Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

"Ο ιδανικός δάσκαλος, η γέφυρα και ο μαθητής του"

Γράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
"Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες."
Ν. Καζαντζάκης
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού εμπεριέχει πάρα πολλές συνιστώσες, που όλες προέρχονται από τις ανάγκες των μαθητών και στοχεύουν στην ολόπλευρη εξέλιξή τους ως ανθρώπινα όντα, ώστε να ανταπεξέρχονται επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Ως κλάδος οι εκπαιδευτικοί κρίνονται και βάλλονται από παντού, πολύ εύκολα και αψήφιστα και αυτό είναι που δυσκολεύει περισσότερο απ’ όλα το έργο τους. Ο σεβασμός στην επαγγελματική τους ιδιότητα και την επιστημονική τους κατάρτιση, ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένος, δεν είναι.

Σήμερα είναι μια ευκαιρία για όλους να αναγνωρίσουμε το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών, την απόλυτη ανάγκη που τους έχουμε ως κοινωνία και να υποστηρίξουμε το έργο τους με σεβασμό και συνεργατική διάθεση, ειδικά εμείς οι γονείς.

Οι καλές κι ενθαρρυντικές κουβέντες λείπουν ενώ η κακή κριτική περισσεύει. Ας αλλάξει αυτό το ισοζύγιο και ας κάνουμε μια νέα αρχή, με θετική διάθεση, πάντα για το καλό των παιδιών. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά όλοι μπορούν να βελτιωθούν, αν δεν νιώθουν ότι απειλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.