Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

"Οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης"

Δελτίο τύπου δημοτικής κίνησης για τον δήμο Θεσσαλονίκης “ΥΨΙΠΟΛΙΣ”
Η δημοτική κίνηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης “ΥΨΙΠΟΛΙΣ” παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΣΘ και της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. 

Η κρατικοποίηση του οργανισμού καταγράφει ένα πρώτο βήμα αποκόλλησης των δημοσίων συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη από το τέλμα εις το οποίο είχαν περιέλθει με το προηγούμενο προβληματικό κρατικο-ιδιωτικό καθεστώς. 

Αλλά πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα, να εξυγιανθεί ο οργανισμός και να προχωρήσουμε σε ένα νέο υπόδειγμα αστικών συγκοινωνιών με βάση τη μητροπολιτική λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Έτσι στο πλαίσιο της δημοσιοποιημένης θέσης μας για την “άρση του κατακερματισμού αρμοδιοτήτων και της διοικητικής πολυδιάσπασης των δήμων” του πολεοδομικού συγκροτήματος και τη “δημοτική συγκρότηση της πόλης στην κατεύθυνση μητροπολιτικής διοίκησης της ευρύτερης Θεσσαλονίκης” δηλώνουμε ότι και το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο και αδιαίρετο πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης. 

Δηλαδή, τα αστικά μέσα μεταφοράς θα πρέπει να περάσουν σταδιακά και με διασφάλιση όλων των προαπαιτούμενων οικονομικής βιωσιμότητάς τους στην δικαιοδοσία ενός μητροπολιτικού δήμου Θεσσαλονίκης. Έως τότε μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση τους ένας διαδημοτικός οργανισμός.

Στη δημοτική διαχείριση και λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών μπορούν να εμπλακούν με εποικοδομητικό και παραγωγικό τρόπο τμήματα και φορείς της τοπικής κοινωνίας με τον σχηματισμό συνεταιρισμών ή άλλων σχημάτων, τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην κεντρική δημοτική διεύθυνση της αστικής συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.