Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Την κάθοδό του στις εκλογές ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τσαντάκης

Με αέρα νίκης η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς 
Δελτίο τύπου Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς 
Μια νέα Δημοτική Κίνηση γεννήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 18:00) στο Αναψυκτήριο του Λόφου Αγίου Γεωργίου με σκοπό να υπηρετήσει τον τόπο μας, το συμφέρον του δημότη, να πάει το Δήμο Κιλκίς ακόμη πιο ψηλά και να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 


Έμπειροι αυτοδιοικητικοί και πολλοί νέοι, ξεχωριστοί άνθρωποι υποψήφιοι για πρώτη φορά στο στίβο της αυτοδιοίκησης συναντήθηκαν και μοιράστηκαν ιδέες, συνέθεσαν προτάσεις και απόψεις για έναν πιο σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο Κιλκίς.

Συζήτησαν τρόπους για να γίνει καλύτερη η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών στην πόλη και στα χωριά μας και αποφάσισαν ότι και οι ίδιοι θα συμβάλλουν δυναμικά σε αυτό.

Το κλίμα που επικράτησε ήταν ενθουσιώδες, είχε θετική ενέργεια και η συζήτηση κύλησε ευχάριστα και γόνιμα στην πρώτη επίσημη παρουσία της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Τσαντάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς.

Σ' αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα, ο επικεφαλής - υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ. Έχοντας τον αέρα της εμπειρίας στην Αυτοδιοίκηση, την οποία έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, έχοντας παράξει αναγνωρισμένο και χειροπιαστό έργο, ο Δημήτρης Τσαντάκης περιέγραψε τις βασικές αρχές της νέας Δημοτικής Κίνησης. Κυρίαρχα στοιχεία της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ είναι η ανανεωτική ορμή της, η συλλογική έκφραση και πρακτική, καθώς και οι πρωτοπόρες ιδέες της για έναν Δήμο στο Δημότη, για το Δημότη, με το Δημότη.

Οι πρώτοι υποστηρικτές – υποψήφιοι σύμβουλοι προσυπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη και συμφώνησαν να επικοινωνήσουν με θετικό και πειστικό λόγο τις αρχές της, χωρίς να ακυρώσουν το έργο καμίας προηγούμενης Διοίκησης. Ακόμη να ενεργοποιήσουν τους πολίτες σε μια Ένωση όλων των υγιών δυνάμεων για το Κιλκίς και τα χωριά μας που όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ συμμετέχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που προέρχονται από διαφορετικές επαγγελματικές τάξεις (αγρότες, εργάτες, εκπαιδευτικοί,γεωπόνοι, δασολόγοι, δικηγόροι, γιατροί, νοσηλευτές, ελεύθεροι επαγγελματίες) και από ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα (25-60 ετών) και εκπροσωπούν και τις επτά Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς.


Είναι καταξιωμένοι στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται και έχουν τη θέληση, τη γνώση και το μεράκι να προσφέρουν στον τόπο μας. Στην πρώτη συνάντηση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, όπου είχε έντονο το άρωμα γυναίκας, ήταν επίσης παρόντες και πολλοί άλλοι φίλοι της νέας Δημοτικής Κίνησης που θα διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, όπως η Ραφαέλα Σακαλή (εκπαιδευτικός) η Δήμητρα Τοφαρή(δικηγόρος) ο Κώστας Παπακώστας (δημόσιος υπάλληλος) ο Γιάννης Στεφανίδης (Πρόεδρος Τ.Κ. Παλαιού Αγιονερίου) ο Γιάννης Χαριτίδης (δάσκαλος).

Παρατίθεται το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ και τα ονόματα των πρώτων υποστηρικτών – υποψηφίων συμβούλων.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Με τη θετική ενέργεια που γεννά μια ευγενής συλλογική προσπάθεια, με πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων μας

Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας για το Δήμο Κιλκίς.

Θεμελιώνουμε μια νέα αυτοδιοικητική βάση με στηρίγματα

- τη θέληση, το μεράκι,τη γνώση, την ορμή και την κοινωνική ευαισθησία
για να πάμε πιο ψηλά την πόλη μας και τα χωριά μας για να αποκτήσουμε έναν πιο σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο για να δώσουμε μεγαλύτερο βήμα συμμετοχής στην κοινωνία και στους νέους για να μοιραστούμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας

Με σχέδιο, με κανόνες ανάπτυξης, με συνέργειες, με χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εν αρχή ην ο τόπος μας, η ιστορία και οι παραδόσεις μας, το περιβάλλον και οι άνθρωποί μας. Κυρίως οι άνθρωποί μας.

Κάθε Δημοτική Αρχή έβαλε το δικό της λιθαράκι στην υπόθεση ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς.

Εμείς κρατάμε το θετικό πρόσημο και προχωρούμε σε ακόμη πιο θετικές κατευθύνσεις.

Εργαστήκαμε, δημιουργήσαμε, χτίσαμε πολλά μαζί. Με τους νέους αλλά και με έμπειρους αυτοδιοικητικούς αξιοποιούμε ότι έχει κερδηθεί.

Προσβλέπουμε σε μια πολιτο-κεντρική Διοίκηση που παράγει έργο και δίνει δυναμική ανανέωση στον τόπο μας.

Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών μας. Δε θέλουμε το Κιλκίς να ζει στη σκιά της Θεσσαλονίκης αλλά να έχει τη δική του λάμψη και να προσελκύει.

Δίνουμε έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στην επικοινωνία,στην ενημέρωση, στην ενεργοποίηση των πολιτών, στην κοινωνική προστασία των ηλικιωμένων και οικονομικά αδύναμων.

Συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε την κοινωνική μας πολιτική. Αξιοποιούμε συνεργασίες με Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Δροσάτου, Φορείς Υγείας, Κοινωνικές Δομές και έμψυχο τοπικό επιστημονικό δυναμικό. Κανείς απροστάτευτος και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό.

Προχωρούμε σε ελαφρύνσεις, ως προϊόν της συνετής οικονομικής μας πολιτικής που είναι πλεονασματική, με έμφαση στους επαγγελματίες, στους αγρότες, κτηνοτρόφους και στις ευπαθείς ομάδες.

Πρωτοπορούμε σε ιδέες, τεχνογνωσία και σε καλές ευέλικτες πρακτικές. Τιθασεύουμε τη γραφειοκρατία και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τα σχολεία μας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή της νοοτροπίας του “καναπέ” με δράσεις ενεργοποίησης της κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας, πολιτισμού,αθλητισμού,παιδείας και ιστορίας.

Συνδέουμε το Δήμο με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Δικτυώνουμε το Δήμο με τις επιχειρήσεις στο Σταυροχώρι,Νέα Σάντα και αλλού με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση εργασίας στους δημότες μας και προβάλλουμε τα βιομηχανικά προϊόντα μας.

Στηρίζουμε την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία με τεχνικά έργα και προωθούμε τα τοπικά μας προϊόντα.

Δίνουμε πρόσθετη αξία στην ιστορική μας κληρονομιά και στο πολιτιστικό μας απόθεμα και προωθούμε την τουριστική ανάπτυξη.

Αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητα μετά την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και του εξοπλισμού της καθαριότητας.

Επενδύουμε στη διαχείριση απορριμμάτων, σε οργανωμένα πράσινα σημεία και σε νέες μεθόδους ανακύκλωσης.

Δρομολογούμε και υλοποιούμε βήμα-βήμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα για πιο φιλική πόλη στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των μέσων μετακίνησης.

Θέλουμε να απελευθερώσουμε όλες τις υγιείς τοπικές δυνάμεις και τον κάθε δημότη ξεχωριστά με μία διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για ένα Δήμο με νέες υποδομές, με νέες αισθητικές παρεμβάσεις και με νέους τρόπους ορθολογικής διαχείρισης των δημόσιων χώρων που να βελτιώνουν τη ζωή μας.

Η δική μας ταυτότητα είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Οι πολιτικές πεποιθήσεις όλων μας μένουν έξω από το Δήμο. Η ευρυχωρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσφέρεται αποκλειστικά για να υπηρετήσουμε το δημότη και τον τόπο μας.

Στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, τους βοηθούμε, δίνουμε λύσεις. Αντέχουμε στα δύσκολα και συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε δρόμους.

Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, την αντίθετη άποψη και επιδιώκουμε τη σύνθεση, τις ευρύτερες συναινέσεις γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεννόηση και την ειλικρίνεια μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε δύσκολες προκλήσεις που θα έρθουν.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Κιλκίς είναι το σπίτι των συμπολιτών μας και δε θα επιτρέψουμε να γίνει παράκεντρο της οποιασδήποτε εξουσίας.

Ο τόπος μας είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για μας. Χαιρόμαστε που ζούμε στο Δήμο Κιλκίς και θα κάνουμε καθετί για να φτιάξουμε αυτό το σπίτι μας ομορφότερο, καλύτερο, πιο ανοιχτό και φιλόξενο σε κάθε επισκέπτη.

Δε θέλουμε μια πόλη θέαμα αλλά μια πόλη αξιοθέατη και έναν πολίτη όχι θεατή αλλά συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των τοπικών υποθέσεων.

Με την Ένωση των Δυνάμεων της κοινωνίας μας πάμε μπροστά.

Γιατί γνωρίζουμε και τα καταφέρνουμε.

Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να φέρουμε περισσότερα χαμόγελα στις πλατείες και στις γειτονιές μας, σε έναν σύγχρονο και πιο φιλικό Δήμο.

Καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην Ενωτική Δύναμη Κιλκίς δυναμώνοντας μία συλλογική, μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική προσπάθεια, με καθαρή και αισιόδοξη ματιά για την προοπτική του τόπου μας.

Όλα αυτά θα γίνουν πράξη με τους άξιους υποστηρικτές και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν την Ενωτική Δύναμη Κιλκίς.

Ο Δήμος στο Δημότη, για το Δημότη, με το Δημότη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ
Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Δημήτρης Β. Τσαντάκης

Υποστηρικτές -Υποψήφιοι Σύμβουλοι (οι πρώτοι)

Ευγενία Αγγελίδου
Λογίστρια

Βούλα Ποζίδου
Επιχειρηματίας

Μαρία Δαγκλή
Διοίκηση Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ευφροσύνη (Φωφώ) Ζαμπέλη
Δικηγόρος

Κική Κάκκαρη -Μωυσιάδου
Επιχείρηση Δικύκλων σε Κιλκίς και Σαντορίνη

Δέσποινα Καραμπίδου
Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ελένη Κηπουρίδου
Ιδιωτικός υπάλληλος εταιρίας Logistics

Ελένη Κομνηνού
Νοσηλεύτρια- Γεν. Νοσοκομείο Κιλκίς

Μαρία Ματθαίλη
Ιδιωτικός υπάλληλος

Μαρία Μιχαηλίδου
Δασολόγος

Φόρης Απατσίδης
Καλλιτέχνης και Λογιστής

Σταύρος Αμοιρίδης
Γεωπόνος

Αχιλλέας Βασιλειάδης
Αγρότης

Γιώργος Γεωργιάδης
Επιχείρηση Παντοπωλείο

Ιωάννης Ζουγκουρίδης
Ηλεκτρολόγος & Αγρότης

Μιχάλης Καβάζης
Σχολή Οδηγών

Θεόδωρος Κεχαγιάς
Ιδιωτικός υπάλληλος

Φίλιππος Κοτανίδης
Πρόεδρος ΤΚ.Χέρσου

Αντώνης Μανουσαρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος π.Αντιδήμαρχος

Ηλίας Μητρούλης
Γιατρός

Πόλυς Παπαδόπουλος
Κατασκευές Εκκλησιαστικών ειδών

Πρόδρομος Πεντζερετζής
Γεωπόνος Δημοτικός Σύμβουλος- π.Αντιδήμαρχος

Ιωάννης Σισμανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος- π.Αντιδήμαρχος 

1 σχόλιο:

  1. καλη επιτυχια δημητρη με αφορμη τον λογο σου [Στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, τους βοηθούμε, δίνουμε λύσεις. Αντέχουμε στα δύσκολα και συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε δρόμους.] σου προτεινω ενα πολυ δυσκολο θεμα ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ δωσε λυση και θα εχεις πολυ περισοτερο κοσμο διπλα σου απότι μεριμενεις ,σε αγαπαμε και το ξερεις,καλη επιτυχια και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.