Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

"Το θέατρο του παραλόγου: το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο"

Ερώτηση Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Είναι σκανδαλώδης και θα αποτελούσε ανέκδοτο για γραφειοκρατικά τρέλα, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη στοιχίσει δύο επιπλέον μνημόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, πάνω από 15.000€ σε κάθε νοικοκυριό, κόφτη σε μισθούς και συντάξεις και εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει άμεσα την απαίτηση του Υπερταμείου, η διοίκηση του οποίου με την από 14-06-2018 επιστολή της ζήτησε να μεταφερθούν στην θυγατρική της «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ ΑΕ), επιπλέον 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός τριών (3) ημερών, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320/19-06-2018), με την οποία μεταβίβασε όλα τα ακίνητα που ζήτησε το Υπερταμείο στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Τώρα, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο. 

Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Επίσης, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας. 

Ωστόσο, αναζητώντας τι ισχύει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ανακάλυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερταμείο και ότι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο! Όμως, παρά την αναζήτηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παραχώρησης, ούτε το ενοικιαστήριο.

Συνεπώς, αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αναμφισβήτητα η Κυβέρνηση θα παραμείνει στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών ως η καταστροφική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Μάλιστα, μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις αυτής της Κυβέρνησης είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για έναν αιώνα (99 χρόνια), ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους. Το Ελληνικό Δημόσιο πλέον θα πληρώνει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια, δημιουργώντας νέα υποχρεώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Έλληνες φορολογούμενους.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο Υπερταμείο; Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ενοίκιο για τη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;

Για ποιά δημόσια κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει (ή θα αρχίσει να καταβάλλει) ενοίκιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.