Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και φτάσαμε που λέτε κάπως έτσι στις εποχές που ένας πολιτικός συνδέει τ' όνομά του μ' εξοργιστικές ατάκες κι όχι πολιτικές πράξεις και παρεμβάσεις που 'χουν τη δύναμη ν' αλλάξουν την καθημερινότητα του κόσμου προς το καλύτερο.


"Πότε θα ενδιαφερθεί επιτέλους το ελληνικό κράτος για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο;"

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Τις τρεις (3) τελευταίες δεκαετίες έχουν επέλθει σαράντα (40) θάνατοι συνανθρώπων μας σε τροχαία δυστυχήματα τα οποία συνέβησαν στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) από τον κόμβο του Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο κόμβο της Χαλάστρας.

Προκήρυξη για επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης μέσω του Μέτρου 5 και υπομέτρου 5.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 δημοσίευσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος αποτελεί και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του προγράμματος.

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Στις 16 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η χρήση για 61 παραλίες. Οι τιμές κλεισίματος ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Κιλκίς: Συνελήφθη 62χρονος Τούρκος καταζητούμενος της Ιντερπόλ Τουρκίας

Συνελήφθη χθες (12-4-2018) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 62χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Ιντερπόλ Τουρκίας, για τοκογλυφία και απειλές με όπλα, πράξεις που έγιναν το 2005 στην Τουρκία.

Αλλάζουν οι προθεσμίες αιτήσεων νέων γεωργών

Υπογράφηκε η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υποβολής των αιτήσεων της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος νέων γεωργών (Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).

"Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απαράδεκτη τιμωρία στρατιώτη"

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ο στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

πιλότων -των ηρώων- κλέος



(Ο ουρανός ραγίζει και η σιωπή θρυμματίζεται
όχι μόνον από τον ήχο της τουρμπίνας· και από τη σιγή της)
Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
 Ένα ακόμη παλικαρόπουλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των Ικάρων, που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους την ανάγκη διαρκούς ετοιμότητας που επιβάλλει στο Αιγαίο ο ακήρυχτος πόλεμος των αιθέρων, λόγω της γνωστής εξ ανατολών επιβουλής.

"Πως κλείνετε το σπίτι σας, χωρίς να φταίτε καθόλου"

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπουσλής
υνιστώ μεγάλη προσοχή στους Κιλκισιώτες οδηγούς και ειδικά σε αυτούς που κινούνται επί των οδών Παπαλουκά - Τριανταφυλλίδου και στην οδό Πελοποννήσου της πόλης του Κιλκίς. 

Κιλκίς: Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Οι Οργανώσεις του Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αντίθεσή τους να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία, πραγματοποιούν εξορμήσεις και πικετοφορία το Σάββατο 14/4, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων GDPR


Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων, το αντικείμενο του γενικού κανονισμού, το κόστος μη συμμόρφωσης, ποιους αφορά, ποιες υποχρεώσεις ανακύπτουν, καθώς επίσης και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ήταν τα βασικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν στην ανοικτή Εσπερίδα, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επιχειρήσεων – μελών του, την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Β. Σεργιαννίδη", με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Τζίκα, Δικηγόρο και Διαμεσολαβητή Υ.Δ.Δ.Α.Δ.

Θεσσαλονίκη-Εκδήλωση: Το Σχέδιο Μάρσαλ άλλαξε την Ελλάδα;

Δελτίο τύπου Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ.)
Το Σχέδιο Μάρσαλ άλλαξε την Ελλάδα; Ποιες ήταν οι οικονομικές και διπλωματικές παρακαταθήκες του; 70+1 χρόνια μετά το think tank Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ.) διοργανώνει και σας καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με κύριο θέμα τις Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις του τότε και του σήμερα. 

Συλλυπητήρια του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
"Θρήνος η απώλεια του Γενναίου πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου σε ένα ακήρυχτο πόλεμο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην Οικογένεια του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον αγκαλιάσει και αιώνια η Ελληνική Σημαία."

Video - Κιλκίς: Εκδήλωση προς τιμήν της Κικής Πάγκου - Παπαδοπούλου


Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εκδήλωση προς τιμήν ενός κορυφαίου ανθρώπου και σημαντικής προσωπικότητας του Κιλκίς, της Κικής Παπαδοπούλου-Πάγκου.