Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Πετυχημένη η κομματική τιμητική εκδήλωση για τον Παύλο

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Εκδήλωση προς τιμήν του προσφάτως εκλιπόντος Παύλου Πασσαλίδη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς ''Βασίλης Σεργιαννίδης'', η ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς. 

Για τον Παύλο Πασσαλίδη μίλησαν στελέχη και μέλη της ΝΔ Κιλκίς. Όλοι ανεξαιρέτως αναφέρθηκαν με βαθιά συγκινητικά λόγια στο πόσο ανοικτό μυαλό, ευγενής, ηθικός, εργατικός, καλοπροαίρετος, δημοκράτης, συνθετικός, ήπιος και μετριοπαθής ήταν, και στο ότι λειτουργούσε με πειθαρχία, επιστημοσύνη, διάλογο, οργάνωση και συνεργατικότητα και πάντα με κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο φωτογραφιών του εκλιπόντος, ενώ αμέσως μετά μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μηνάς Παπαδόπουλος. Η δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα ανέγνωσε εκτενές μήνυμα του πρώην Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία που είχε μαζί του κατά την κοινή τους πορεία στα δημόσια πράγματα του νομού. Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής και Ξενοφών Στεργιάδης, καθώς και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, υποψήφιοι Δήμαρχοι Κιλκίς, μέλη της ΝΟΔΕ, στελέχη της ΑΝ.ΚΙ., η σύζυγός του κ. Δάφνη Νιάκα και ο γιος του Γιώργος, ο οποίος και παρέλαβε εκ μέρους της οικογενείας αναμνηστική πλακέτα, τα αδέλφια του και πλήθος κόσμου.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αποτέλεσε μια όμορφη πρωτοβουλία προκειμένου να τιμηθεί ένας όμορφος άνθρωπος, αλλά μέχρις εκεί. Παρόλο που οι διοργανωτές είχαν ως στόχο την απόδοση φόρου τιμής στον αείμνηστο Π. Πασσαλίδη για την προσφορά του, όχι μόνο στο κόμμα του, αλλά και στην τοπική κοινωνία τόσο από θέσεις ευθύνης, όπως από την Αναπτυξιακή Κιλκίς όσο και από την ενασχόληση του επί πολλά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η εκδήλωση δεν ξεπέρασε τον έντονα κομματικό της χαρακτήρα.

Τον λόγο έλαβαν αποκλειστικά στελέχη του κόμματος. Αντιθέτως, μολονότι επισημάνθηκε πολλάκις η συμβολή του εκλιπόντος στη δημιουργία της ΑΝ.ΚΙ. και στην προσφορά αυτής στην τοπική κοινωνία, δεν δόθηκε η ευκαιρία έστω καν χαιρετισμού της εκδήλωσης, από εκπρόσωπο της Εταιρείας.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα απλό μνημόσυνο, με σεμνότητα και ταπεινότητα -αυτή ήταν και η πρόθεση των διοργανωτών και γι΄αυτό εξάλλου επιλέχθηκε η μικρή αίθουσα του Επιμελητηρίου-, από το οποίο ωστόσο δεν έλειψαν η συγκίνηση και τα επαινετικά σχόλια στο πρόσωπο και στο έργο του.

Σ’ έναν κατά κοινή παραδοχή άγονο και ριγμένο τόπο, όπως είναι το Κιλκίς, αυτό που εγγυάται το μέλλον του, είναι οι άνθρωποι του, και ιδίως εκείνοι που αγωνίζονται και αγωνιούν για την ανάπτυξή του. Εκείνοι που δεν σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά κοπιάζουν για την πρόοδό του. Εκείνοι που με το ήθος, το όραμα, αλλά και τη δράση τους, δημιουργούν το αύριο της τοπικής κοινωνίας.

Καθώς λοιπόν, ο Παύλος Πασσαλίδης υπήρξε ένας τέτοιος άνθρωπος, αναμένουμε την πραγματοποίηση μιας τιμητικής εκδήλωσης, όπως του αρμόζει, ανεξάρτητα από κόμματα, σε συνδιοργάνωση πολλών φορέων- άλλωστε ο ίδιος υπήρξε υπέρμαχος των συνεργειών και των συνεργασιών- που να καλύπτει όλα τα κεφάλαια της ζωής του, αλλά και του έργου που αφιέρωσε στην πόλη και στον τόπο που τόσο αγάπησε.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις φυσικά, οφείλουμε να πραγματοποιούμε από κοινού η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί θεσμοί, και μάλιστα όχι μετά θάνατον, αλλά εν ζωή, σε όλες εκείνες τις εξέχουσες προσωπικότητες, που αναδεικνύουν και προσδίδουν αξία στο Κιλκίς με τις αρχές και το ήθος τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.