Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην ΠΕ Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Νοέμβρη, και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πείσει για την κανονικότητα στην εκπαίδευση, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά και στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ της ΠΕ Κιλκίς.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της ΕΛΜΕ Κιλκίς σε όλη την ΠΕ Κιλκίς υπάρχουν συνολικά 16 κενά σε μαθηματικούς και στις ειδικότητες υγείας, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, γεωπονίας, μουσικής και καλλιτεχνικών.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν οδηγήσει στο να χαθούν κοντά στις 3.000 ώρες διδασκαλίας από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα δεν υπάρχει μαθηματικός στα Λύκεια του Χέρσου, της Πλατανιάς και του Πολυκάστρου, καθώς και στο Γυμνάσιο Πολυκάστρου.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς οι μαθητές δεν διδάσκονται τεχνολογία, μουσική και καλλιτεχνικά.

Στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης οι μαθητές δεν κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων υγείας και γεωπονίας.

Αυτή η κατάσταση, μαζί με τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει οδηγήσει πολλά σχολεία να μην έχουν πλήρες πρόγραμμα.

Η περίπτωση των προαναφερόμενων σχολείων αναδεικνύει σε όλη της την οξύτητα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζει ακόμα και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα γυμνάσια και λύκεια της ΠΕ Κιλκίς με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών.

Οι βουλευτέςΣάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.