Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Άλλη μια υπόσχεση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης γίνεται πράξη. Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, μειώνεται κατά ένα τρίτο (33%) η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών. Με τον τρόπο αυτό ελαφρύνονται τα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά νοικοκυριά και οι περισσότερο παραγωγικοί αγρότες.

Ήδη, με τον νόμο Κατρούγκαλου, η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς είδε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τώρα, με τη μεταρρύθμιση Αχτσιόγλου, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που, όντως, είχαν επιβαρυνθεί.

Και βέβαια, ωφελημένοι είναι κυρίως οι αγρότες-μέλη συνεταιρισμών και συνεργατικών σχημάτων, οι οποίοι περνούν το σύνολο των εισοδημάτων τους μέσα από αυτά. Και έπεται συνέχεια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.