Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στη Σαμοθράκη, ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” 
Το νησί της Σαμοθράκης επισκέφτηκε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” ενόψει του 10ου ανταμώματος των συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτέμβρη 2018 στην Αλεξανδρούπολη.


Δύο μέρες προτού το αντάμωμα, μέλη και φίλοι του συλλόγου έπλευσαν για το νησί της “Απτέρου Νίκης” το ξακουστό άγαλμα της οποίας μπορεί να κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αλλά ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει στο νησί των “Καβίρειων Μυστηρίων” όπου μεταξύ άλλων θεωρείται ότι στο χώρο εκείνο έγινε και η σύλληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ολυμπιάδα.

Μαγευτική ήταν η περιήγηση του γκρουπ από τον πιο γνήσιο και παραστατικό ξεναγό του νησιού, τον Πέτρο Γλήνια ο οποίος εκτός από εμπειρότατος οδηγός του λεωφορείου, αποδείχθηκε εξαιρετικός γνώστης του αρχαιολογικού χώρου με το Ιερό των Μεγάλων Θεών αλλά και ιδιαίτερα καταρτισμένος στην τέχνη της κτηνοτροφίας, αφού ως γνωστό στη Σαμοθράκη είναι αδύνατο να μην συναντήσεις κατσίκια ελευθέρας βοσκής, φημισμένα για τη νοστιμιά τους. 

Η θέα της Ίμβρου σε απόσταση μόλις 6 μίλια από την παραλία των Κήπων, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων, ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να απολαύσουν το μπάνιο στην πετρώδη παραλία. Λίγοι ήταν οι τολμηροί και οι τολμηρές που βούτηξαν στα κρύα νερά της Γριάς Βάθρας, αφήνοντας τον καταρράκτη να τους προσφέρει το πιο αυθεντικό spa της φύσης, την ώρα που κάποιες θαρραλέες και ριψοκίνδυνες αναρριχήθηκαν στα βράχια προκειμένου να αντικρύσουν την επόμενη βάθρα. 

Το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στα Αλώνια ήταν ο καταλληλότερος τόπος για να γίνει αναφορά – μνημόσυνο στην Μάρθα Παντελίδου, μέλος του συλλόγου, της οποίας η απουσία στο φετινό αντάμωμα ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Αποχαιρετώντας το όρος Σάος και το νησί του οποίου οι φυσικές ομορφιές είναι αδύνατον να μην τονώσουν το ανοσοποιητικό εκείνου που αρκείται στα ουσιώδη και απαραίτητα της ζωής, ο επόμενος προορισμός ήταν η Αλεξανδρούπολη προκειμένου να εκπροσωπηθεί το Κιλκίς στο 10ο πανελλήνιο αντάμωμα καρκινοπαθών. 

Το μήνυμα ενότητας που απηύθυνε προς όλους η πρόεδρος Γεωργία Κολεσιώτου απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων και απέδειξε ότι ο σύλλογος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και εκτός των ορίων του νομού. Το προσκύνημα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου που βρίσκεται στην υπό ίδρυση πόλη Ρωμανία της Κομοτηνής έδωσε το έναυσμα σε αρκετούς, Ποντίους και μη, να προτείνουν και να σχεδιάσουν μελλοντικές αποδράσεις στην περιοχή, τιμώντας τον Άγιο Ευγένιο στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο. 

Το τετραήμερο ολοκληρώθηκε με το πιο μερακλίδικο καλοκαιρινό τσιπουράκι στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου οι λάτρεις της θάλασσας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την τελευταία βουτιά του φετινού καλοκαιριού και αμέσως μετά να απολαύσουν τους πεντανόστιμους μεζέδες δίπλα στο κύμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τα μέλη και ιδιαίτερα τους φίλους – αρωγούς που συμμετείχαν στην εκδρομή στη Σαμοθράκη και έδωσαν το παρόν στο 10ο πανελλήνιο αντάμωμα συλλόγων καρκινοπαθών στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι “ο Καρκίνος δεν είναι ταμπού” και ότι “Η Πρόληψη σώζει ζωές”. Ραντεβού στο 11ο αντάμωμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το φθινόπωρο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.