Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

"Μαγειρεύουμε με τη Φρόσω"

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η μαγειρική είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι και η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα και για τους δύο. Μέσα από τη μαγειρική, ιδιαίτερα τα παιδιά, καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες, κινητικές, νοητικές και γνωστικές, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Επιπλέον, ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό στο βιωματικό τρόπο μάθησης, χρησιμοποιούν ενεργά τις αισθήσεις τους και έρχονται σε επαφή, με τρόπο διασκεδαστικό, με τις εφαρμοσμένες επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μαγειρικής είναι και το γεγονός ότι φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με το υλικό-τρόφιμο που πρόκειται να επεξεργαστούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά πολλές φορές να αλλάξουν στάση απέναντι σε κάποιο υλικό, το οποίο ίσως να θεωρούσαν αποκρουστικό, και να μπουν στη διαδικασία να το επεξεργαστούν, να εξοικειωθούν με αυτό και τελικά να το δοκιμάσουν.

Στο Κδαπ Kinesis for kids, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, έχουμε εντάξει φέτος στο πρόγραμμά μας τη μαγειρική, την οποία και απολαμβάνουν οι μικροί μας μαθητές. Έτσι, στα πλαίσια της μαγειρικής μας δραστηριότητας, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 μας επισκέφθηκε η αγαπημένη μας Φρόσω Βαμβακίδου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τραταμέντο, με την οποία ταξιδέψαμε στο μαγικό κόσμο της μαγειρικής. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν μαζί με μία επαγγελματία σεφ και να μάθουν μερικά από τα μυστικά της κουζίνας.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν τη Φρόσω με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς ανυπομονούσαν να ξεκινήσει αυτό το ξεχωριστό μάθημα μαγειρικής. Η Φρόσω, με το δικό της ιδιαίτερο και μαγικό τρόπο, εξήγησε στα παιδιά τη συνταγή για τα τηγανόψωμα, την οποία θα εκτελούσαν. 

Τους διηγήθηκε την ιστορία με τη νεράιδα και τη μαγιά, εξηγώντας με παιγνιώδη τρόπο τη διαδικασία της ζύμωσης και έπειτα τους έδειξε το σωστό τρόπο με το οποίο γίνεται η επεξεργασία του ζυμαριού. Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ζυμώσουν, να πλάσουν και να ανοίξουν το καθένα το δικό του τηγανόψωμο. Τέλος, αφού τηγανίσαμε τις δημιουργίες μας, κάνοντας το Κδαπ να μοσχομυρίσει, τις γευτήκαμε με τη συνοδεία, φέτας, μελιού και μαρμελάδας.

Ήταν ένα μάθημα μαγειρικής το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό τα παιδιά και από το οποίο κέρδισαν πολλές νέες γνώσεις και εμπειρίες. Ασχολήθηκαν βιωματικά με το ζυμάρι, έμαθαν τις κατάλληλες αναλογίες των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, έλαβαν απαντήσεις στις απορίες τους από μία επαγγελματία σεφ και γέμισαν τα στομαχάκια τους με τις δικές τους μαγειρικές δημιουργίες. Τέλος, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Φρόσω που μας έκανε την τιμή να μας επισκεφτεί και να μεταλαμπαδεύσει λίγες από τις γνώσεις της στα παιδιά του Κδαπ Kinesis for kids.

Φρόσω ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και ανυπομονούμε για το επόμενο μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.