Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

"Ο Γιώργος Γεωργαντάς θεωρεί το Κιλκίς ως χώρα των Λωτοφάγων"

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκiς
Η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά για τη δήθεν "απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς" δεν μας εκπλήσσει. Ο κ. Γεωργαντάς συστηματικά πιστεύει ότι ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων. 

Εμείς όμως και θυμόμαστε και γνωρίζουμε. Θυμόμαστε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν "προίκα" στο Κιλκίς ένα άδειο κτήριο - κουφάρι που είχε στοιχίσει υπέρογκα και το Τμήμα του ΤΕΙ στα ενοίκια. 

Θυμόμαστε το περιβόητο "Σχέδιο Αθηνά" του 2013 βάσει του οποίου έκλεισαν ή απορροφήθηκαν 97 Τμήματα ΑΕΙ και ακυρώθηκε η προοπτική ανάπτυξης του ΤΕΙ στον τόπο μας. Θυμόμαστε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε το Τμήμα του ΤΕΙ στις καινούργιες εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρουσία του Υπουργού και του ΓΓ του ΥΠΠΕΘ. 

Θυμόμαστε τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην επίσκεψή του στο Κιλκίς για άμεση λειτουργία ενός Τμήματος με δικό του πρόγραμμα σπουδών, για την άμεση λειτουργία προγραμμάτων σπουδών διετούς τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Κιλκίς και για νομοθέτηση λειτουργίας ενός δεύτερου Τμήματος στο Κιλκίς εντός των επομένων ετών. 

Θυμόμαστε ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δόθηκαν για 6 χρόνια νέες θέσεις καθηγητών ΑΕΙ και δεν αναπληρώνονταν όσοι συνταξιοδοτούνταν, ενώ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 1.000 νέες θέσεις και από 1/1/2019 αναπληρώνονται όσοι καθηγητές ΑΕΙ συνταξιοδοτούνται.

Θυμόμαστε ότι φέτος αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ΑΕΙ κατά 40%. Θυμόμαστε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταδίκαζαν τα ΤΕΙ, και πρωτίστως τα "μοναχικά" Τμήματα όπως αυτό της πόλης μας στην υπανάπτυξη.

Γνωρίζουμε πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που βάζει το Κιλκίς στον χάρτη των πανεπιστημιουπόλεων.

Τελικά, οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του βουλευτή της Ν.Δ, αποτελούν τροφή για λωτοφάγους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.