Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για το Έπος του '40, στους Μέσους Αποστόλους Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Σταθερά προσηλωμένος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων στην προβολή και προώθηση αναλλοίωτων και διαχρονικών ατομικών, κοινωνικών, εθνικών αξιών, τίμησε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, τους ήρωες του Αλβανικού Έπους του '40 πρώτα με δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέσων Αποστόλων και έπειτα με εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο ίδιο χωριό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο οποίος – όπως συνηθίζει, επ' ευκαιρία κάθε μεγάλου γεγονότος ιστορικού χαρακτήρα, να εξαίρει πάντα στα μέλη του Συλλόγου τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους – έτσι και τώρα αναφέρθηκε στις συνθήκες της εποχής εκείνης, στα αίτια που προκάλεσαν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, τις φοβερές συνέπειές του για την Πατρίδα μας και την Ευρώπη γενικότερα και φυσικά - βοηθούμενος από την προβολή κατάλληλου οπτικού υλικού - έδειξε τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκαν οι ήρωες πρόγονοί μας πάνω στα κακοτράχαλα βουνά της Πίνδου, για να μείνει αυτός ο ευλογημένος τόπος μας ελεύθερος.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση διανθίστηκε με τα πασίγνωστα τραγούδια της εποχής εκείνης καθώς και ποιήματα των μεγάλων μας ποιητών, Ελύτη, Βρεττάκου, Λειβαδίτη, ποιήματα της λαϊκής μούσας, απαγγελμένα εξαίσια και τόσο συγκινητικά από τις κυρίες -μέλη του Συλλόγου: Γεωργιάδου Πελαγία, Στεφανίδου Ευγενία, Γεωργιάδου Βαρβάρα, Παλτατζίδου Κυριακή και πρεσβυτέρα Σταυρούλα Κομνηνού.

'Όλα τα παρόντα μέλη και φίλοι του Συλλόγου έφυγαν κατασυγκινημένα και με την αναζωπυρωτική πεποίθηση ότι για αυτό τον τόπο αξίζει να αγωνιστεί κανείς για να παραμείνει ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.