Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που διοργάνωσε το British Council με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε από έναν καταρτισμένο εκπαιδευτή του British Council, τον κύριο Μάστορα Ηλία.

Με βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο την καινοτόμο μπάλα για τυφλά παιδιά, ο κύριος Μάστορας πραγματοποίησε αθλητικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον όλοι οι μαθητές.

Ο στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν, να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά και κυρίως να σέβονται τον συνάνθρωπό τους.

Τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, η αποφασιστικότητα, η φιλία, ο σεβασμός, το κουράγιο, η αριστεία κ.α πρέπει να αναδεικνύονται στους μαθητές με κάθε ευκαιρία, καθώς είναι αυτά που θα συμβάλλουν στη καταπολέμηση κοινωνικών παθογενειών, όπως ο ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός.

Στους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.