Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ο "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" συμμετέχει στο διαγωνισμό ΠΙΡΟΣΚΙ στην Ευκαρπία

O Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" συμμετέχει στο διαγωνισμό ΠΙΡΟΣΚΙ στην Ευκαρπία Κιλκίς με την ομάδα "ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ". Ελάτε να τους δοκιμάσετε και να τους ψηφίσετε.

Προκήρυξη Υποτροφιών από το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την Παπαστράτος ΑΒΕΣ

To Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος υποτροφιών του και σε συνεργασία με την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, προκηρύσσει δύο μερικές υποτροφίες (50% επί των διδάκτρων) τριετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% του συνολικού κόστους των διδάκτρων ετησίως.

Θεσσαλονίκη: Το φωνητικό σύνολο Contradition Ensemble, στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το φωνητικό σύνολο Contradition Ensemble σε μια μουσική βραδιά με επιλεγμένα κομμάτια από τις γνωστότερες ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων.

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Χέρσου, στα Συμμαχικά Νεκροταφεία Δοϊράνης

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 η Στ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου βρέθηκε στα μνημεία του Α' παγκοσμίου Πολέμου στη Δοϊράνη με τη συνοδεία των δασκάλων της κ. Πετρούλη Ελισάβετ και κ. Τσιτσίμη Γιάννη. 

Τι είπε ο Γ. Σταθάκης στη Βουλή για τις οφειλές ΤΟΕΒ και αγροτών στη ΔΕΗ

Την ανάγκη διασφάλισης της ομαλής άρδευσης των γεωργικών καλλιεργειών, με την εύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημα των οφειλών Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και αγροτών προς τη ΔΕΗ, σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στο Δήμο Παιονίας

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Οι καλλιεργητές στην περιοχής του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Βαφειοχώρι) έμειναν απροστάτευτοι για μια ακόμη φορά απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Εκπρόσωποι του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (παράρτημα Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκαν το Δημοτικό του Χέρσου την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και εφάρμοσαν με τη Στ' τάξη του Σχολείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, σήμερα με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους και λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι:

Γουμένισσα: Ετήσιο τρισάγιο στο μνημείο των 52 εκτελεσθέντων πατριωτών

Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας 
Η Δημοτική Κοινότητα και η ΠΕΑΕΑ Γουμένισσας θα τελέσουν την Κυριακή 27-5-2018 και ώρα 11 π.μ. το ετήσιο τρισάγιο στο μνημείο των 52 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα στρατεύματα κατοχής στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας.

Video από τον καθαρισμό της ισόπεδης διάβασης του Γαλλικού ποταμού στο ύψος του Σεβαστού


Καθαρισμός της ισόπεδης διάβασης του Γαλλικού ποταμού, μετά από την νεροποντή της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, στο ύψος του οικισμού Σεβαστό Κιλκίς, Ο καθαρισμός έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018, στις 1 μ.μ. από συνεργείο του δήμου Κιλκίς.

Εκδήλωση για τη μάνα στο Χωρύγι


Δείτε Video από την παρουσίαση του προγράμματος LEADER/CLLD στο Κιλκίς


Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 18:30 στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος LEADER/CLLD, από την ΑΝΑΠTΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ.

Γεωργαντάς: «Ανάγκη παράτασης για τους δασικούς χάρτες»

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο, απέστειλε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την ανάγκη παράτασης της υποβολής των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Τατίδης: "Μιλήστε και για τα τρωκτικά που έκλεβαν την ελπίδα των ασθενών"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Το τελευταίο διάστημα πολλές καταγγελίες από διάφορους φορείς για το νοσοκομείο και η για την ιατρική περίθαλψη. Καταγγελίες για φίδια, ποντίκια ακρίδες κ.λπ. Τελευταία έχουμε και καταγγελία του Διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς για μετάθεση υπαλλήλου. Καταγγελίες από το σωματείο εργαζομένων και από την ΠΟΕΔΗΝ.

Nissan: «Πράσινο» αυτοκίνητο της χρονιάς παγκοσμίως

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Το νέο Nissan LEAF, η νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, ανακηρύχθηκε «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. 

Προκήρυξη 64 εκατ. € για το Μέτρο της Συνεργασίας - Καινοτομίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020 ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπεγράφη 1η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» και 16.1 -16.5 «Συνεργασία για περιβαλλοντικά έργα περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις για την κλιματική αλλαγή» του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020. 

"Τι θα γίνει με το θερινό σινεμά του Κιλκίς;"

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης, Ελένη Μυρωνίδου
Στη διάρκεια του χειμώνα λίγα πράγματα γίνονται στη μικρή μας πόλη
Το καλοκαίρι όμως, που ο κόσμος βγαίνει έξω για δροσιά, για καφεδάκι με φίλους, για φαγητό,οι εναλλακτικές πηγές διασκέδασης δεν είναι πολλές όμως κάτι έχουν να προσφέρουν.

Τι λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς για την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς
Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας φοίτησης των προνηπίων ηλικίας 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, τη σταδιακή εφαρμογή του σε μια τριετία 2018, 2019, 2020 και το θόρυβο που προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, της 8-5-2018, τα άρθρα και απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, o Σύλλογός μας έχει να σχολιάσει τα ακόλουθα: