Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η πιο προσβάσιμη πόλη της Ευρώπης για το 2019

Φήμες ότι το Κιλκίς θα θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τον τίτλο το 2087 μΧ κρίνονται αναληθείς...
H Μπρέντα είναι μια γραφική της νότιας Ολλανδίας πόλη με πληθυσμό κοντά στους 180.000 κατοίκους. Από τον 15ο αιώνα έγινε πολιτικό και κοινωνικό κέντρο των Κάτω Χωρών, ενώ το 1667 υπογράφηκε στην πόλη η Συνθήκη της Μπρέντα, ανάμεσα στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία και στη Δανία, η οποία έδωσε τυπικά τέλος στον Β΄ Αγγλο-Ολλανδικό πόλεμο. 

Σήμερα είναι μια πόλη ιδιαίτερα ζωντανή και έχει φήμη πως αγαπάει τη διασκέδαση με μεγάλη ποικιλία σε καφέ και εστιατόρια, ενώ θεωρείται ιδανική για ταξιδιωτική απόδραση του Σαββατοκύριακου. Επιπλέον αποτελεί μια βιομηχανική πόλη αφού λειτουργούν εκεί εργοστάσια επεξεργασίας ζάχαρης, μπίρας, αναψυκτικών και μηχανουργεία. 

Δημοφιλές επίσης το Jazz festival αλλά και το Breda Drijft, η συνάντηση χιλιάδων νέων δηλαδή που διασκεδάζουν με φουσκωτά στο μεγάλο κανάλι της πόλης. Πριν λίγες ημέρες η Μπρέντα κέρδισε επάξια έναν σημαντικό Ευρωπαϊκό τίτλο. Αυτόν της πιο Προσβάσιμης πόλης σε όλη την Ευρώπη για το 2019! 

Πιο συγκεκριμένα η πόλη της Μπρέντα και με τις υποδομές που δημιούργησε, κατάφερε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. Όπως ανέφερε η επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού, Μαριάν Τίσεν: «Υπερβολικά συχνά, τα άτομα με αναπηρία αισθάνονται απομονωμένα, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους ή σε μέσα μεταφοράς.

Στην Μπρέντα, οι δημόσιοι χώροι που χρησιμοποιούνται καθημερινά, όπως πάρκα και καταστήματα, είναι προσβάσιμοι σε όλους». Επιπλέον βραβεύτηκαν το Βίμποργκ (Δανία) και η Μοντεβέρντε (Ιταλία), πόλεις που προσπάθησαν ώστε να καταστήσουν τους πολιτιστικούς τους χώρους προσβάσιμους στους ανθρώπους με αναπηρία.

Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης αφορά ευρωπαϊκές πόλεις με περισσότερους από 50.000 κατοίκους. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να έχουν λιγότερους από 50.000 κατοίκους και πρέπει να αποδείξουν ότι προσεγγίζουν σφαιρικά την προσβασιμότητα, σε τέσσερις βασικούς τομείς: δομημένο περιβάλλον και δημόσιοι χώροι, μεταφορές και σχετικές υποδομές, πληροφόρηση και επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών και εγκαταστάσεις και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Για φέτος οι διαγωνιζόμενες πόλεις ήταν συνολικά πενήντα δύο, με την Εβρέ (Γαλλία) και Γκντίνια (Πολωνία) να λαμβάνουν τη δεύτερης και τρίτη θέση αντίστοιχα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.