Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Περί Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς... ο λόγος

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Κάθε χρόνο ψηφίζεται η τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, δηλαδή ο λογαριασμός του νερού, που θα εφαρμοστεί για την επόμενη χρονιά. Άρα όλοι είναι ευχαριστημένοι από τις χρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Τι λένε όμως οι πολίτες και τι οι φορείς;

Κατά την άποψη της διοίκησης της ΔΕ.Υ.Α.Κ. δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα τιμολόγια της τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εγώ διαφώνησα σε αρκετά σημεία. Καταρχήν διαφώνησα με την ανακοίνωση πως τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχαμε καμία αλλαγή στις χρεώσεις, θα έπρεπε μόνο για συμπαράσταση και ψυχολογικούς λόγους να μείωναν έστω και πολύ λίγο κάποιο κόστος, όταν όλος ο κόσμος πέρασε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ζήτησα να καταργηθεί το ειδικό τέλος 80% στο κόστος του νερού, που έχει καθιερωθεί από το 1980, δεν έχει λόγο να παραμένει.

Να μειωθεί το κόστος αποχέτευσης που είναι ίσο με την κατανάλωση του νερού, απόφαση από 2000, μπορεί να αλλάξει.

Στην επέκταση του δικτύου την χρεώνεται ο πρώτος που θα κάνει την αίτηση και ωφελούνται οι υπόλοιποι, να ωφεληθεί και ο πρώτος που κάνει την αίτηση

Να μειωθεί το κόστος σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης, μάλιστα να αποσυνδεθεί το κόστος σύνδεσης αποχέτευσης με την επιφάνεια του κτιρίου προς σύνδεση, αφού πληρώνεται κανονικά η χρήση της σύνδεσης. Τι διαφορετικό θα γίνει από την υπηρεσία Δ.Ε.Υ.ΑΚ όταν σε μία σύνδεση το κόστος είναι 500 ευρώ και σε άλλη 7500, π.χ επιφάνεια κτιρίου 2500 μ2 χ 3,10=7750 ευρώ.

Για την διάσταση στον αγωγό σύνδεσης του νερού στο κτίριο να λαμβάνεται υπόψη η μελέτη του Μηχανικού που ολοκληρώνει την διαδικασία της οικοδομικής άδειας, και όχι ότι συμφωνηθεί μεταξύ χρήστη (εργολάβου) και υπαλλήλου της υπηρεσίας.

Ρώτησα αν υπάρχει μέτρηση του παρεχόμενου νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ και αντιστοιχία με τις ενδείξεις των μετρητών, για έλεγχο των απωλειών νερού από τις διάφορες διαρροές .

Αυτά περνούν από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο κάθε χρόνο, μπορούν να βελτιωθούν οι τιμές προς όφελος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.