Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Εγκατάσταση 230 Σύρων και Ιρακινών στις Μουριές χωρίς ενημέρωση του Δήμου Κιλκίς

Κατά τη σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου αστυνομικού διευθυντή Κιλκίς Χρήστου Παπαποστόλου στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη περιήλθε σε γνώση του η πληροφορία σχετικά με την εγκατάσταση 230 Σύρων και Ιρακινών προσφυγικών οικογενειών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ''Δήμητρα'' που βρίσκεται στην περιοχή του Σ.Σ. Μουριών.

Οι προσφυγικές οικογένειες σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο Δήμαρχος Κιλκίς έρχονται από τη Σάμο και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο για τέσσερις μήνες.

Με αφορμή την παντελή έλλειψη ενημέρωσης για την εγκατάσταση των προσφύγων από την επίσημη κρατική διοίκηση ο Δήμαρχος Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

''Δυστυχώς, το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει επιφυλάξει για μία ακόμη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ρόλο του κομπάρσου στη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο οι Δήμοι έχουν σηκώσει δυσανάλογο φορτίο από αυτό που τους αναλογεί και έχουν καταφέρει πολύ συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να ανταποκριθούν επάξια στη φιλοξενία και στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, η Πολιτεία συνεχίζει να τους παρακάμπτει.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά πόσο δύσκολο είναι το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής να ενημερώσει υπεύθυνα και αξιόπιστα τις τοπικές αρχές για τα σχέδιά του στο προσφυγικό ώστε και οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα διοικητικά τους όρια.

Κατόπιν τούτων δε μπορώ παρά να μην καταδικάσω την πρακτική της απαξίωσης του Δήμου Κιλκίς και της έλλειψης ενημέρωσής του από το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκομίσει το εν λόγω Υπουργείο θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικότερο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.