Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η ταινία «Πολυξένη: Μια Ιστορία από την Πόλη», στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με την Πρόεδρο και τα μέλη του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας σας καλούν, στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, να παρακολουθήσετε την εξαιρετική ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου  «Πολυξένη: Μια Ιστορία από την Πόλη», την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8.30 το βράδυ στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" στην ΤΕΧΝΗ.


Η ταινία, εμπνευσμένη από πραγματική ιστορία, μιλά για τη μνήμη, την αθωότητα, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, για τη γυναικεία χειραφέτηση και τη σημασία του να είναι κανείς ξένος, φωτίζει την τραγική ιστορία μιας νέας γυναίκας, που θα ξυπνήσει, το πιο επιθυμητό συναίσθημα του θεατή, να θέλει ο ίδιος να τη σώσει.

«Είναι μια καθαρά προσωποκεντρική ταινία, η ιστορία ενός κοριτσιού. Η ιστορία ενός κοριτσιού μπορεί ν' αφορά όλο τον κόσμο.

Το 1955, το ζεύγος Σεριάδη, επιφανείς Κωσταντινοπολίτες, υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, απ’ τον "άγιο" τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και διασφαλίζουν την αφοσίωσή της. Και η 12χρονη Πολυξένη, αποχωρίζεται τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο της Καβάλας και ξεκινά μια νέα ζωή, με άριστες προδιαγραφές.


Μορφώνεται, ενηλικιώνεται, ερωτεύεται έναν νεαρό άσημο Τούρκο της γειτονιάς της και λαχταρά τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την περιουσία που κληρονομεί.

Η ταινία προτάθηκε για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας .

Η Δώρα Μασκλαβάνου, γεννήθηκε στην Kαβάλα, σπούδασε στην Aθήνα και εργάσθηκε ως ηθοποιός, μοντέζ, σεναριογράφος, παραγωγός στο κρατικό ραδιόφωνο, σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, και σκηνοθέτις στον κινηματογράφο. έγραψε και σκηνοθέτησε την τρίτη της ταινία για το σινεμά (μετά τα «Κι Αύριο Μέρα Είναι» και «Κι αν Φύγω... θα Ξανάρθω»), για το ρόλο της Πολυξένης, επέλεξε την δυναμικά ανερχόμενη Κάτια Γκουλιώνη ενώ τη μητέρα της Πολυξένης υποδύεται η υπέροχη Λυδία Φωτοπούλου.

Σκηνοθεσία Δώρα Μασκλαβάνου

Μουσική: Νίκος Κηπουργός

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Υβόννη Μαλτέζου,Ερρίκος Λίτσης, Siamak Etemadi, Νίκος Καραθάνος, Μαρία Εγγλεζάκη, Μίνα Χειμώνα, Δημήτρης Καλοδήμος, Λήδα Χατζημήτρου κ.α.

Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη σας περιμένει για άλλη μια όμορφη βραδιά με την παρέα της πόλης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.