Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

"Πωλείται εθνική συνείδηση"


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Ευτυχώς και η αυριανή μέρα που μας θυμίζει πως υπάρχει κι ένα ΟΧΙ να γιορτάσουμε ένα όχι που δεν αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι για να μας παραδώσει πέφτοντας υποτίθεται ηρωικώς μαχόμενο στις σκληρότερες φιλελεύθερες μνημονικές πολιτικές. 

Έχοντας πάντα το άλλοθι του Εθνικού κίνδυνου, αύριο για άλλη μια φορά η γαλανόλευκη θα κυματίσει περιφέροντας τ’ απομεινάρια της Εθνικής μας ταυτότητας και της Εθνικής μας περηφάνιας. 

Αλλά ποια γαλανόλευκη άραγε; Αυτή με το σταυρό; Ή με τις σκέτες γαλανόλευκες ρίγες; Μιας και έχουμε συνηθίσει ν’ αφαιρούν ότι μπορεί να ερεθίσει το φανατισμό των αλλόφυλων που εμείς φορτωθήκαμε κι άλλοι απ' αυτούς θησαυρίζουν πατώντας πάνω στην εξαθλίωση τους.

Ημέρα μνήμης και τιμής η αυριανή. Μνήμης και τιμής σε νεκρούς που πέσαμε κρατώντας τα σύμβολα μας ψηλά. Και τη σημαία και τη θρησκεία μας. Για να φτάσει χρόνια μετά να βλέπουμε για ψύλλου πήδημα να καίνε τη σημαία μας αναρχολεχρίτες και να γκρεμίζονται σταυροί γιατί ότι οικοδομείται σε αιγιαλούς χρειάζεται άδεια πολεοδομική. 

Για άλλη μια φορά αύριο οι κυβερνώντες θα κάνουν δηλώσεις εθνικής υπερηφάνειας μπας κι εξαργυρώσουν έτσι τις ανθελληνικές τους πολιτικές που καθιστούν τους Έλληνες πρόσφυγες εν δυνάμει στον ίδιο τους τον τόπο.

Πριν κάποιες μέρες προσφυγόπουλο κατασκεύασε από ξύστρα αυτοσχέδια λάμα και χαράκωσε Έλληνα μαθητή απ' τον αγκώνα ως το μπράτσο. Περιστατικό που πέρασε ντούκου. Ενώ πριν ένα χρόνο όλη η Ελλάδα έμαθε το προσφυγόπουλο που του πετούσαν πέτρες μιας και τον επισκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και σίγουρα για την επιθετική συμπεριφορά του προσφυγόπουλου άλλοι είναι ηθικοί αυτουργοί.

Την επιδεξιότητα να φτιάχνει λάμες από ξύστρες από κάπου την έμαθε κι από κάπου επίσης έχει ποτιστεί φανατισμό και μίσος. Η καραμέλα λοιπόν ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που διακατέχονται και από ρατσισμό και μίσος μάλλον παύει ν' αποδίδει πλέον. 

Γιατί άμα το προσφυγόπουλο χαρακώνει απ’ τα δώδεκα Έλληνες στα είκοσι τι πρόκειται να κάνει;

Βαδίζουμε σε δύσκολους καιρούς σε καιρούς που γίνεται ευθεία επίθεση στην κριτική μας σκέψη και απαράδεκτες αυθαίρετες παρεμβάσεις στις ιστορικές μνήμες και τις αξίες μας. Ίσως γιατί η πολιτική των ανοικτών συνόρων θέλει τα κράτη γήπεδα, δίχως τη μοναδικότητα τις παραδόσεις και τα έθιμα τους. Κατά τα αλλά άντε να μας πείσουν οι απάτριδες ότι τους διαπερνάμε ρίγη Εθνικής συγκίνησης άμα παραβρίσκονται με το ζόρι στις παρελάσεις που θέλουν να καταργήσουν.

Περνώντας έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ είδα στη γωνία στοιβαγμένες σημαίες για πούλημα. Αυτόματα ήταν σα να βρέθηκε μπροστά μου μια ταμπέλα που 'γράφε.

Πωλείται Εθνική Συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.