Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ανησυχία για τις ροές μεταναστών και στο δήμο Παιονίας

Φωτογραφία αρχείου
Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Λ.Σ.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο μου, όπου περιέγραψα την διαδρομή μου προς την Ειδομένη. Μια πλειάδα περιστατικών κατά την διαδρομή που χαρακτήρισα ως προβλήματα. 


Ανέφερα την επικινδυνότητα της διαδρομής μέσα από τα χωριά λόγω λειτουργίας του σταθμού διοδίων, η οποία μάλιστα θα συμβάλλει στην ερήμωση της περιοχής μας καθώς και Όμως το ανησυχητικό είναι η αύξηση των περιπλανώμενων μεταναστών.

Το δημοσίευμα με τίτλο "Έτος 2018 και όμως, οι ροές των μεταναστών στην Ειδομένη συνεχίζονται" ήταν αυτό: http://gnomikilkis.blogspot.com/2018/09/2018_30.html
Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου με ένα ακόμα δημοσίευμα, στο οποίο αφορμή στάθηκε η συζήτηση με τους κατοίκους, οι οποίοι λίγο πολύ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το φαινόμενο των μεταναστών, και μάλιστα ως λύση πρότειναν αντί να κυνηγάνε ομάδες διάσπαρτες μεταναστών, να εφαρμόσουν αποτρεπτικά για ένα διάστημα σε σημεία κλειδιά ώστε πετυχαίνοντας να κλείσουν τα περάσματα και να μην δημιουργηθεί η Ειδομένη των μεταναστών. 

Το δημοσίευμα με τίτλο "Λύση στις ροές των μεταναστών στην Ειδομένη" ήταν αυτό: http://gnomikilkis.blogspot.com/2018/10/blog-post_28.html

Παρόμοια αυξημένη ανησυχία επικρατεί και στον δήμο Παιονίας για την αύξηση του αριθμού μεταναστών τόσο στην δομή φιλοξενίας της Νέας καβάλας όσο και στην διασυνοριακή περιοχή όπου κινούνται περί τα 1000 άτομα χωρίς σταθερή εγκατάσταση. 

Ο δήμαρχος του δήμου Παιονίας σε επιστολή στον Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής επισημαίνει αυτά τα προβλήματα, με την δραματική αύξηση των μεταναστών στην περιοχή μας, και ως επιτακτική λύση προτείνεται η εκκένωση του κέντρου φιλοξενίας Νέας Καβάλας. 

 Αξιοσημείωτο είναι ότι στην επιστολή αυτή ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε το 2016 αναφέρει και χαρακτηρίζει παράνομο καταυλισμό της Ειδομένης, αυτόν που όλοι αποκαλούσαν παράτυπο διαστρεβλώνοντας τον αληθινό χαρακτήρα του.

Στην παρουσία αυξημένων ροών οφείλονται και τα κρούσματα με συμμορίες που ληστεύουν διερχόμενους μετανάστες όπου δεν δίστασαν να φτάσουν και σε ανθρωποκτονία. Το πιο πρόσφατο περιστατικό οι πυροβολισμοί από τους "γείτονες μας" όπου στρατιώτες στην παρουσία ομάδας μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα πυροβόλησαν για εκφοβισμό.

Το ερώτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και πιθανόν της Δημοτικής αρχής είναι: Πώς θα σταματήσει την ροή των μεταναστών προς τα σύνορα η πολιτεία;

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.