Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πελίδης: Η καθοδήγηση στο ποδόσφαιρο και η αποτελεσματική λειτουργία της

Γράφει ο
Γιώργος Πελίδης*
Το πιο σημαντικό στοιχείο στην ομαδική συνεργασία είναι η επικοινωνία, έτσι και στα ομαδικά αθλήματα θεωρείται πρωταρχικός λόγος για την ορθή επικοινωνία.

Το «θεατρόπολις» παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία»

Το «θεατρόπολις» παρουσιάζει το έργο «Πηνελόπης Οδύσσεια - διακοπές στην Τροία» σε σενάριο Βασίλη Φλώρου και σκηνοθεσία Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Η Κιλκισιώτισσα εικαστικός Αθηνά Τσιρίκα, εκθέτει στη Θεσσαλονίκη

Η εικαστικός Αθηνά Τσιρίκα ζει και εργάζεται στο Κιλκίς. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με δασκάλους τον κ. Σκυλογιάννη και κ. Μορταράκο. Εκθέτει την εικαστική της δουλειά στην Ελλάδα, Βιέννη στην Μπιενάλλε 2017 και 2018, στο Μιλάνο με τη Γκαλλερί MAD όπως και στο Μόντρεαλ Καναδά.

Ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα "KIMΕ LIU" Ταεκβοντό της ΕΤΑΒΕ

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς 
Στις 26/05/2018 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε Προκριματικό Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ της Ένωσης Ταεκβο-ντο Βόρειου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) στην Θεσσαλονίκης στο κλειστό στάδιο Ωραιοκάστρου με την ονομασία KIME LIU. 

Επιλέγω ΔΙΕΚ Κιλκίς, για να έχω προοπτική στην απασχόληση


Ενόψει του προγραμματισμού των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς για το καινούριο έτος κατάρτισης 2018 -2019 προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ  http://iek-kilkis.kil.sch.gr/ για να ψηφίσουν την ειδικότητα της επιλογής τους στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Μήνυμα από «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» του "Αγίου Ευγενίου" στον 4ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”
Μέλη και φίλοι του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” συμμετείχαν με την ομάδα «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» στον 4ο Αγώνα Δρόμου Υγείας και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στέλνοντας το μήνυμα της πρόληψης.

"Γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών, σ' ευχαριστούμε από καρδιάς"

Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου
Πρόεδρος Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
50000 χιλιάδες πλαστικά καπάκια παρέδωσαν  οι μαθητές του Γυμνασίου Σ.Σ. Μουριών με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Σ.Σ. Μουριών, κ. Δημήτριο Τζαβέλλα στην Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΑΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ NOMOY KIΛΚΙΣ», κ. Χριστίνα Κουρουζίδου.

Πετυχημένη η εκδήλωση στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο Τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 20 Μαΐου, στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ, στο Μεταλλικό. 

ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ στον Αλέξανδρο και στο ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος

ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ στον Αλέξανδρο και στο ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος. 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΣΤΙΒΟΣ (νέα δράση)
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ-ΣΚΑΚΙ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ-ZUMBA KIDS και ακόμη 18 δράσεις
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει
Πληρ. 2341070313-6984161649-6949197722-6944351456


Κιλκίς: Ομιλία Καρακωστάνογλου με θέμα "Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα"


Καλοκαιρινές δράσεις για τους μικρούς φίλους ''Summer in action'' στο Ράντσο Κιλκίς

Τελικά η Ελλάδα είναι χώρα Ευρωπαϊκή, Βαλκανική ή...Τριτοκοσμική

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Δυστυχώς ο καρκίνος στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι ακόμα ταμπού. Είναι μία λέξη που φυσικά δεν ελκύει, δεν γοητεύει και σίγουρα απωθεί τους περισσότερους οι οποίοι από φόβο ή από προκατάληψη αποφεύγουν να την αναφέρουν και την έχουν αφαιρέσει από το λεξιλόγιό τους.

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Μαντά "Ζωή σε πόλεμο"


Ψήφισμα Εφέδρων Αξιωματικών, για τον απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη

Ψήφισμα Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς, μετά την αναγγελία θανάτου του επίλεκτου μέλους του και τ. Προέδρου Παύλου Πασσαλίδη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και μετά από εισήγηση του Προέδρου, Κωνσταντίνου Παπανικολάου, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Ο Άθλος Κιλκίς με 3 μετάλλια από το ASTERIKS CUP της Σερβίας

Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Στις 26/5 ημέρα Σάββατο στην Σερβία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Πρωτάθλημα TAE KWON DO στο Νις για όλες τις ηλικίες. Η παρουσία των αθλητών του Άθλου ήταν έντονη αφού κατάφεραν να αποσπάσουν 3 μετάλλια με συμμετοχές έξι αθλητών.

Εορτασμός της ημέρας των απόστρατων Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, θα εορτασθεί η «Hμέρα προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε με νομοθετική ρύθμιση για την επιβράβευση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.  Το πρόγραμμα του εορτασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα θα έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση μνήμης, με τίτλο «Ποτέ ξανά»

Μεγάλη μουσική εκδήλωση μνήμης, με τίτλο «Ποτέ ξανά», συνδιοργανώνουν ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η «Πολιτεία Πολιτισμού», τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 19.30, στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη. 

Μια πρόταση για τις πινακίδες ονομασίας των οδών του Κιλκίς

Επιστολή π. Δημοτικού Συμβούλου Κιλκίς Γεωργίου Ηλιάδης προς τον  Δήμαρχο Κιλκίς Σισμανίδη Δημήτριο και τον  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Κυριακίδη Δημήτριο
"Σας καταθέτω εγγράφως πρότασή μου που αφορά τις πινακίδες ονομασίας των οδών, πλατειών κλπ του Δήμου μας. Συγκεκριμένα σας προτείνω όπως σε κάθε νέα ή σε υπό αντικατάσταση πινακίδα πέρα από την φέρουσα ονομασία,να αναγράφεται με δυο – τρεις λέξεις και το χαρακτηριστικό της τιμητικής αναγνώρισης, δηλαδή:

1η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Γονέα: Ο πρωταγωνιστικός γονεϊκός ρόλος

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς σας ενημερώνουν
Η καθοριστική σημασία του γονεϊκού ρόλου αποδεικνύεται, αν ο καθένας από εμάς αναλογιστεί πόσο συχνά επικαλείται τους γονείς του μέσα στην καθημερινότητα του

Ο "Αετός" Κιλκίς, παίζει για καλό σκοπό

Ανακοίνωση ΠΑΣ ΑΕΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Kαι ενώ η σαιζόν τελείωσε σχεδόν για όλους εμείς συνεχίζουμε το παιχνίδι.
Αυτή τη φορά όμως "Παίζουμε για καλό σκοπό" στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ και την ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ελευθέρια 2018"

ΠΕΔ-ΚΜ: Προχώρησε στην ανακαίνιση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς

Πνοή στην ιστορική Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, δίνει το έργο της συντήρησης και επισκευής δαπέδων και οροφής, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

2ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Τμήμα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν από κοινού το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Αναγγελία γάμου Κωνσταντίνου Χριστοφορίδη και Παρασκευής Αναστασιάδου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης του Ιορδάνη και της Ελένης, που γεννήθηκε στο Κιλκίς και κατοικεί μόνιμα στο Παλατιανό και η Παρασκευή Αναστασιάδου του Αναστασίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να παντρευτούν στο Παλατιανό Κιλκίς, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στους Μέσους Αποστόλους

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων, την Κυριακή 20.5.2018, τίμησαν την μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με τέλεση μνημόσυνου υπέρ των αδερφών προγόνων - θυμάτων της γενοκτονίας στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέσων Αποστόλων και με ομιλία του προέδρου του Π.Σ. κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

Εκπαίδευση εθελοντών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Στα πλαίσια των προσπαθειών βελτίωσης της κατάρτισης των Εθελοντικών Οργανώσεων (Ε.Ο.) που είναι ενταγμένες στο Μητρώο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας και με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή τους στον τομέα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (και όχι μόνο) η Π.Υ. Γουμένισσας (ως Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας) προχώρησε στην εκπαίδευση μελών του «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ – ΤΟ ΠΑΪΚΟ» κατά το χρονικό διάστημα από 18 – 04 – 2018 έως και 30 – 04 – 2018. 

Ευρωπός: Εκδήλωση μνήμης με θέμα τον Προσφυγικό Ελληνισμό

Το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στο Ανοιχτό Θέατρο Ευρωπού, εκδήλωση μνήμης με θέμα τον Προσφυγικό Ελληνισμό σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας. (Ώρα προσέλευσης: 20:30 - Ώρα Έναρξης: 21:00)

Το νέο ωράριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς και του Αρχαιολογικού Χώρου Παλατιανού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ενημερώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και θα είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις ημέρες από 8:00 έως 20:00.

«Άδεια 120 ημερών» για φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Β΄ 1935/30-05-2018) η Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Βασίλειος Κόκκαλης για τον«Καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 53 «Επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας» του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου».

Επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς το σχολικό έτος 2017-18, ομάδα μαθητών/τριών επισκέφτηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς. 

Μια απόλαυση ακριβοπληρωμένη

Της Κάκιας Τσάτσου
Το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος μόλις έρθει στη ζωή είναι να πάρει ανάσα. Και είναι το πιο απλό πράγμα, το αυτονόητο. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ "τώρα θα εισπνεύσω, τώρα θα εκπνεύσω, ιδού η αναπνοή"!