Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε συνθήκες πυκνής τροχαίας κίνησης

Συμβουλεύουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς Συμβουλεύουν
Αναμένεται σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών για τα Χριστούγεννα, να υπάρξει αυξημένη τροχαία κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στους αυτοκινητόδρομους, λόγω της επιστροφής αρκετών συμπολιτών μας στις αστικές περιοχές όπου διαμένουν.

Για αποφυγή κινδύνων και τροχαίων ατυχημάτων κατά τις μετακινήσεις των πολιτών, παρατίθενται πιο κάτω χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε συνθήκες πυκνής τροχαίας κίνησης:

Σε περίπτωση πυκνής κυκλοφορίας, για περισσότερη ασφάλεια αφήνουμε μεταξύ του οχήματός μας και εκείνου που προπορεύεται, μια σημαντική απόσταση ασφαλείας, ακόμα και όταν η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα είναι χαμηλή.

Η απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, πρέπει να είναι επαρκής για να αντιδράσουμε έγκαιρα σε απρόβλεπτους κινδύνους, όπως ξαφνική επιβράδυνση των προπορευόμενων οχημάτων, ή κάποιο τροχαίο δυστύχημα που έχει συμβεί.

Όπως οφείλουμε να πράττουμε πάντοτε, τηρούμε τα καθορισμένα όρια ταχύτητας και συμμορφωνόμαστε στα σήματα τροχαίας και στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εάν φθάσουμε σε σημείο όπου η ταχύτητα των οχημάτων που προπορεύονται μειώνεται απότομα, τότε αφού ελαττώσουμε ταχύτητα με ασφάλεια, ανάβουμε τα φώτα κινδύνου για να προκαλέσουμε την προσοχή/ εγρήγορση των οδηγών που μας ακολουθούν.

Πριν εισέλθουμε σε άλλη λωρίδα κυκλοφορίας, ελέγχουμε τους καθρέφτες του οχήματος μας για να βεβαιωθούμε ότι δεν κινούνται άλλα οχήματα στην λωρίδα στην οποία έχουμε πρόθεση να εισέλθουμε και κάνουμε σήμα στους άλλους οδηγούς, ανάβοντας το φλας.

Τέλος ενημερώνεται το κοινό ότι, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ή εάν παραστεί ανάγκη για βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.