Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς εφαρμόζει το ποιοτικό σύστημα «Kids Athetics»

Παρόλο που ακόμη στην Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς τα τμήματα βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και διαμόρφωσης των διαφόρων γκρουπ, οι νέοι μικροί αθλητές του, που εκ περιτροπής θα γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες όλων των αγωνισμάτων, ξεκίνησαν από το άλμα σε μήκος, ένα αγώνισμα του στίβου που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. 

Με σύντομες διαδικασίες, η έμπειρη προπονητική ομάδα του συλλόγου έδωσε στο χώρο του δημοτικού σταδίου Κιλκίς , στο γκρουπ των ηλικιών 9-12 ετών μια “μυρουδιά” από το άλμα σε μήκος, προσαρμοσμένη στην ηλικία, το επίπεδο και τις προσδοκίες των αθλητών, γεγονός που ενθουσίασε τους αθλητές.

Όλα τα παιδιά μυήθηκαν στο άλμα, μέσω του ποιοτικού συστήματος «Kids Athetics», όπως θα γίνει και με την εκμάθηση όλων των αγωνισμάτων. Το συγκεκριμένο παιδαγωγικό μοντέλο είναι εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και παράλληλα υιοθετημένο από εθνικές ομοσπονδίες και συλλόγους, αφού προάγει την αξία της άθλησης και συνδυάζει αρμονικά την κινητική ανάπτυξη, το παιχνίδι και την αναψυχή.

“Ο στίβος αποτελεί το σημαντικότερο άθλημα, δίνοντας βάσεις στα παιδιά” επισημαίνει ο τεχνικός υπεύθυνος του Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Μηναρετζής τονίζοντας πως “Ανεξάρτητα με το τι άθλημα θα ακολουθήσει το παιδί στο μέλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσει με τον στίβο σε μικρή ηλικία (παιδιά δημοτικού), γιατί ο στίβος αποτελεί βάση για όλα τα αγωνίσματα. 

Μέσα από την ομάδα, το παιδί κοινωνικοποιείται δημιουργώντας φιλίες, ενώ παράλληλα υιοθετεί αρχές και μαθαίνει να λειτουργεί υπό κανόνες, πράγματα τα οποία θα το βοηθήσουν όχι μονό στο αθλητικό κομμάτι της ζωής του, αλλά στους υπόλοιπους.

Ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, όπου όλα αυτά γίνονται μέσα από παιχνίδια, τα παιδιά διασκεδάζουν και έχουν περισσότερη διάθεση μετά να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις του σχολείου τους. ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.