Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Δράσεις λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Στο πλαίσιο του προγράμματος λαϊκής επιμόρφωσης, η Επιμορφωτική Κιλκίς ως ανάδοχος έργου του Δήμου Κιλκίς, υλοποίησε με επιτυχία το παρακάτω εκπαιδευτικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης σε ενήλικες του Δήμου Κιλκίς:
«Η υγεία ως πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό – εξαρτησιογόνες ουσίες, ασθένειες, στοματική υγιεινή, ατυχήματα και ασφάλεια, πρώτες βοήθειες».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση από ειδικούς επιστήμονες για κάθε θεματική ενότητα και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «Νηρέας», όπου η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης κα Έφη Τζούρα Τζεβελέκη, θετικά ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Επιμορφωτικής Κιλκίς, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης, παρουσίασε το προφίλ, τους στόχους και τις δράσεις που αναλαμβάνει, με σκοπό να δείξει ένα δρόμο πέρα από τις ουσίες, τα υποκατάστατα και τα άλλοθι και προτείνοντας ως ουσία την ίδια τη ζωή μέσα από ανθρώπινες σχέσεις αλληλοσεβασμού και αυτοεκτίμησης.

Το σεμινάριο λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες από την προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς κα Ελευθερία Σπανού η οποία τόνισε ιδιαίτερα την αξία της δια βίου μάθησης στη σύγχρονη εποχή ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, για τις πηγές πρόσβασης σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη διά βίου μάθηση.

Το πρόγραμμα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της «Επιμορφωτικής Κιλκίς μ. Ε.Π.Ε.» υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.