Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΚουΠα Κιλκίς: Τι νίκη Θεέ μου - Νίκη έστω και δύσκολα επί της πρωτοπόρου της κατηγορίας ΑΟΚ Γουμένισσας με 61 – 59

Του Γιάννη Σιταρίδη
Μια αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο της κατηγορίας, έληξε με δραματικό τρόπο και με μόλις δύο πόντους διαφορά υπέρ της ΚουΠα Κιλκίς. Με αυτή τη νίκη η γηπεδούχος φιγουράρει μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της ΕΚΑΣΚΕΜ Β', έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους της. 


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2 – 6 στο ξεκίνημα ενώ ήταν φανερό πως η γηπεδούχος δεν είχε βρει ακόμα ρυθμό στο παιχνίδι.


Η ενέργεια που έβγαλε όμως στα επόμενα λεπτά ειδικά στην άμυνα, αλλά και ένα επιθετικό κρεσέντο δυόμιση λεπτών προκάλεσαν ένα σερί 10 – 0, μετατρέποντας το σκορ σε 12 – 6. Η ομάδα της Γουμένισσας ισορρόπησε στη συνέχεια κλείνοντας τη πρώτη περίοδο με ισοπαλία. Σκορ περιόδου 17 – 17.

Critical Point A περιόδου:
Οι δυο ομάδες ήταν φανερό πως δεν είχαν βρει τα πατήματα τους στο παρκέ. Ευχάριστη έκπληξη ο Παπαδόπουλος που πέρα από τη δεδομένη αμυντική του συνέπεια εκτέλεσε τους αντιπάλους με καλάθια από μέση απόσταση. Βγαλμένη από highlight και η τάπα του Μουστάκα, μοναδική στο παιχνίδι, που δυστυχώς επαληθεύει το πόσο λυπηρό είναι το ότι τέτοια παιχνίδια δεν καλύπτονται από κάποια κάμερα.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν μάλλον νωθρό για την ομάδα της ΚουΠα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 17 – 22 με πέντε αναπάντητους πόντους προκαλώντας την αντίδραση του coach που ζήτησε time out. Η αντίδραση της γηπεδούχου ήταν καταπληκτική.

Με 14 πόντους ενεργητικό και κανέναν! παθητικό η ΚουΠα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 31 – 22, δείχνοντας πως εύκολα ή δύσκολα αυτό παιχνίδι αυτό θα κατέληγε υπέρ της. Πέντε σερί πόντους η Γουμένισσα, δεκατέσσερις σερί η ΚουΠα. Το μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς σε αυτή την περίοδο δεν πρέπει να μας ξεγελά, διότι το insight game κυρίως από τον Τάσο Μουστάκα απέφερε ως κέρδος πολλές βολές οι οποίες μπήκαν αυτή τη φορά.

(7/8) είχε ο Τάσος, ενώ συνολικά η ομάδα 12/13. Σκορ ημιχρόνου: 31 - 22

Critical Point Β περιόδου: Η άμυνα της γηπεδούχου στο 22 – 22 που δεν επέτρεψε τη φιλοξενούμενη να εκδηλώσει ποτέ σουτ και να μείνει η μπάλα στα χέρια τους με τη λήξη των 24 δευτερολέπτων. Ήταν η κρίσιμη στιγμή που όπλισε την ομάδα με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Οι μόλις 5 πόντοι σε ολόκληρο το δεκάλεπτο αποτελούν ρεκόρ αυτή την αγωνιστική περίοδο και αν μη τι άλλο δείχνει το πάθος που επέδειξαν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν. Ένα δεύτερο ρεκόρ που επιβεβαιώνει την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας είναι το ότι δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο για 7 περίπου λεπτά!

Τα δεδομένα παρέμειναν σταθερά κ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Με σοβαρότητα και προσήλωση στην άμυνα το παιχνίδι κύλησε σχετικά ήρεμα. Τότε δημιουργήθηκε και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (41 - 29). Δύο αναπάντητα τρίποντα από τους φιλοξενούμενους όμως, ψαλίδισαν τη διαφορά στους έξι. Μελανό σημείο, τα λάθη και κάποιες στιγμές αμυντικής αδράνειας στην περιφερειακή άμυνα, που δεν άφησαν την ομάδα να ξεφύγει περισσότερο στο σκορ.

Σκορ περιόδου: 43 - 35

Critical Point Γ περιόδου: Το μομέντουμ του αγώνα ήταν φανερά υπέρ της ΚουΠα. Δυστυχώς αν και δόθηκαν απλόχερα οι ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ, οι παίκτες της γηπεδούχου δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, αφήνοντας ουσιαστικά τη Γουμένισσα στο παιχνίδι και δίνοντάς την ελπίδα αλλά και το δικαίωμα να αντιδράσουν στη τελευταία περίοδο, όπως και έγινε.

Το μαξιλαράκι των 8 πόντων απ ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα της Γουμένισσας αντέδρασε τελικά. Τα λάθη συνεχίστηκαν για την ΚουΠα, τα σουτ της Γουμένισσας πλέον έμπαιναν, και σε συνδυασμό με την κόπωση που φυσιολογικά επήλθε μετά από τόσο μεγάλη αμυντική προσπάθεια, προκάλεσαν την επιστροφή στο σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα που πέρασε και μπροστά στο σκορ με 48 – 49.

Εκεί φάνηκε όμως ποια από τις δυο ομάδες ήθελε περισσότερο το παιχνίδι.

Η είσοδος των βασικών μετά τις απαραίτητες ανάσες που πήραν, έδωσε νέα πνοή στην ομάδα. Η μπάλα, φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο πλέον, ήταν καυτή. Η αποβολή με τεχνική ποινή του κατά τεκμήριο καλύτερου παίκτη των αντιπάλων, Πούλο, τους άφησε χωρίς ηγέτη στο τέλος του παιχνιδιού, γεγονός που ευνόησε τη γηπεδούχο.

Τα φάουλ που κέρδιζε ο Χοτουμανίδης από τις διεισδύσεις του μετατρέπονταν σε πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και με μια εκ νέου διαφορά 5 πόντων φάνηκε πως τα πράγματα έμπαιναν στη θέση τους και το ροζ φύλλο αγώνα θα κατέληγε στους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι θα έκρυβε πολλές ακόμα εκπλήξεις. Τρία απανωτά τρίποντα από τη Γουμένισσα έφεραν πάλι το παιχνίδι στον πόντο. Δεν ήταν όμως αρκετά για να γυρίσει το παιχνίδι. Το τελικό 61 – 59, αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις για τη γηπεδούχο ομάδα λόγω της νίκης επί της πρωτοπόρου.

Critical Point Δ περιόδου: Η αποβολή του Πούλου με τεχνική ποινή, και η ψυχραιμία του Πάρη Χοτουμανίδη στις βολές ήταν τα δυο σημεία που πρέπει να σταθεί κανείς στην τέταρτη περίοδο. Τα φάουλ έγιναν, οι βολές μπήκαν, η ομάδα αντέδρασε σωστά στην αντίδραση της Γουμένισσας και ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ έλαβε τέλος.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και νίκησε επειδή το ήθελε περισσότερο από την αντίπαλο. Χοτουμανίδης, Μουστάκας, Ποζίδης, Παπαδόπουλος και Υφαντίδης που ήταν ουσιαστικά και η βασική πεντάδα με την οποία ξεκίνησε ο coach Τσάτσης, ήταν αυτή που ξεχώρισε χωρίς όμως να υστερήσει ΚΑΝΕΙΣ από τους υπόλοιπους στα αμυντικά τους κυρίως καθήκοντα.

Χοτουμανίδης σημαίνει σκορ, σιγουριά στην οργάνωση αλλά και στην επίθεση, Μουστάκας σημαίνει πάθος, ωμή δύναμη και φουλ ενέργεια, Ποζίδης σημαίνει πάθος, σκυλίσια άμυνα και σκορ όπου και όταν χρειαστεί. Αυτοί οι τρεις μαζί με τον μικρό της ομάδας Παπαδόπουλο Στάθη που έβαλε καθοριστικούς πόντους στην επίθεση και έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και τον αθόρυβο με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ Υφαντίδη που από το πουθενά τον έβλεπες με τη μπάλα στα χέρια δίνοντας τη δυνατότητα για εκδήλωση νέας επίθεσης, ήταν κυριαρχικοί στο παιχνίδι τους και τράβηξαν και τους υπόλοιπους.

Αξίζει πολλών συγχαρητηρίων και το διαιτητικό δίδυμο, που με τη στάση τους, την ακρίβεια σε όλα τα σφυρίγματά τους και την περίσσεια ηρεμία που επέδειξαν στη διαχείριση του αγώνα, κράτησαν το παιχνίδι παρά τη σοβαρότητα του σε εξαιρετικά επίπεδα, αφήνοντας τους παίκτες των δύο ομάδων να πρωταγωνιστήσουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η αξία του ηττημένου προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο νικητή. Όταν λοιπόν έρχεται μια νίκη επί ενός καθόλα άξιου αντίπαλου τότε το μέγεθος της επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερο. Η ομάδα κλείνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για φέτος φιγουράροντας στην πρώτη θέση (με αγώνα περισσότερο) και περιμένει τη νέα χρονιά με υψηλότερους στόχους από αυτούς που τέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Ανδρεάδης, Παπαδόπουλος 6, Ποζίδης 8(1τρ. - 2κλ.), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 10(5ριμπ.), Χοτουμανίδης 13(3ασ. 5ριμπ. - 9κερδ.Φάουλ), Τσουλφαϊδης, Ασβεστόπουλος 1, Μουστάκας 15(9ριμπ.- 7 κερδ. Φαουλ), Δαλαλέλης, Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17- 17 / 31- 22 / 43 - 35 / 61 - 59



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.