Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πετυχημένη συναυλία από τους ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς»

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς»
Σε ιδιαιτέρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, την Δευτέρα 26.11.2018 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων στη μνήμη των Πολιούχων της πόλης του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων από τη βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς».

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Δήμου Κιλκίς ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τσαντάκης Δημήτριος, ο οποίος μετέφερε στους επίσημα προσκεκλημένους και στο κόσμο τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ καθώς και του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Σισμανίδη. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε με ηλεκτρονικό μήνυμα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Θεοδωρίδης ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγο αναλυμένης υποχρέωσης.

Στη συνέχεια η χορωδία υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς» και Ιεροψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κ. Κυριακίδη Χρήστου και με την ιδιαίτερη σε θεολογικό ύφος αφήγηση της Φιλολόγου – Θεολόγου Κας Χρυσούλας Μιμίδα, απέδωσε άψογα τους υπέροχους και πλήρεις θεολογικών νοημάτων ύμνους, αφιερωμένους στη μνήμη των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων & στην εορτή της γεννήσεως του Θεανθρώπου, σκορπίζοντας αγαλλίαση και χαρά στις καρδιές όλων μας.

Πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τσαντάκης απέδωσε ευχαριστίες στον δάσκαλο και ιδρυτή του συλλόγου άρχοντα πρωτοψάλτη της ΜτΧΕ κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδης Δημήτριος απέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρος του Δήμου και η Αντιδήμαρχος κ. Ζιούτα Αικατερίνη αναμνηστικό βιβλίο με την ιστορία των εκατό χρόνων του Κιλκίς.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε η χορωδία των κατηχητικών σχολείων του Μητροπολιτικού μας Ναού καθώς έχει κερδίσει τόσο την εκτίμηση του Χριστεπώνυμου κλήρου και λαού όσο και του αντιδημάρχου μας κ. Τσαντάκη.

Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος, ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Χατζησάββας, ο πρώην Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο Πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Αναστασιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδης Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος κ. Ζιούτα Αικατερίνη, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κιλκίς κ. Τσοπούλου Μαρία, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παζαρτζικλής Λάζαρος. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό επικοινωνίας κ. Φαχουρίδη Ιωάννη ο οποίος λόγο αναλυμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε., τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας ΣΑΒΒΙΔΗΣ & ΓΩΝΙΑ, το αρτοζαχαροπλαστείο ΦΩΤΙΑΔΗΣ και τον κ. ΚΟΚΤΣΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, για την ευγενική χορηγία τους (χυμούς, κεράσματα), τα οποία προσφέρθηκαν στο κοινό στο τέλος της εκδήλωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.