Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: "Περί «της Δ ανάθεσης» ο λόγος..."

Για την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, υπογράφει ο Γιώργος Πολυχρονιάδης
"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Βρισκόμαστε ήδη ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες διδασκαλίας. Τα κενά εξακολουθούν να υπάρχουν στη γενική εκπαίδευση αλλά και στην ειδική αγωγή, παρότι έχει ενεργοποιηθεί η Β ανάθεση από την αρχή της σχολικής χρονιάς και η Γ ανάθεση μαθημάτων από 1η του Οκτώβρη. 


Το υπουργείο παιδείας προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις ειδικοτήτων, με αλλαγές αναθέσεων, κατάργηση υποστηρικτικών δομών, αποδόμηση του εσπερινού λυκείου, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου των μαθητών του γυμνασίου. Ακολουθεί ο πλήρης «ακρωτηριασμός» του γενικού λυκείου και οι συγχωνεύσεις σχολείων. 

Την ίδια στιγμή χιλιάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός τάξης. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, αν σκεφτούμε πως οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ επίσης και οι διορισμοί μηδενικοί. 

Σε αυτήν τη ζοφερή κατάσταση μια λύση απομένει καθώς φαίνεται να δούμε: η Δ ανάθεση, Τι θα σημαίνει όμως η Δ ανάθεση; Οι πάντες διδάσκουν τα πάντα από 1η Νοεμβρίου. Και αν και αυτό δεν λύσει το πρόβλημα τότε από 1η Δεκεμβρίου όσα μαθήματα δεν διδάσκονται καταργούνται αυτόματα για την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Όλα είναι πιθανόν να συμβούν στην Ελληνική πραγματικότητα. Η ΟΛΜΕ όμως και καλά κάνει κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με την τελευταία ανακοίνωσή της στις 16-10-2018 http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=11569 ." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.