Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και τήρηση βιβλίων από το 2020

Η υποχρεωτική εφαρμογή από 01.01.2020 της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων είναι στόχος του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων). 

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Δελτίο τύπου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη


ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη 
Θέμα: “Ανθρωπολογική αποκάλυψη: Ο χριστιανισμός εναντίον του κομμουνισμού και ο νέος άνθρωπος ” 
Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 
Λέσχη Φίλων του “ΕΝΕΚΕΝ” 
Προξένου Κορομηλά 37 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης-για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Κεντρική Μακεδονία

Επερώτηση του έκαναν οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Κεντρική Μακεδονία 
Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τη ζωτική ανάγκη και έχουμε θέσει το θέμα της συνολικής αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας με προτεραιότητα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, Πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), καθώς και των χώρων συνάθροισης κοινού

28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 28.050.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,χωρικής αρμοδιότητάς τους, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ‘44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους, για να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Βεργίδης: "Μόνο ανησυχία προκαλεί η απαντητική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ"

Με την από 25 Απριλίου 2018 επιστολή του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος απαντά στην πρόσφατη επιστολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη η οποία αφορά στο μείζον ζήτημα του τμήματος Χαλάστρα-Πολύκαστρο της ΠΑΘΕ. Ενός τμήματος όπου εδώ και δεκαετίες θρηνούνται δεκάδες θύματα λόγω της έλλειψης διαχωριστικής λωρίδας.

Μαύρη Βίβλος: Εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Με ιδιαίτερο σεβασμό στο έργο που επιτελέστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτού της καταγραφής και διάσωσης σε έντυπη μορφή των βίαιων εκδιώξεων του λαού μας στον Εύξεινο Πόντο, η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς διοργανώνει σχετική εκδήλωση με θέμα: "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ - ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΠΟΝΤΩ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ".

ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: 2η θέση στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Κορασίδων

Δελτίο τύπου Αίαντα ΚιλκίςΓια 2η συνεχή χρονιά η ομάδα Κορασίδων του Αίαντα συμμετείχε στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Κορασίδων βάζοντας το Κιλκίς στο προσκήνιο του βόλεϊ.

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ)

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2018, υποστήριξε στην Ε. Ένωση την παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15η Ιουνίου 2018.

Γιορτή ανακύκλωσης στην περιοχή του Πάρκου – Κήπου Κιλκίς


Μικροί και μεγάλοι δημότες της πόλης του Κιλκίς γιόρτασαν χθες την ανακύκλωση στέλνοντας θετικά περιβαλλοντικά μηνύματα από την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου. 

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί τον γεωπόνο Μιχάλη Σιώχο

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Μιχάλη Σιώχο, γεωπόνο, για την χορηγία σκευάσματος αιθέριων ελαίων αργής αποδέσμευσης για την απώθηση ερπετών από τον περιβάλλοντα χώρο της Πινακοθήκης της Τέχνης στο Μεταλλικό.

Την 2η θέση στη Β' Εθνική Γυναικών κατέκτησε ο Αίας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Πικρή νίκη για την ομάδα Γυναικών του Αίαντα που παρότι επιβλήθηκε με 3-2 επί του Ποσειδώνα Βέροιας δεν ήταν αρκετό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς στην ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων υπερτερεί η ομάδα του Ποσειδώνα.

Ευκαρπία Κιλκίς: Πρωτομαγιά στου Τσάκαλου τα Καρύδια


Διακρίσεις ΓΑΣ Κιλκίς στο Διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών στη Δράμα

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς 
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού σταδίου της Δράμας οι αγώνες της Α' φάσης του 1ου ομίλου του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Πέλλας, του Κιλκίς και των νομών Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης & 'Εβρου.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 37χρονο για κλοπή κινητού τηλεφώνου

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2018) το βράδυ στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 37χρονος ημεδαπός, καθώς όπως διαπιστώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από θαμώνα καταστήματος, το οποίο εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο του.

Κιλκίς: Συνελήφθη 28χρονος για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη σήμερα (30 Απριλίου 2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 28χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Σκοτώθηκε 63χρονος στον δρόμο Κιλκίς – Ευκαρπίας

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 13.00 περίπου, στο 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς – Ευκαρπίας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 63χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 63χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Γιορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ανακοίνωση Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Ως γνωστόν στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχει παλαιά παράδοση την οποία μετέφεραν οι Στενημαχίτες στο Κιλκίς, την ημέρα αυτή μετά την Θεία Λειτουργία, να γίνεται Λιτανεία με την Εικόνα της Παναγίας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας (18-24 ετών) Δ' Κύκλος

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ως συνδικαιούχοι, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των Πράξεων:

Εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 2 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη και στις 9 Μαΐου 2018, ώρα 09.00 π.μ έως 12.30 στο Ν.Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.