Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ο Κώστας Κιλτίδης ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό Κιλκίς

Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης 
Για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές δηλώνω δημόσια και ξεκάθαρα την άποψή μου και εντός του μέχρι τούδε πλαισίου της Νέας Δημοκρατίας.


Ο νόμος για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι απαγορευτικός για άσκηση διοίκησης και αυτό όχι μόνο λόγω της απλής αναλογικής που προβλέπει, αλλά και από την αδυναμία στοιχειώδους κυβερνησιμότητας για τον Δήμαρχο που θα εκλεγεί. Σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα, σε όλες τις βαθμίδες, υπάρχει η πρόβλεψη για άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας από τον εκλεγμένο αρμόδιο προς τούτο, όχι όμως στην τωρινή Ελλάδα.

Οι εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχουν ξεχωριστό γνώρισμα, γιατί έχουν δοθεί εκτελεστικές αρμοδιότητες από την πολιτεία σε πολλούς τομείς, αναλογικές της κυβερνήσεως. 


Γι’αυτό στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, που είμαι συνεργάτης του και αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει για ό,τι καλλίτερο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύω δε η επανεκλογή του να συνοδευθεί από υπηρέτηση υψηλότερων στόχων με κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία.

Για τις υποψηφιότητες στους Δήμους του Νομού μας, ξεκαθαρίζω ότι είμαι απέναντι σε ό,τι και όποιους αντιστρατεύονται την πολιτική της ευρείας παράταξης που ανήκει η Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτήν την παράταξη, ο διάλογος και η διαβούλευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύμπτυξη των αυτοδιοικητικών δυνάμεων και την ενιαία έκφραση από πρόσωπο κοινής αποδοχής με απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε πρωτοβουλία, κάθε φιλοδοξία στηριζόμενη από πολιτικά ή αυτοδιοικητικά κίνητρα, με πρόσωπα από την ευρεία παράταξη, τίθενται ενώπιον της τοπικής κοινωνίας. Οι δημότες καλούνται να αναδείξουν τους εκπροσώπους που είναι καταλληλότεροι να διεκπεραιώσουν τα τοπικά ζητήματα.

Παραμένω στο δόγμα που με οδήγησε στη ζωή και στην πολιτική, «ίσια και καθαρά». Στη δημοκρατία των τοπικών κοινωνιών, υπάρχουν οι αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες που διέπουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η δυνατότητα επιλογής προσώπων εντός αυτών των αρχών και αξιών, για να τους εκπροσωπήσουν.

Δεν υπολογίζω, δεν κρύβομαι, δεν διαπραγματεύομαι τις ιδέες της παράταξής μου και την πολιτική μου συμπεριφορά. Πάντα ίσια και καθαρά. Γιατί λέω αυτό που θα κάνω και κάνω αυτό που είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.