Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

"Επίδειξη ανικανότητας, αδιαφορίας, ασχετοσύνης και ανευθυνότητας η διασταύρωση του Θανάτου στο Κιλκίς"

Γράφει ο Γιάννης Θεοδ. Τσογγίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Το νέο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε στη διασταύρωση της προέκτασης της οδού Βενιζέλου μετά το στρατόπεδο Καμπάνη με τον περιφερειακό προς Μεταλλικό με έκανε να νιώσω πραγματική αγανάκτηση, διότι εδώ διαχρονικά καταγράφεται τεράστια ευθύνη Περιφερειακών, πρώην Νομαρχιακών και φυσικά Δημοτικών Αρχών για την απαράδεκτη κακοτεχνία σε εκείνο το σημείο του δρόμου!

Είμαι ο μοναδικός με την ιδιότητα του εν ενεργεία ή πρώην Δημοτικού Συμβούλου που έκανα τουλάχιστον 5 δημόσιες αγωνιώδεις παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα την τελευταία 20ετία και συζητώντας με εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου προκάλεσα πολλά σχετικά δημοσιεύματα στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν έγινε τίποτε και συνεχίζουμε να μετράμε ανθρώπινες απώλειες!

Το πρόβλημα το εντοπίσαμε τη δεκαετία του 1990 επί Δημαρχίας Τάσου Αμανατίδη ο οποίος πραγματικά κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες με παραστάσεις στην 3η ΔΕΚΕ την αρμόδια τότε Υπηρεσία της κρατικής Περιφέρειας για να διευθετηθεί το σημείο εκείνο. 

Η Υπηρεσία αυτή ζήτησε να τραβηχτεί ο τοίχος του στρατοπέδου Καμπάνη πιο μέσα για να διαπλατυνθεί ο δρόμος και να γίνει εκεί ένα τρίγωνο, ώστε οι οδηγοί να περνούν με ασφάλεια στην περιφερειακή οδό η οποία μάλιστα επάνω στην στροφή στενεύει επικίνδυνα ακόμη και σήμερα, αφού δεν έγινε καμία απολύτως παρέμβαση.

Πράγματι με νέες επίπονες προσπάθειες καταφέραμε να πάρουμε το Ο.Κ. από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μεταφέρθηκε η περίφραξη του στρατοπέδου πιο μέσα. Και μέχρι σήμερα μείναμε στο σημείο εκείνο!

Κάπου εκεί στο τέλος του 1998 η Δημαρχία Αμανατίδη τελείωσε και έκτοτε με τις επόμενες Δημοτικές Αρχές δεν έγινε τίποτε σε μια επίδειξη ανικανότητας, αδιαφορίας, ασχετοσύνης, ανευθυνότητας. Για χρόνια το σημείο ήταν βουτηγμένο στη λάσπη και οι κολώνες φωτισμού είχαν μείνει στην αρχική τους θέση μέχρι επιτέλους να μετακινηθούν μετά από πιέσεις μας. 

Μάλιστα κάποιος «αιώνιος» Αντιδήμαρχος που τώρα φιιλοδοξεί να γίνει και Δήμαρχος για να «σώσει» και πάλι το Κιλκίς, έκανε το σημείο εκείνο ένα ψευδο-παρκάκι για το οποίο μάλιστα θα πρέπει κάποτε να δώσει και λογαριασμό και γιατί το έκανε και για το πόσο κόστισε. 

Έτσι η προοπτική του να διαμορφωθεί το σημείο του δρόμου κατάλληλα κρύφτηκε πίσω από πέντε ψόφια δεντράκια και λίγες πρασινάδες σε μια αποθέωση της ασχετοσύνης όσων ήταν στη Διοίκηση του Δήμου τότε και είναι και τώρα.

Το θέμα το έθεσα στην παρούσα Δημοτική Αρχή, όταν αναλάβαμε, αλλά απόκριση καμιά, «πέρα έβρεξε»! Ούτως ή άλλως ο Δήμαρχος αυτός έχει την συμπεριφορά του περαστικού από το Κιλκίς! Θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει. 

Τι να πει κανείς!

Σε όσους σπεύσουν να ισχυριστούν ότι:

Το σημείο εκείνο του δρόμου δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου, θα αντιτείνω το προσωπικό μου δόγμα για τη Δημοτική Αρχή που το έχω τονίσει πολλές φορές και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια, την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των δημοτών της σε κάθε σημείο, όχι μόνο του Δήμου, αλλά οπουδήποτε. Όταν κάτι τυπικώς δεν είναι της ευθύνης ή της δικαιοδοσίας της ασκεί όλα τα μέσα πίεσης που μπορεί για να διασφαλίσει τα παραπάνω.

Οι οδηγοί έφταιγαν για τα τροχαία που έγιναν στο σημείο εκείνο, ας πρόσεχαν, θα αντιτείνω ότι όταν ένας οδηγός είναι αφηρημένος, είναι πιεσμένος από τα προβλήματα που κουβαλάει ο καθένας, είναι μειωμένης αντίληψης, έχει θέματα υγείας κλπ, θα πρέπει να τιμωρηθεί με θάνατο, μάλιστα με τόσο οδυνηρό τρόπο; Μα για να αποφεύγονται όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνονται ασφαλείς υποδομές από τις κρατικές, περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.