Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Οι Υποψήφιοι πολλοί. Οι Ψηφοφόροι όμως;


Γράφει ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος*
Μπαίνουμε σιγά-σιγά μα πολύ σταθερά στην προεκλογική περίοδο της άνοιξης του 2019. Οι κάλπες θα είναι για Εκλογή: Περιφερειακών, Δημοτικών, Τοπικών Συμβουλίων και Ευρωβουλευτών. Εξαιρετικά πιθανό στο άμεσο επόμενο διάστημα να έχουμε και Εθνικές Εκλογές... ίδωμεν περί τούτου. 

Όπως καταλαβαίνουμε όλες και όλοι λοιπόν, οι ''Υποψήφιοι'' θα είναι μπόλικοι. Μα οι ψηφοφόροι; Τι εννοώ; Πας ρε παιδί μου σε καμιά δημόσια - κοινωνική εκδήλωση και με λύπη βλέπεις ότι οι υποψήφιοι... εραστές τις εξουσίας είναι περισσότεροι από τους απλούς πολίτες. 

Ακόμη, δεν ξέρω για εσάς μα εγώ νιώθω στην ατμόσφαιρα ότι ο απλός καθημερινός κόσμος δεν σκάει και πολύ... ή αν θέλετε χαμογελάει ελαφρώς στραβά όταν το θέμα συζήτησης πάει προς τις ερχόμενες εκλογές. Πρέπει λοιπόν να πείσουμε τους ανθρώπους γύρω μας για την σημασία της ψήφου.

Την σημασία των Εκλογών για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Να ξαναέρθουν οι πολίτες στην κάλπη. Να μην γυρνούν την πλάτη στην πολιτική και τις εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο λοιπόν, αυτό το φύλλο χαρτί, μικρό ή μεγάλο, για τον καθένα μας έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με το πόσο μας ενδιαφέρει η πολιτική ή πόσο είμαστε αναμεμειγμένοι σε αυτή. Για κάποιους, αυτό το χαρτάκι είναι το εισιτήριο για μεγάλες λεωφόρους και βάθρα αξιοζήλευτα, για αυτούς αυτά τα ''μαγικά χαρτάκια'' είναι το παν, είναι το πιο ονειρεμένο δώρο. 

Θεμιτές και ανθρώπινες όλες οι φιλοδοξίες. Για κάποιους άλλους είναι μια χρυσή ευκαιρία να βάλουν το λιθαράκι τους για μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, για άλλους να ευχαριστήσουν απλά κάποιο φίλο κλπ.

Αλλά για κάποιους άλλους είναι μια σκέτη αγγαρεία, γιατί θα τους χαλάσει το πρόγραμμα της χαλαρής και ανέμελης Κυριακής, το φρέντο καπουτσίνο τους ρε αδερφέ! Για αυτούς ούτε κρύο-ούτε ζέστη. Όμως το χαρτάκι αυτό, η ψήφος, η ιερή όπως λένε πολλοί, έχει τεράστια σημασία και αξία. 

Έγιναν δεκαετίες ολόκληρες σκληροί αγώνες για αυτό το δικαίωνα. Είναι η ζωντανή έκφραση της Αντιπροσωπευτικής Κοινοβουλευτικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να διαχειρίζονται τα προβλήματα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας ή του ΤΟΠΟΥ μας, να αφουγκράζονται τους προβληματισμούς μας, να ανησυχούν και να ενδιαφέρονται για το μέλλον των γύρω μας.

Το χαρτάκι αυτό μας δίνει το σημαντικότερο μέσο να επιδοκιμάσουμε ή να αποδοκιμάσουμε τη συμπεριφορά και τα έργα κάποιου πολιτικού, κομματικού, τοπικού φορέα, παρακολουθώντας και κρίνοντάς τον για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Είναι το μέσο για να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει, σε αυτούς που δεν μας έπεισαν για μια ακόμη φορά ή να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που έμπρακτα μας έδειξαν το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπος μας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ή ο ''σταυρός'' αν θέλετε, μπορεί να γίνει το διαβατήριο για νέους και φρέσκους ανθρώπους να μπουν στον ενεργό πολιτικό στίβο και να φέρουν νέες, πρωτοποριακές, προοδευτικές ιδέες -και με την πείρα και την γνώση των παλαιοτέρων- να δώσουν τη νέα πνοή στην πολιτική ζωή και λύσεις στα ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας. 

Για αυτό φίλες και φίλοι, η αποχή δεν είναι λύση. Τα προβλήματα είναι εκεί και περιμένουν να στείλουμε άξια και δραστήρια άτομα για να δώσουν λύσεις. Όποιες και αν είναι αυτές, ο καθένας κρίνει με το δικό του κριτήριο.

Η διαφορά απόψεων είναι ουσιαστική δύναμη και όχι αδυναμία, δεν σημαίνει πόλεμο, σημαίνει ότι έχουμε ακόμα ΜΠΡΟΣΤΑ μας πολύ δρόμο να διανύσουμε. Και πιστεύω, σαν αισιόδοξος 26χρονος, ότι οφείλουμε και μπορούμε να τον διανύσουμε μαζί. Στον δύσκολο δρόμο αυτό όλοι θα συναντηθούμε.

Γιατί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, πάντα την Δευτέρα μετά τις εκλογές είμαστε και πάλι ΜΑΖΙ. Σε μια Ελλάδα που ΟΛΟΙ με τον τρόπο μας αγαπάμε και πρέπει να την πάμε μπροστά.

Εκλογές έρχονται την άνοιξη, ας σκεφτούμε...

* Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς είναι απόφοιτος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Blogger, Στέλεχος του ΚΕ.ΑΣ.Μ. Θεσσαλονίκης, Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς και Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.