Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Κ. Σιωνίδης: "Πρωτοφανής ανάθεση που απαξιώνει το επιστημονικό δυναμικό του δήμου μας"

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης*
"Κύριε δήμαρχε Παιονίας.
Διαπίστωσα με έκπληξη ότι αναθέσατε σε ιδιωτική εταιρεία την σύνταξη του "Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας". Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο σε κανένα πρώην δήμο της Παιονίας.


Απαίδευτα κατά τη γνώμη μου, διαθέτετε το ποσό των 23,360 ευρώ για μία εργασία που παραδοσιακά και κατά το νόμο γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου.


Γνωρίζετε ότι το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε πρόσφατα και δεν ενέκρινε την πληρωμή παρόμοιας ανάθεσης σε άλλο δήμο της Ελλάδος;

Στη μελέτη που επισυνάπτετε στην ανάθεση σας γίνεται αναφορά σε 584 ανθρωποώρες που απαιτούνται για την σύνταξη του έργου. 

Ένας υπάλληλος εργάζεται 160 ώρες το μήνα. Οι 584 ώρες αντιστοιχούν στην εργασία ενός μηνός για λιγότερο από τέσσερις υπαλλήλους. Τέσσερις υπάλληλοι του δήμου έχουν μηνιαίο κόστος περίπου 8 χιλιάδες ευρώ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τέσσερις υπάλληλοι θα έκαναν αυτή την εργασία όπως γινόταν πάντα και ο δήμος θα γλίτωνε όλα αυτά τα χρήματα.

Η ενέργεια σας αυτή αφήνει ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της. Είναι ο ορισμός της σπατάλης και δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα.

Απαξιώνει το έμψυχο δυναμικό του δήμου μας.

Έχουμε πολλούς έμπειρους και άξιους επιστήμονες που θα ολοκλήρωναν το έργο αυτό σύντομα και ποιοτικά όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 4270/2014 .
Με αποφάσεις σαν και αυτή τους αδρανοποιούμε και αυτό είναι απαράδεκτο.

Λυπάμαι ειλικρινά για όλα αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας.

*(Τοποθέτηση Κώστα Σιωνίδη στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.