Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η επικαιρότητα της συζήτησης για τη σχέση “κέντρου” “περιφέρειας”

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Εσχάτως, τα γεγονότα γύρω από το ποδόσφαιρο, έφεραν στο προσκήνιο, ένα διαχρονικό πρόβλημα του ελληνικού πολιτικού και κοινωνικού σχηματισμού: την ανισοβαρή σχέση “κέντρου” και “περιφέρειας”. 

Δυστύχημα με 3 νεκρούς 4 τραυματίες στο Κιλκίς

Αστυνομική ανακοίνωση
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα (26-3-2018) και ώρα 14.15 περίπου στο 520 χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ, ύψος οικισμού Άσπρος Κιλκίς, συγκρούστηκαν μετωπικά 2 Ι.Χ. οχήματα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 3 γυναικών και τον τραυματισμό μιας γυναίκας που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τραυματισμό 2 γυναικών και 1 άνδρα που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα. 

Τάδε έφη Κώστας Γαβρόγλου, στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ1
Για τις μαθητικές παρελάσεις
Οι μαθητικές παρελάσεις είναι μια παράδοση που πρέπει να την δούμε με σοβαρότητα. Θέλουμε να δούμε το περιεχόμενο, κυρίως στις παρελάσεις που γίνονται στους Δήμους. Γιατί εκεί η συμμετοχή των γονιών, των μαθητών, της τοπικής κοινωνίας, είναι κάτι πολύ θετικό. 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ελαττωματικών συσκευασιών καφέ Illy

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση καφέ του οποίου ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές. 

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018

Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 μέχρι και την Τρίτη 3 Απριλίου 2018 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2018.

Αποστόλου: Είχαμε μια πρώτη νίκη στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ αλλά η μάχη είναι σκληρή


Αρχική τοποθέτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε συνέντευξη τύπου
Το περασμένο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που έγινε τη προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ήταν από τα πιο κρίσιμα γιατί είχε ως βασικό θέμα τις προτάσεις της Επιτροπής Γεωργίας για υιοθέτηση από το Συμβούλιο ενός σχεδίου συμπερασμάτων επί πολλών σημαντικών θεμάτων του τομέα τροφίμων και Γεωργίας της μετά το 2020 ΚΑΠ.

Επίσημα εγκαίνια του ΤΕΙ Κιλκίς, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Μετά από πολύχρονη προσπάθεια δόθηκε λύση σε ένα από τα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης στο νομό μας. Η Κυβέρνηση, με τον τρόπο αυτό, απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της σε ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως αυτόν της Παιδείας.

Ο Άτλας Κιλκίς, νίκησε τον Αίαντα Κιλκίς με 3-0 σετ

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Ανδρικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Β΄Εθνικής κατηγορίας, (Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών, Ε΄ όμιλος). 
Η ανδρική ομάδα του Άτλαντα Κιλκίς νίκησε, στο τοπικό παιχνίδι τον Αίαντα Κιλκίς με 3-0 σετ (25-18, 25-13, 25-10).

Αγαθοπούλου: Η αναπτυξιακή προοπτική του νομού Κιλκίς

Παρέμβαση τ. βουλευτή Κιλκίς Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου για το αναπτυξιακό συνέδριο της Κ. Μακεδονίας 
Ο νομός Κιλκίς έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: συνορεύει με το νομό Θεσσαλονίκης και η πρωτεύουσά του βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα μπορούσε να θεωρηθεί και προάστιο αυτής. Το γεγονός αυτό, κατά καιρούς έχει εκτιμηθεί ως μεγάλο πλεονέκτημα. 

Διπλό στη Κατερίνη για να σωθεί ο Κιλκισιακός

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Ο Κιλκισιακός υπέταξε με 2-0 και τον Αλμωπό Αριδαίας και έφτασε τους 36 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μια αγωνιστική έμεινε για την ολοκλήρωση της σεζόν, με τον ΑΟΚ αυτή τη στιγμή να βρίσκεται μαζί με τον Λαγκαδά στην ένατη θέση, και να απέχει δύο από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Η παράσταση "Το κρυφό σχολειό" στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for kids 
Μία ιστορικού ενδιαφέροντος θεατρική παράσταση έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου στη δομή μας στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids 21ης Ιουνίου 20. Οι μικροί μας ηθοποιοί μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές με τις υποκριτικές τους ικανότητες. 

Στο Κιλκίς ο Παναγιώτης Σγουρίδης


Δελτίο τύπου ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, επισκέφθηκε το Κιλκίς την Πέμπτη 22/03/2018, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Οργανωτικού Κεντρικής Μακεδονίας, του Κινήματος, κ. Παναγιώτη Μυλωνά.

Πολύκαστρο: Συναυλία μαθητών κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας

Πολύκαστρο: Συναυλία προχωρημένων μαθητών κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας


Συνελήφθη 32χρονος για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (25 Μαρτίου 2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 32χρονος ημεδαπός, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Φιλικοί αγώνες της ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Φιλικοί αγώνες παμπαίδων-πανκορασίδων-παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. 

Δείτε Video από την παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλη στο Κιλκίς


Η εφηβική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς παρουσίασε την θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.