩΣ " από τις 2 έως και τις 5 Αυγούστου 2018.