Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ένταξη 60 νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων εντάχθηκαν 762 σχολεία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 60 σχολικές μονάδες την Πέμπτη 8/11, ενώ επιπλέον 12 σχολεία εντάσσονται την Δευτέρα 12/11. Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε:

«Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία. Διαπιστώνουμε καθημερινά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, από τα μηνύματα που δεχόμαστε από όλη την Ελλάδα, ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αγκαλιάζουν τον θεσμό. Στόχος μας, τα επόμενα χρόνια, το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας».

Ειδικότερα, μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό τον οποίο διεξήγαγε ο ΟΠΕΚΑ, το πρόγραμμα καλύπτει μέχρι στιγμής το 90% των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Επισημαίνεται πως, λόγω υπαιτιότητας του αναδόχου, το πρόγραμμα σε 12 σχολεία των Δήμων Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από διαγωνιζόμενες εταιρείες.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει τα σχολεία όλης της Ελλάδας που εντάσσονται στο πρόγραμμα:
https://opeka.gr/oikogeneies/scholika-gevmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.