Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Βεργίδης: "Κύριε Σισμανίδη, τα έργα δεν έγιναν γιατί οι μελέτες που υποβάλλατε είχαν ελλείψεις"

Υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης 
Απαντώντας σε δηλώσεις του Δημάρχου Κιλκίς που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, σχετικά με αναγκαιούντα έργα αρμοδιότητας του Δήμου Κιλκίς, που δεν εκτελέστηκαν με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών του Κιλκίς παραθέτουμε τα ακόλουθα :

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Κιλκίς ενημέρωσε εγκαίρως και λεπτομερώς τον Δήμο Κιλκίς για όλες τις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από το ΕΣΠΑ έτσι ώστε να μπορέσει έγκαιρα και σωστά να υποβάλει αιτήσεις για τη χρηματοδότηση των απαραιτήτων έργων για το Κιλκίς.

Το γεγονός της μη ένταξης και περαιτέρω εκτέλεσης ορισμένων προταθέντων έργων, αρμοδιότητας του Δήμου Κιλκίς, οφείλεται σε ελαττώματα (ελλείψεις-σφάλματα) των υποβληθησών από το Δήμο σχετικών μελετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον τελικό έλεγχο των φακέλων των έργων από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, από την οποία ζητήθηκε η συμπλήρωση ή διόρθωση των μελετών εντός των τασσομένων από τα θεσμικά όργανα προθεσμιών, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση δεν κατανοούμε τους υψηλούς τόνους και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τετάρτη 05/12/2018 επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΠΚΜ, που δεν της αναλογούν.

Η ΠΚΜ και η Π.Ε. Κιλκίς θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου, για την εκτέλεση όλων των αναγκαιούντων έργων υποδομής προς όφελος των πολιτών του Νομού Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.